Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » Projekty elektroniky » Zesilovač 2.1 k PC - NOVÁ VERZE

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 45 z 45]

Re: Zesilovač 2.1 k PC - NOVÁ VERZE

Je celkem možné, že ten nafouklý kondík má největší proudové pulzní zatížení, neb je nejblíže transformátoru a aktivním prvkům.  Dost návrhářů neumí dát paralelně kondy tak, aby byly zatíženy stejně (je to jen na správně udělaném plošňáku)...


Nejspíš bych tam dal lepší typy a prohlédl plošňák, jestli tam není výše zmíněný problém. Pokud je, tak se pokusit zesílit problémové spoje...

Re: Zesilovač 2.1 k PC - NOVÁ VERZE

Mně se zdá, že to nemá ani dodržený izolační vzdálenosti. Je otázka, zda bych si vůbec domů takový zdroj do něčeho montoval, aby mě to za rok či dva zabilo až to selže sad

Re: Zesilovač 2.1 k PC - NOVÁ VERZE

To není 1kW smile je to 500W, k 500W zesu by to možná chtělo o trochu víc, ale hraje to na 400W repro a to by mohlo stačit. Tuhle kombinaci mi doporučil jeden místní člen, má to proměřené a na problém nenarazil (možná kromě těch kondů, o těch asi i psal).

Je fakt, že jsem tomu dával zabrat, zkoušel jsem co to snese takže volume nahoru dokud nezasáhla nějaká ochrana, ale je pravda, že nevím jestli zasáhla na zesu, nebo ve zdroji, prostě vždycky problikla dioda na zesu, zdroj kontrolní diodu nemá). Tohle všechno ten zdroj přežil, možná ho to ale načlo. Prdnul později u normálního poslechu. Po tom co jsem tomu naložil jsem kontroloval všechny chladiče, jak to hřeje, zesilovač docela hřál, no zdroj skoro vůbec, takže větrák podle mě zbytečný.

S těmi kondy právě nevím, větší se na modul zesilovače vleze a nebyl by problém je tam dát, ale nevím jak spínaným zdrojům vadí velké kondy kvůli větším proudům při nabíjení, jedině zkusit ten LC filtr.

Ty kondy mi taky přišly docela blbě umístěné, číňani se s tím asi moc neserou a dají to tam tak, aby byl výsledný modul co nejmenší. Na DPS je sice okolo těch kondů náznak zesílených cest, ale moc pocínované to není, zkusím tomu přidat.

Ten modul dává 70V, ty kondy jsou na 80V, což mi přijde málo vzhledem k tomu, že to jsou čínské šmejdy a kondy v obchodě o téhle kapacitě a napětí jsou rozměrově větší, takže otázka, jestli je vůbec na 80V.

Nový kus od číňanů nechci, bylo by to asi zase to samé. K zesilovači jsem sice spínaný zdroj ještě nepoužil, ale k jiným blbostem (hlavně LED osvětlení) jsem spínaných zdrojů už pár měl a u většiny se relativně rychle měnily kondy, pak fungovaly spolehlivě. Refund ale zkusím, aspoň nějaký příspěvek na nové kondíky big_smile

Co se týče izolačních vzdáleností, zdá se mi, že nikde není 230V větev k 70V větvi blíž, než 4mm, většinou i víc, takže zas tak hrozné by to být nemuselo...

Výhybka je tahle, asi kup tu dražší verzi, podle popisu má mít lepší operáky.

Re: Zesilovač 2.1 k PC - NOVÁ VERZE

Mě zmátl ten nápis na desce, cosi "1000"
Objednal jsem si jinou tu výhybku, pro nesymetrický napájení...
Díval jsem se na aliexpresu jsou těch konců s irs mraky, a některý mají v "deluxe" verzi ty kondíky vyšší, tzn s vyšší kapacitou.
Spínanej zdroj by měl mít softstart, takže větší kapacita by ho neměla rozhodit. Teda snad ... obvykle to spínaný zdropje tam mají.

(upravil Jory 28. 2. 2017 20:36)

Re: Zesilovač 2.1 k PC - NOVÁ VERZE

Jsem ani nevěděl že jsou nějaké deluxe smile ty mají podle popisu 10mF kondy, ten můj má jen 1,5mF, takže asi to snese větší... a ještě to má jiný (větší) indukční výstupní člen, ale u toho nevím jaký může být přínos?

Jinak dneska jsem kondíky vyměnil a přišel jsem na zajímavou vlastnost toho zdroje. Když je zapojený výstup jen 2x70V, tak je v poho, výstupní napětí odpovídá. Když ale zapojím na ten zdroj i výhybku pro SW (ta si bere 2x15V, ten zdroj má i tenhle výstup), tak v jedné 70V větvi začne růst napětí a nevím kde až by se zastavilo, při měření jsem to vypl když to přelezlo přes 85V. Druhá větev si drží 70V.

Nevím jestli v tom zdroji něco ruplo, nebo to tak bylo od začátku, měl jsem tu výhybku ale připojenou docela dlouho, takže kdyby to dělalo od začátku, musel by ten kondík střelit hned a ne až po několika hodinách. Navíc zezačátku bylo v repru úplné ticho, teď to trochu brumlalo, proto jsem si toho všiml. Když výhybku nezapojím tak je zase ticho, všechno v cajku.

Má cenu se v takovém zdroji vůbec ještě vrtat? Nechávat si posílat nový, ikdyž bude asi zadarmo? Klidně bych to vyřešil malým 2x15V zdrojem samostatným pro výhybku, ale už tomu zdroji obecně nějak nevěřím. Asi koupím nějaký jiný.

Příspěvky [41 až 45 z 45]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » Projekty elektroniky » Zesilovač 2.1 k PC - NOVÁ VERZE

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£