Téma: 2* arn150 + ?vyska

Zdravim, akurat som si pozhanal 2 pari arn150/03 - 8 ohm a planujem nejaky projekt d'appolito. Akurat rozmyslam, aku vysku tam mam dat, doma mam 2 kusky neodymovych vyskacikov DT25n, tak ich tam asi strelim. Este som rozmyslal nad dt99, ktore sa mi tiez dost pozdavaju. Pozeral som si tento hotovy projekt http://audioweb.cz/vase-bentley1.htm , kde su pouzite ARN-130-02/8, myslite, ze tie basaky su velmi odlisne od 150iek ? Zda sa mi, ze su rozdielne len v tvare kosa a odlakovanou membranou - moj nazor. Ma niekto skusenost s tymi repracikmi ? smile

Re: 2* arn150 + ?vyska

V jednoduchosti sa chcem spytat, aky vyskac...rozmyslam nad dt25n, alebo dt99, alebo nieco ine? Aky je vas nazor ?

Re: 2* arn150 + ?vyska

Dej tam co máš po ruce.
Myslím, že máš na pořádný projekt a ne tvm.

Web

Re: 2* arn150 + ?vyska

Nieje to projekt pre mna, je obmedzeny financiami. Tie ARN150 uz mam zohnane a pomerne lacno. Z lacnejsich vyskacov, ktore by sa mi tam hodili sa mi najviac pozdavaju DT25n, DT99, pripadne som pocul dobre hodnotenia na DT80. Kto ma s tymito vyskacikmi skusenosti, ktory odporucate?

(upravil Frisko 17. 2. 2010 11:52)

Re: 2* arn150 + ?vyska

Rozmyslal  som nad vylepsenim ATN150iek. co myslite, pomohla by tomu reproduktor jedna s tychto zmien -Prilepit na zadnu stranu jeden feritovy kruzok rovnakej velkosti aby sa odpudzoval (zvysenie citlivosti, qts dole)
-odlakovanie membrany,
-odlepenie vrchlika,
-nalepenie na stredovy trn namieru vyrobeny "pevny stred" z dreva, pripadne mosadze, neviem ako sa to odborne nazyva, nieco podobne ako tu:  http://audioweb.cz/vase/mirulu4-06.jpg
dik smile

Re: 2* arn150 + ?vyska

ARN150 se mi nezdají jako nepoužitelné. Ale nekamenujte mě, nerozumím hifi asi dostatečně, a na to co tu "lidé" slyší jsem poměrně hluchej.
Nevím, já přemýšlel o ARN312 + 2x ARN150-05 + "???" co je na tom špatně?

Re: 2* arn150 + ?vyska

Preco nepouzitelne ? Pocul som ARn150ky v 8 litrovych BR bednickach a tak k pc to zahralo velmi slusne, az som sa miestami zarazil, ze kde sa tam tie hlbky beru. Mozno by im este pomohol tunning, preto sa pytam smile

Re: 2* arn150 + ?vyska

čti lépe. To "nepoužitelné" je negované.... Tedy - použitelné big_smile

(upravil check 17. 2. 2010 22:48)

Re: 2* arn150 + ?vyska

1/feritový prstenec ano
2/odlakování zbytečné
3+4/Odlepení vrchlíku a náhrada phaseplugem pomůže trochu podání basů (menší turbulence uvnitř repro), ale zase okrade o kousek membrány (maximální hlasitost). Jednoznačně musí být z nevodivého materiálu, takže asi dřevo. Cchce to strojové obrábění, ať to nějak vypadá. Tvar a zejména délka PP velmi výrazně ovlivní fr. charakteristiku na středech, pro různé délky může být chára lepší i horší - musí se to vyzkoušet.

-->2/ Pokud sundáš vrchlík, tak to bude chtít odlakovat membránu, protože pod prachovkou lak není...

Web

(upravil Frisko 18. 2. 2010 11:03)

Re: 2* arn150 + ?vyska

Crasphic > sory, zle som to precital. S tym odlakovanim nembrany som presne pocital, nechcem mat polku membrany nelakovanu smile Inak mozem odobranim vrchliku pokazit prenos na stredoch, zvysit skreslenie, ake velke je riziko, ze tym pokaslem repro ? Neoslabim tym navyse membranu, ked tam ten vrchlik nebude?
Ktore repro je lepsie, Dt99, Dt25n ?

Re: 2* arn150 + ?vyska

Ahoj
Já na tvým místě bych maximálně přidal magnet,pokud ti vadí lak tak odlakoval i když přínos je sporný.To spíš když se ti to nepovede dokonale tak je to poznat.Z toho repráku více nevytáhneš a na ůčely k PC nebo telce bohatě stačí.Jako výškač jednoznačně DT99.

Re: 2* arn150 + ?vyska

Zkreslení se ti nehne, budeš upravovat cháru v rozsahu asi 2-4kHz. Podívej se ke mě: http://check.wz.cz/clanky_pokracovani/d … r_seas.htm
Použij DT25.

Web

Re: 2* arn150 + ?vyska

Crashpc: Porovnaj par korunove monacory a tvm a zistíš prečo big_smile Chvalabohu tvm som sa definitívne zbavil big_smile

Re: 2* arn150 + ?vyska

Chlapci, tak ktory vyskac bude lepsi? bubu odporuca dt99, checkdt25n, ...

Re: 2* arn150 + ?vyska

Ahoj
No s těma výškačema je to v podstatě jedno,DT99 je snad dělitelné trochu níže,oba dva jsou k těm ARN v pohodě.Já jsem měl doma oboje a 99byla zvukově pro mě lepší.Bohužel to nebylo na stejném projektu,takže je to subjektivní.

Re: 2* arn150 + ?vyska

OK, hodim tam dt25n, pridam ferit. prstence, s tym phaseplugom si to este rozmyslim smile
A co tak vyrezat odvetravacie otovri zospodu membrany pod vrchlikom, aby ich nebolo vidno. Pomoze to na podani basov ?

Re: 2* arn150 + ?vyska

Nepomůže to ničemu, former je perforovaný a odvádí svou práci dobře - komprese vzduchu/šelest se neděje. Odlakování pomůže navýšení citlivosti, sundáním vrchlíku příjdeš o trochu plochy, na druhou stranu ale ubereš hmotnost, v tomhle případě větší než obyčejně, je to velký kus placky. Feizplag bych dal (jednodušší než hledat použitelný malý vrchlík), v tomhle případě použit kvůli absenci perforace:

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/2_150kyy.jpg

Přes všechny modifikace nepomůžeš bordelizmu mezi kilem až dvěma.

Re: 2* arn150 + ?vyska

o chviľu ich idem merať antonio smile akurát to ladenie BR mám  trocha vyššie ako som chcel, ale tak čo už

Re: 2* arn150 + ?vyska

Rozmyslal som nad nasledujucimi konfiguraciami, aj s dt99 zafrezovanou medzi basaaky. BR bude bud vpredu, alebo vzadu. Ktore sa vam paci ?
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/3332_bedna.png

(upravil MaBat 20. 2. 2010 20:24)

Re: 2* arn150 + ?vyska

Frisko, je to všechno cesta do pekel smile Jestli si to dobře pamatuju, děláš to pro někoho - vzkázal bych mu, aby zvážil třípásmo. Jestli to musí být něco takhle úzkýho, tak dát basáků víc menších (s klidem zachovat ty dvě 150), ale chce to střeďák mezi to. Práce s tím bude stejně a výsledek lepší, pokud se to udělá poctivě.

D'Appolito bych nestavěl a odladit kvalitně 2,5 pásmo taky není v reálu tak snadný, jak to může vypadat.