Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Scan-speak Revelator

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 43]

Re: Scan-speak Revelator

Člověk tu má jinej názor a hned je posílán na píseček, ach jo... smile

(upravil dawsoo 6. 4. 2010 20:01)

Re: Scan-speak Revelator

Mabat :
Pokud ti něco říkají materiály membrán a jejich tvar a jejich chování (vnitřní tlumení,breakup módy a spol.) tak tam najdeš odpověď... Co se týče čistě poslechu zvukově je to na půl cesty mezi planárem a kalotou... Já bych použil tohle jako vysoko dělenej vejškáč nebo jako supertweeter... ukaž mi jinou vejšku která má klasickou cívku která jde rovně za 30-40kHz bez breakupů či zvlnění.Podání transient při správným použití je proti klasice ve výsledku o dost lepší.

NNNTomas:
Nikod nikoho neposílá nikam, jen v případě že dotyčnej, soudě podle projevu hodnotí věc kterou neměl v ruce... já např jak tyhle audaxy tak i scanspeaky (97000,99000) v ruce měl ... takže si troufám hodnotit minimálně v porovnání s jinejma který rovněž znám. nic víc a nic méně... je to jen o tom se bavit normálně a bez rytí. Hledisek a názorů co je správně a co špatně je stejně jako v jinejch oborech víc... je to jen respektu k jinejm názorům a formě.

Není co dodávat...

Re: Scan-speak Revelator

Takže správné, KOREKTNÍ, použití je nearfield monitor vhodně nasměrovanej na uši, ještě lépe sluchátka. Dobrý, to mi stačí. Čísla 30-40 kHz jsou sice trochu k smíchu, ale dobrá.

(upravil dawsoo 6. 4. 2010 20:33)

Re: Scan-speak Revelator

Mabat:
Hmmm jen NFM? To bych neřekl já je teda v žádným NFM zatím osazený ani v profi či nejvyšším highendu osazený neviděl ... co třeba nějaký větší vícepásmový bedny pro poslech z větší dálky hmm? big_smile tak mi pověz co ty považuješ za super ultimátní vejšku? (Asi vím co odpovíš : prakticky cokoliv dostupný v kvalitní horně)..Takže je vcelku jasný že my se neshodneme ... s tím už nic neuděláme ale je to zvláštní že máš pořád potřebu se všude prezentovat s tvým zaručeným patentem na rozum... doby kdy mě to i trochu sralo jsou dávno nenávratně pryč jen mě to prostě zajímá a svým způsobem dneska i baví... Defakto ti i fandím a přeju ti to aby se ti povedlo něco udělat co se ti bude samotnýmu líbit a bavit tě i na tom poslouchat muziku.... Jen nerozumim tomu pokud máš jasno proč raději něco nestavíš a nepřetavíš svý ultravědomosti do něčeho ultimátního co smete všechno co kdy bylo vyrobeno jednou ranou? Sám za sebe mohu jen říct že  jsem hodně náročnej a vadí mi skoro všechno s věcma který dělám jsem relativně spokojenej a nejsem sám, což mi říká že tak moc extra špatný to zas semnou nebude smile

To že jsou ti čísla 30-40kHz k smíchu zas stačí mě big_smile Asi jsme každej v uplně jiný dimenzi...

Není co dodávat...

Re: Scan-speak Revelator

Mabat: Mám tomu rozumět tak, že PA+driver+WG je definitivním řešením nebo lépe řečeno "nejméně nejhůř hrající konfugurací"? Slyšel jsem toho málo, ale má představa je taková, že reprák je něco umělého, jeden velkej kompromis a bedny z nich tuplem a ještě kor v ruzných prostředích majících vliv... a tak neexistuje ta správná konfigurace nebo řešení a zvlášť, když každý slyšíme nebo vnímáme jinak, je plno cest a žádná ta správná nebo nejméně nejhorší... a jestli žvaním, tak slepý hromadný test.

30-40kHz: Nevím k čemu to může být dobrý, nad 15k toho člověk moc nerozliší.

(upravil MaBat 6. 4. 2010 21:27)

Re: Scan-speak Revelator

Ale jděte teď do háje s driverem a WG, nic takovýho tady netlačím, jakkoli by to tu bylo maximálně relevatní. Všimněte si, jaké emoce stačí v jistých kruzích vzbudit jen tím, že člověk napíše, že 1" tweeter hrající rozumně do 5 kHz je srágora... Tak aspoň, že jsme se nakonec dozvěděli, že se to dá použít taky jako supertweeter smile

Tondo, když se začneš opravdu zajímat o to, co se za posledních 30 let v oblasti "domácí" reprodukce a psychoakustiky udělalo a na co se přišlo, nepřijde ti to řešení nijak od věci, resp. nenajdeš moc jiných řešení, dosahující téhož. Ale o tom nechci psát, není to na přesvědčování na fóru, navíc to tu bylo už mockrát a bezvýsledně. "Druhá strana" je zásadně nepřístupná jakýmkoli věcným argumentům a odmítá je zpravidla hlasitým bušením se v hruď nebo nadáváním, to se nakonec ukázalo opět. To je ale každýho věc, na jaký úrovni chce svý koníčky dělat.

30-40 kHz, navíc v souvislosti s reprákem, o kterém byla řeč, je samozřejmě nesmysl a krásně to odráží styl, s jakým se to dá celý taky provozovat.

Re: Scan-speak Revelator

Zdravím. Chlapci, vidím že ste sa pekne rozpísali ale nie som o nič múdrejší. Audax som plánoval deliť na 1,5k výhybkou 1.rádu t.j. iba cievka. Nakoľko je dosť vyrovnaný. Výšku SS na 2k. V úvahu pripadá ešte Fountek Neo CD2.

(upravil check 10. 4. 2010 22:11)

Re: Scan-speak Revelator

ivho: Nesmysl. Nezáleží ani tolik na tom, že jsou měniče bezproblémové (je to samozřejmě dobře a podmínka dvoupásma). Výškáč potřebuje při dělení na 1,5k minimálně třetí řád, spíš vyšší, aby to přežil. Basák pak musí mít adekvátní blízký řád. Vysoký řád také zabezpečí, že to vůbec bude hrát nějaké středy, které by se jinak mimo osu odečítaly a byl by jich uchometricky nedostatek.
Pokud tam nepřidáš WG nebo střeďák, tak to nebude hrát dobře. Řekl bych ti jak moc špatně, ale to bych musel být sprostý.

Web

(upravil bruggi 10. 4. 2010 23:09)

Re: Scan-speak Revelator

ivho: Přečti si ještě jednou prosím 2. a 4. příspěvek od dawsooa a udělej to přesně podle něj, chceš-li z téhle kombinace vymačkat maximum. Ještě lepší varianta by byla uplatit davida za návrh celý bedny, ale to ti asi neprojde smile  Kdyby to náhodou dopadlo, tak by si to měl check poslechnout, aby věděl co to rozseklo jeho ptačí budky seas + monacor a o čem ty drahý měniče jsou big_smile

Jinak SS 9900 mám ve svých třípasmech a poslouchám je už asi rok a půl v kuse, takže mám poměrně přesnou představu jak to hraje a s čím se to dá srovnat wink

Re: Scan-speak Revelator

Ivho : máš už tu výšku doma ? jestli ne - tak ti poradím jinou a bude to lepší než s tím revelatorem. Neo CD 2 ani náhodou , tentokrát se shodnu s checkem.
Jiank dvoupásmovka s osmipalcem se dá udělat dobře, ale klade to nějaké předpoklady na výškáč. A ani nemusí mít WG.

Re: Scan-speak Revelator

pistole: Výšku ešte nemám. Audaxi už mám pripravené. Ozvučnice práve staviam. Bude to 72l ozvučnica s BR. Uvítam každú radu ohľadom výšky a výhybky. Dík.

Re: Scan-speak Revelator

Tak potom použij Tohle ! : http://www.europe-audio.nl/Product.asp?Product_ID=3746  pánové co řeší směrovost budou zase kibicovat, že nahoře to moc směruje , ale já bych se na to vykašlal - právě osmipalcová dvoupásmovka s tímhle reproňem bude mnohem lepší než s jakoukoliv jinou kalotou. Minimálně to budeš moct podělit v oblasti kde moc nesměruje tolik ten střed a to je imho lepší. Můžeš si dovolit cca 1k6. Pokud bys to chtěl popohnat směrem nahoru - dá se tam doplnit 19 mm supertweeter. Něco podobnýho dělal Troels.
a co se týče objemu tak se mi zdá, že 70l je na osmičku taky moc- TS by tomu sice mohly napovídat, ale asi bych se to snažil udělat jinak....

Re: Scan-speak Revelator

Nad túto výšku by podľa mňa patril ešte supertweeter, z čoho by vzniklo trojpásmo ktoré som nemal v úmysle robiť.
Čo sa týka objemu ,je doporučený od výrobcu priamo na ten basák.

Re: Scan-speak Revelator

bude to hrát i bez supertweeteru - je to vyzkoušené - zvuk bude z kategorie "Pohodový" tedy pokud se to udělá dobře. Navíc tím, že nahoře to rychlejš padá nebude znít tak nepříjemně digitál wink
Ale volba je nakonec tvoje.... ty to budeš poslouchat. Já tě jenom upozornil na možnosti.
můžeš jít Mabatovou cestou, svojí, a nebo tou co jsem ti nastínil já.... moc dalšího už asi nedá rozumnej výsledek...

(upravil MaBat 12. 4. 2010 10:10)

Re: Scan-speak Revelator

Jaká je "moje cesta"? Napsal jsem jen, že je třeba dbát na vyrovnanou výkonovou cháru minimálně přes pásmo středů (ideálně samozřejmě při konstantní směrovosti, ale to je tady mimo mísu) a v čím širším pásmu se to povede, tím líp. To by měla být ale snad cesta každýho. Souhlasím zcela v tom, že tady konkrétně je lepší vzdát se vršku za spravení pásma uprostřed, to je bez diskuze. "Pohodový zvuk" IMHO obecně znamená málo vejšek a nic proti tomu.

- nakonec,  neporadil jsi mu ve výsledku nic moc jinýho, než já nebo check od začátku, prostě spravit ty směrovky, a pokud tím přijde o vejšky - to už záleží jen na tom, jak moc je na ně zvyklej. Já už bych to tak třeba nechtěl.

Re: Scan-speak Revelator

proč se musíš furt ke všemu vyjadřovat - nerozumím ti

Re: Scan-speak Revelator

Tak proč cituješ "Mabatovu cestu"? Samotného mi není jasné, co je tím myšlené - pochybuju, že někomu jinému bude. Tak proto, je to tak těžké pochopit? Příště si to laskavě tedy odpust, jestliže to nemíníš vysvětlit.

Re: Scan-speak Revelator

Dost tě nechápu, člověk se s tebou snaží bavit slušně - a ty hned všechno považuješ za útok.

(upravil MaBat 12. 4. 2010 13:20)

Re: Scan-speak Revelator

Mohl bych napsat to samé a netuším, jak se dá z #35 pochopit, že něco považuju za útok. Rozhodně to tak neberu, jen mě překvapilo, že napíšeš "Mabatovou cestou a nebo tou co jsem ti nastínil já." a přitom svým doporučením jen dáváš za pravdu všemu, co tu od začátku zaznělo, a kvůli čemu se tu zas strhla "debata". Není mi tedy jasné v čem jsou ty "cesty" jiné. Zapoměn na to, vysvětlení se asi nedočkáme.

Nebo jsem tu vážně sám, komu je tohle nepochopitelné? - Stačí napsat, že je to jen popichování a beru to, popichování mi nevadí, taky to dělám. Mělo by to mít ale nějakej racionální základ, takhle není možné brát to jinak, než zase jako obvyklý žvanění a to mi opravdu vadí, taky je to jedna z mála věcí, na který reaguju. Takže není s podivem, že zrovna ty máš pocit, že se vyjadřuju ke všemu...

Re: Scan-speak Revelator

tvoje cesta ? kdyť si to tu napsal ... #16 - není to snad tvůj návrh řešení ?
Upřímně .... nic proti tomu nemám není to můj cup of tea, ale není to principiálně špatně.

Příspěvky [21 až 40 z 43]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Scan-speak Revelator

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£