Téma: 2.1 do bytu

zdravim, poprosil by som o zopár rád týkajúcich sa či už reproduktorov alebo zosilovačov. Chcem si do bytu postaviť taku malu zostavu na pocuvanie hudby. Lenže moje plány vždy prekazý výber reproduktorov. Takže potreboval by som nieco 10 palcove, RMS tak do 150W, citlivost aspon 93dB a aby hral pekne od dola. Mal som vyhliadnute nejake alphardy aj monacory aj ARN aj carpowery. Ako zosilnovac by som najskor pouzil toto http://www.chrudim2000.cz/tuning/ alebo poradte nieco lepsie.
THX

Re: 2.1 do bytu

Malé, desetipalcové, 93dB a od dola = to nejde. Přesunuto na smeťák, tohle jsou dotazy oničem...

mates6618: Vedle se ptáš něco o skříni a 3x větší citlivosti a radíš? 312? Moje rada: pár let čti, pak raď.

Re: 2.1 do bytu

1/ nauč se psát
2/ arn 312 se píše ARN-312, není to 10" a nemá rád malý objem
3/ typ v tomto smyslu se píše tip

Radíš blbě.

08. Nehoň příspěvky, piš o tom, čemu rozumíš a tak, aby to dávalo smysl, neděluj tu holubník...

Re: 2.1 do bytu

lol Já Ti to Toníku říkal, já Ti to říkal...ti usoplenci jsou tady teď v přesile.

Re: 2.1 do bytu

"zalezy" no, toto radšej nebudem komentovať.
ARN312 nie je do malej zostavy.
yanci: keď to chceš na počúvanie hudby, tak si radšej postav schopné dvojpásma, sub ti ani nebude treba.
A keď už sub podľa tvojich požiadavok tak ma napadá Monacor SP-252C, aj keď stále platí čo napísal antonio, 10", 93dB a čo najhlbšie neide dokopy...

Re: 2.1 do bytu

mates6618 napsal:

Na gramatike hovno zalezy,...

Ty vole, to je masaker... jednu po hube a nedat tyzden jest.

yanci, tvoje plany nepokazi vyber reproduktorov, len tvoja penazenka. S ARN a alphardom (carpower taky tak) urcite nedosiahnes, aby to hralo zdola a malo 93dB citlivost. Rozpocet je dolezity.

Re: 2.1 do bytu

K tomu zesilovači. Máš to na doma. Proč všichni chcete stavět doma s integrovanými obvody, které pro to vůbec nejsou určeny?

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=10945

Zesilovače určené pro subwofer vypadají trošku jinak a v tomto fóru jich bylo uvedeno a okomentováno bezpočet. Bezpočet. Tak si to trochu prohedej. V nouzi a v případě nižších nároků to i integrovaný obvod být může, ale rozhodně jiný než chceš použít Ty, Ten je totiž outdorový a speciálně vymyšlený tak, aby i z toho hovna 12V upletl bič. Ale za jakou cenu? A počítá s velmi tvrdým zdrojem.

Ještě pochopím, když někomu doma zbyde autorádio a chce ho nějak využít třeba v garáži. Čeká ho sice stavba odpovídajícího zdroje - robustní trafo s vhodným napětím a usměrňovač s pořádným vyhlazením. Když bude trafo 12 V střídavých, po usměrnění a vyhlazení bude na autorádiu i Tvém zamýšleném integrovaném obvodu mezi písničkami a při nižší hlasitosti 18 V. Nezdá se Ti to trochu moc? A když vezmeš trafo 9 V střídavých, bude tam zase při vybuzení málo. Takže nejlepší řešení je zdroj stabilizovaný s patřičným proudovým dimenzováním. Nezdá se Ti, že je to trochu dost starostí?