Téma: Soft pro záznam zvuku

Potřeboval bych tip na spolehlivý free soft pro záznam zvuku, půjde o mluvené slovo. Podmínka aby to nebylo omezeno dvěma minutama záznamu apod...

Re: Soft pro záznam zvuku

Slyšel jsem samou chválu na audacity...
http://audacity.sourceforge.net/

Web

Re: Soft pro záznam zvuku

To je náhoda, akurát včera som ho stiahol kvôli vytvoreniu záznamu z vinylu. Je to intuitívny a jednoduchý soft, ale je tu aj pár otázok. Napr. zvýšenie úrovne zaznamenaného signálu o x dB pri nastavení špičkovej úrovne 0 dB, vykreslené frekvenčné spektrum ukazuje špičky viac ako 0 dB. Ešte som nezistil, či je to vecou zobrazovania a spôsobu priemerovania alebo špičky majú naozaj vyššiu úroveň ako 0 dB.

Vyzerá to akoby Highpass filter nemal užívateľskú možnosť voľby strmosti a ladenia. Je tam síce možnosť ladenie, ale zobrazí sa okno Výstup Nyquist (asi pre naprogramovanie). Pri viacnásobnom použití sa strmosť zvyšuje.

Každopádne zdá sa použiteľný, len treba niektoré veci doštudovať (štandardný manual nestačí), alebo používať s rozvahou.

(upravil antonio 10. 4. 2010 18:48)

Re: Soft pro záznam zvuku

Paráda, super. Teď ještě tip na soft pro výrobu videa: mám zvukovou stopu a jeden obrázek a chtěl bych z toho mít avíčko.

update:
paf: Díky!

Re: Soft pro záznam zvuku

A co soft který ti ukládá zvuk a obraz od do nějakého souboru...pracuji na call centru a tam tohle máme:-).Nahrávají se hovory a zároveň se dělají screeny obrazu.

Re: Soft pro záznam zvuku

Antonio Windows Movie Maker by ti klidne mohl stacit. Ja v tom spacham prakticky vse co potrebuju.
Hollywoodskej trhak z toho predpokladam mit nechces ne?
Jinak pokud potrebuju neco nahrat tak mam oblibeny sw GoldWave a to uz roky.

(upravil lada 10. 4. 2010 16:15)

Re: Soft pro záznam zvuku

Ohledně video editorů jsem to zrovna nedávno řešil, i když to bude mírně OT. Máme něco přes rok full HD kameru a po nějakých pokusech jsem se konečně potřeboval dostat ke střihu. Podmínka byla možnost práce ve full HD (1920*1080) a výstup v nějakých kloudných formátech. Přibalený OEM CyberLink PowerDirector byl výdrb, byl ořezaný právě o možnost výstupu v HD (jenom v jakémsi divném prokládaném MPEG2). Žádný kloudný free program pro Windows jsem nenašel, kromě jediného. Jmenuje se VideoPad, je sice naprosto primitivní, jedna videostopa (videa nebo statické obrázky), přechod fade s možností probliknutí barvou, efekty jen barevné korekce, ořez a filtry z VirtualDubu. Audiostop hromada, základní korekce zvuku a možnost tvarování obálky (hlasitosti) "gumou" - specialitky ale (obecně do jakékoli videostřižny) není problém udělat předem právě v AudaCity. Potřeboval jsem to kvůli pracovnímu počítači legálně, nakonec jsem koupil v super akci Sony Vegas za pětikilo. Ale na jednoduchjé věci by měl VideoPad stačit. Výstup v jakékoli velikosti a libovolným kodekem, který máš nainstalovaný v systému. Na jeden obrázek je to sice s kanónem na vrabce, ale jestli časem koketuješ i s videem a větším formátem, je to na zvážení. MovieMaker jsem odepsal právě kvůli výstupním formátům (malé a divné, převážně WMV). Oproti VideoPadu má WMM více efektů, přechodů a použitelné titulky (texty), práce s audiostopou je asi slabší. Pokud omezení výstupu nevadí, tak vyhoví.

Jednoúčelových slideshow tvořítek je určitě hromada, ale pokud není zaručený tip na solidní, tak bývá hledání vhodného zasírání počítače a spousta zabitého času. Jinak obecně ohledně videa solidní stručné info (rozdíl mezi kontejnerem, kodekem, kompresním formátem atd) na http://jech.webz.cz/video.php (i když to neudržuje).