Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » TVM (TESLA) ARZ 6604 vs Monacor SPM-200x/4

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: TVM (TESLA) ARZ 6604 vs Monacor SPM-200x/4

Dobry den chcem sa spytat ci ma niekto skuskenosti s tymito reproduktormy. Aky je medzi nimi zvukovi rozdiel. Pretoze som si kupil nove Monacory SPM-200x/4 a porovnaval som ich s TVM ARZ 6604. TVM sa mi zdali zvukovo ovela lepsie. Skusal som ich bez ozvucnice. Lepsie boli teda prekleslene vysoke tony ten zvuk bo taky sviezsi a akoby vychadzal zo stredu reproduktora, kdezto pri Monacore su vysky utiahnute v pozadi stredy sa mi zdaju agresivnejsie (ukricane) a zvuk akokeby vychadzal z celej membrany. Ano cital som ze nove repro treba rozohrat tak som par dni daval do nich kopave basy (zevraj to je najlepsie). No a ta TVM je uz stara z skolskeho rozhlasu cize uz bude asi rozohrana. Tak preto sa chcem spytat ci nema niekto uz rozohratu SPM-200x a vedelby mi ju porovnat s TVM. Ci je tento rozdiel este v tom rozohravani.

Re: TVM (TESLA) ARZ 6604 vs Monacor SPM-200x/4

Obecně tohle ARZ je poslouchatelné dobře a nespoléhal bych na to, že se Monacor nějak "rozehraje", holt hraje "hůř". Rozhodně bych do něj nepouštěl nízký sinus, ta membrána je měkká a na okraji se výchylkou deformuje.

Re: TVM (TESLA) ARZ 6604 vs Monacor SPM-200x/4

Njn, ARZ je ještě nízkopříkonovej reprák s lehkou membránou a měkkým závěsem, monacor bude dnešní škola, tj, tuhá membrána, tuhej závěz a hezký čísla ve wattech... Což je rozdíl, kterej zadavatel slyší...

dost velkej rozdíl je už například mezi 66x/660x  a 661x/668x.... špatnej reprák to asi není, ale do dvoupásma se to moc líbit nebude..

Na rozehrátí toho moc nevymyslíš, ty materiály jsou už dneska stálý, takže by to bylo na dlouhou a plamennou diskusi, jež by skončila tím, že se na to spolehnout nedá...

Větší vliv bych viděl taky v tom, že reprák bez vhodný ozvučnice může kreslit jak prase, ne?

Re: TVM (TESLA) ARZ 6604 vs Monacor SPM-200x/4

Celkom by ma zaujímalo zvukové porovanie. Ako hrajú spomínané ARZ6604 oproti ARO6604, ARO666, ARO687? Mám zbierku, viac ako 110 rôznych reproduktorov, hlavne TESLA tak keby som s tým niekedy blbol smile ARZ6604 už sú relatívne nové a tak ich nemám.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » TVM (TESLA) ARZ 6604 vs Monacor SPM-200x/4

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£