Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Autohifi » kam s repro a jaké použít do Lady?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 39]

Téma: kam s repro a jaké použít do Lady?

Zdravím lidi! Vlastním teď s bratrem starou Ladu 2105 (limuzínu). Je tam děsnej zmetek autorádio a byly tam i starý malý odporný bedničky za zadním sklem. Ty jsem s chutí vyrval a vyhodil...Můžete mi prosím doporučit nějáká vhodná širokopásma od Tesly? Nejspíš nějáký ARX, ne? Nepotřebuju žádný bumm bumm...:), jen na podkres... A hlavně prosím majitele těchto supr vozítek a lidí, co je vlastnili, jestli byste mi mohli poradit, kam nejlépe umístit repra vpředu a za co je uchytit...ať jsem hledal, jak jsem hledal, moc možností jsem pro uchycení nenašel...Mohli byste prosím také pro inspiraci zaslat nebo sem hodit pár fotek? Moc vám děkuji!

(upravil BlackRider 2. 5. 2007 22:03)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Dopředu jedině dvoupásmový repráky (tj. komponentní). Středobas (většinou 6,5" smile ) do dveří a výškáče k trojúhleníkům u zrcátek, nebo na palubku. Chce to oddělat tapec na dveřích a podívat se, kam a jestli půjde repro.

Web

(upravil dejv111 3. 5. 2007 21:05)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

moc dík za radu...:) ale zas tak to přehánět nebudu...:) ještě by to přišlo dráž, než celý auto...:) Už jsem to vymyslel!! Na zadním platu je dost místa pro ARN 5604 a je tam masivní plech, dám tam tedy 2 pásma složená z ARN 5604+ARX 130... Ty ARNka dám tak do cca 15l (každé)+ dám jim bassreflex...a dopředu, jelikož je tam málo místa, dám jen ARXky nebo ještě menší repro pod palubovku, basy budou (si myslím) dostačující zezadu..Psal jsem, že nechci žádné extra bum bum...ač si myslím, že ty ARNka nebudou špatně hrát basy... smile .Co vy na to? Jo a ty přední s těmi zadními bych spojil paralelně, aby vznikly 2 Ohmy...A repráky bych vzadu překryl nějákou látkou, aby nezteřely. Šlo by? díky...

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Máš zesilovač pracující stabilně do 2 ohmů? Jinak bych k tomu ARN dal ARV 035 (dělaná přímo do auta), pokud by tam šla zakomponovat. smile Výšky jdoucí zezadu ale stejně není ono, škoda že nemůžou jít dopředu kompa... Ty ARN ti nesteří, akorát změní barvu membrány, pokud na ně bude svítit slunko.

Web

(upravil sinclair 3. 5. 2007 21:58)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Blacku, je vidět, žes nikdy neviděl žádnýho žigula zevnitř..:-)
Do dveří totiž kvůli složitým a rozložitým mechanismům zavírání a stahování skla žádný repráky dát nejdou, troufám si říct, že ani ARZ571. Jedině jim udělat "domečky" jako má třeba Felicie a smířit se s tím, že budou mírně překážet.
V těchhle autech se prostě s ozvučením nepočítalo a když, tak na ten jeden mono kanál z AM rádia byla určená ta mřížka na horní ploše palubky /aspoň tedy u modelů 2101,2103/.

Web

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Neviděl, neřídil a ani jsem v něm nikdy nejel. smile Ale jeden kámoš to má jako pracovní káru a prej je to super stroj, kterej se nedá rozbít big_smile

Tak Dejve aspoň udělej pořádně ten zadek... wink

Web

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Jo, jsou to tanky. Taky ale skoro tolik sežerou..

Web

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Ano, středobasy dopředu nenatlačíš. Vzadu v platu je místa dost, vejdou se tam i 20ky, budeš muset ale stříhat plech, tzn. vyhodit okno. big_smile

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Jojo, stříhat se bude muset!!! big_smile Ale zkusím to se sklem, ač to bude asi nehorázná dřina..:) budu vrtat dírky vedle sebe... snad ten plech není z pancířu big_smile

Black: Jo a zesík tam nebude, budu to tahat přímo z rádia...stejně ty ARNka nemají velký výkon...ale zkusím nějáké lepčí radio sehnat z bazaru...

Sinclair: Jojo, tank to je, 10l si vezme (někdy i víc...ale taky míň) big_smile ale ten luxus vevnitř...jak v Meďouru (až na pár detailů...)...to za to stojí... big_smile

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

O tom luxusu vevnitř by Ti mohla vyprávět jedna z mých bývalých. Málem si rozbila hlavu o trčící otvírací kličku na zadních dveřích..

Web

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Ta klička je docela dole, (nevím jak to měly jiné modely...) to musela být ve zvláštní poloze...:lol:

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

dejv111 : tu spotrebu mas zlatou big_smile ja jezdim se šade po meste za 14 litriku big_smile

Web

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

No já měl jednu dobu taky Laďu-  typ 2101. Vzadu v platu jsem měl 2x ARO 667 ze školního rozhlasu. Hrály do celého objemu kufru a při nižší hlasitosti dokázaly hrát překvapivě dobře. Sklo ven nemuselo, stačily nůžky na plech a trocha šikovnosti.

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Já bych jako výšky použil klidně nějaký starý teslácký výškáče... Měl jsem ARV 181 (dneska 089) v Trabim na platě a zatím pořád drží. I když zvukově je s hranými jen doma nemůžu srovnávát, páč je nemám... Co takhle sehnat na přístrojovku nějaký starší auto výškáče, který by umožnily alespoň 5 kHz děličku? Nejprve jsem měl v Trabim osazený jen plato a zvuk jdoucí od zadu mě štval. Tak jsem koupil výškový Dexonky s vestavěnou výhybkou, napíchl je tam a zvuk se rozhodně zpříjemnil. I přes děličku 13 kHz/6dB...

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

161... tongue

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Tak jsem pokročil!! smile Plech je vystřižený, díry v plastu, který jej kryje, jsou také hotovy...nakonec tedy použiji repro ARN 5604 s ARV 165, vykuchané z jedné 6l ARSky. Dále jsem koupil bassreflexy dole o průměru 5,5cm, nahoře 6cm, délka 19cm, tak uvidíme...Teď dělám ozvučnici, jen je neděle, tak nemůžu řezat kvůli sousedům, což mě děsně štve!! mad Pak se rozhodně pochlubím nějákými fotkami!! smile Po příštím týdnu by to mělo být hotové...:)
Jo jinak!! To s těmi výškami vpředu dělenými okolo těch 5k mě hodně zaujalo!! Díky za to! smile

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Hmm, taky by mě to štvalo... Jak tam budeš mít udělaný ty ozvučnice? 5kHz je ale maximum, podle mě. Mnohem lepší tak 3kHz, jenže to už je zase dražší repro. Dexon DT 2510 650,- vč. výhybek, Sínus L. Neo 25s 900,- vč výhybek s nastavitelným útlumem. Ty Sinusi jsem teď porovnával s DT 2509 (nejspíš starší verze 2510) a Sinusi jsou daleko jemnější, detailnější.

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Já sem řešil zvuk ve škodovce (120L) tak, že sem ze starší beden od gramce (tam byl zes 2x MDA2010) vzal komplet repráky a výhybku (ARV089 a ARN5404) a udělal na to bedýnky pod sedačky.  Radio Daewoo AKF-9255V, sice žádný zázrak, ale úplně stačí a mám jej dodnes. Výkon tam je napsaný Hi power 2x 25W, takže počítám že reálně 2x12W sinus. (bedýnky maj 10 nebo 15W sinus).
A můžu říct, že to hrálo velice dobře.

(upravil dejv111 17. 6. 2007 19:18)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Mathes: Jestli víš, jak to vypadá v kufru v Ladě, tak ozvučnice budou pod platem, připláclé na plechu, vedle nich výškáče...Dám foto, až budou hotové...;) Ozvučnice budou objemem něco přes 15l pro každý reprák...;) jo 5k, možná je to moc...ale ta myšlenka se mi líbila...:)


Dingo: Taky doufám, že to něco zahraje...;)

Tak nakonec jsem postavil bedny tak cca 19l, zvukové testy již proběhly,basy jdou pěkně nízko...;) Teď dodělávám, nafotím a pak ukážu...;) Jo a bassreflex je z Dexonu 5,5x 19cm nezkrácený!! Padl tam jak poklička na hrnec... big_smile

(upravil dejv111 11. 7. 2007 8:56)

Re: kam s repro a jaké použít do Lady?

Tak dokončeno!!! smile Tady posílám pár fotek...Upřímně jsem rád, že už to mám za sebou...byla to dost fuška...:P
http://img503.imageshack.us/img503/976/1003082bm3.th.jpg http://img442.imageshack.us/img442/5301/1003099tr3.th.jpg http://img514.imageshack.us/img514/9356/1003093eo2.th.jpg http://img442.imageshack.us/img442/7430/1003095yf5.th.jpg http://img505.imageshack.us/img505/6333/1003100ct9.th.jpg

     Basový reproduktor a bassreflex  je namontován normálně na ozvučnici, ne na plechu, jak by se mohlo zdát. Výškový reproduktor se nachází mimo ozvučnici, přidělaný na plechu.
     Tu díru okolo basového repra (pod platem) časem utěsním, teď bohužel nemůžu sehnat molitan.
     Rámečky jsem si dělal sám, jsou z dřevotřísky, uprostřed vystuženy dvěma 6mm železnými tyčkami, aby se  repra nepoškodila položením těžších věcí na plato.
     Bassreflex je na plato přilepen chemoprenem, v ozvučnici řádně utěsněn tavnou pistolí a akrylátovým tmelem. To těsnění (v bedně okolo BR) sice vypadá na pohled hrozně, ale ta místa byla fakt těžko přístupná. sad
     S platem to taky nebylo zrovna jednoduché... Tím, jak jsem utahoval dolní šrouby, které přitlačují bedny k hornímu plechu, se plech trochu vzedmul, takže plato již nešlo nasunout tak, jak původně... Musel se plast odspod ubrušovat, aby si to sedlo...:)
     Na plechu pod platem je okolo repro nalepen tlumící filc, aby plech nerezonoval. 

     A protože ten zvuk zezadu není úplně to nej, mám v úmyslu dát ještě dopředu pár výškových repro, jak se tu výše Mathes zmínil, vykuchaných z Encore P-401. Vyhýbku bych jim nedělal, použil bych bipolár, který u nich měli (3.3uF). Ale to se ještě uvidí...:)

Ohodnoťte mi to prosím...:) ať mám do příště co zlepšovat...:)

Příspěvky [1 až 20 z 39]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » kam s repro a jaké použít do Lady?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£