Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: Subwoofer

ahojte, dlouho jsem tu nebyl neni cas, ale ted potrebuju radu pro karamada kolegu,

Doma ma nejake 2,0 drevene bedny a chtel by k nim prihodit aktivni subwoofer, ale idealne nejak aby nemusel resit nic dalsiho - ma to k pc, tech 2,0 beden se vzdat nehodla uz jsem to zkousel (ma neco aktivniho co ho stalo dost - nevim co presne to je) rad by teda asi neco aby to fungovalo tak ze sub zapoji do zvukovky signal se v subu prefiltruje a zbytek pujde do beden co ma ty by chtel pripojit do subu, prinejhorsim kdyby se nedal aktivni tak i nejakej zesik k tomu, muzete mi prosim poradit nejakej model? - samozrejme jeho narok - CO NEJLEVNEJSI.... moc diky

(upravil Želva 18. 6. 2010 20:01)

Re: Subwoofer

Nechci vypadat blbě, nejsem extra velký hifista, ale co koupit tyto bedny (ne samozřejmě nutně tento inzerát) http://audio-video.sbazar.cz/reprodukto … 93116.html
sub použít a se zbytkem naložit dle uvážení?
Já osobně tyto bedny mám dodnes, asi od roku 2003/2004 nebo tak nějak. Používám je dodnes jako 2.1 s tuningem předního sterea podle mirula a vůbec si nestěžuji. Podle mne k PC plně dostatečné a hudba na tom zní také velmi příjemně.

Samozřejmě ty to máš trochu jinou záležitost..
Je to jen návrh smile pokud má někdo lepší, ať navrhne svůj, kritiku bych nepochopil nemám důvod toto obhajovat, píši jen co si myslím.

Re: Subwoofer

hele verim tomu ze jemu by to stacilo, muzes mi prosimte kouknout na sub pres co jsou pripojeny jednotlivy satelity? kdysi davno jsem je resil pro nekoho ale uz nevim ani pro koho a ani jak to bylo delany, doma mam uz deset let creative DTT2200 a plna spokojenost - taky nejsem zadnej megalni audiofil wink

(upravil Želva 18. 6. 2010 19:59)

Re: Subwoofer

Jednotlivé satelity (center/FrontL/FrontR/RearL/RearR) mají na zadním panelu na SUBu normální reprosvorky na pérko. Podržíš plastovou svorku prstem, zandáš kablik a pustíš svorku a ta tím pérkem drát "přimáčkne" a chytne.

Jinak je k tomu kabel na propojení mezi PC a SUBem a to na jednom konci 3x jack a na druhém nějaký spec. mnohopinový konektor. Navíc to však má 5.1 vstup pomocí běžných cinchů a další 3 vstupy zase přes cinche na klasický stereo signál. Na předním panelu SUBu se pak mechanickým přepínačem vybírá, ze kterých vstupů se bere zdroj zvuku a ten se pak pouští do připojených satelitů.

Nemá to žádné dekodéry, jen v případě stereo vstupu, to nějak dělí do SUBu samo a "určitým" způsobem to z něj nějak basuje, zároveň to i dělí signál do zadních satelitů a centeru, v tomto případě to tedy pouští stereo do všech satelitů.

Ladit se dá zvlášť hlasitost SUBu, centeru a zadního páru.
A pak je tu jeden velký ovládací prvek pro změnu hlasitosti celé sestavy, ten mění hlasitost u všech výstupů současně ve stejném poměru k nastavení na dílčích potenciometrech.

EDIT: mimochodem tady je link na ten tuning předního sterea http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=2357, hraje to s tim opravdu moc hezky. Podle mne mají tyhle bedýnky moc příjemný zvuk.

Re: Subwoofer

tyjo tak napad to spatnej neni, jen si tak uvedomuju ze on ma ty repro co ma ted aktivni, takze by je pripojoval pres dalsi zesik v podstate, coz mi prijde jako divocina, asi ho poslu do rite a reknu at si koupi neco jinyho nebo at si postavi big_smile ja jsem s tim co mam doma spokojenej jen bych si chtel splasit jinej zesik - mam od kamose home made 2x70 nebo co to je bez jakychkoliv korekci a redukci a predzesu takze jsem limitovanej zvukovkou nebo prehravacem ... a na to mam 3pasma sloupy tvm arn 226 +arn 150 a arv 141 tusim ... smile to kdyz pustim tak to se dejou veci po cely ulici a porad je to kvalitka smile ty dtt 2200 se hodi spis na filmy kdyz chci prostorak jinak jsou to v podstate "sumitka" tak mu doporucim neco podobnyho comam doma smile

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£