Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 4)

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Jaký Osciloskop

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 78]

Re: Jaký Osciloskop

no nedávno kolega koupil Tektronix THS720P, jetej s mrtvejma baterkama. dvoukanál do 100MHz, izolovaný země obou kanálů do 1kV. za bratru necelejch 14.000,-

Podle mne dobrá koupě.

(upravil reta 16. 12. 2013 20:37)

Re: Jaký Osciloskop

Pánové brouzdám po netu a ejhle
http://aukro.cz/osciloskop-tektronix-22 … 09255.html
Vím že mi radit ať ho koupím nebo ne je velmi těžké. Přesto váš názor. Ze začátku se budu učit měřit. Po sléze bych chtěl proměřit gramo NC 440 dle servisního návodu. A pak mám možná milnou představu, že se dá změřit "ticho" přenosky  při zapnutém gramofonu.

edit: ještě ve většině případů na netu není zmínka o sondách a příslušenství prosím co musí takový set k osciloskopu v základní verzi obsahovat. Chtěl bych se vyhnou tomu, že koupím něco jen z půlky a bude mi to k ničemu.

Re: Jaký Osciloskop

Proboha, co to je? To vytáhl někde ze sběrnýho dvora. Ty dvě stopy vypadají taky nějak rozplizle. Do toho bych teda nešel.

Web

Re: Jaký Osciloskop

no za ty peníze to nemusí být zase tak špatná koupě. Že je špinavý ještě nemusí znamenat, že je nefunkční, vyčistit se dá celkem snadno. Ostrost stopy je horší věc, může být blbě vyfocená (není to zase tak triviální osciloskop vyfotit dobře), může být rozostřená blbým nastavením fokusu nebo může být takhle rozplizlá díky nějaké závadě (to bych viděl jako nejmíň pravděpodobné, ale vyloučit se to nedá). Na to, co chceš, to svými parametry bude stačit s přehledem. Akorát je to trochu větší stroj, zabere ti docela místa na stole.

Dá se taky čekat, že cena půjde ještě nahoru, tipuji tak ke třem tisícům. Jestli do toho jít nebo ne, záleží na tobě. Já osobně bych to tak černě jako sagaitarius neviděl.

Kabely / sondy se dají koupit v GESu nebo na aukru, např tady

Web

Re: Jaký Osciloskop

Sondy se mi osvědčily čínské P6100, 1:1/1:10, do 100MHz. Dají se dnes sehnat již za cca 100korun vč pošty. (Doporučuju pořídit i sondu 1:100, na rýpání se v síťových obvodech je to dobrý pomocník.)

//aha lol, ta R210 je Hadexácky přeznačená standardní P6040. Jelikož mi nefunguje aukro, nevidím cenu. V Hadexu je to ale za neslušných 250 korun, a ta lepší P6100 sehnat jde za stovku i s poštou (ebay).

(upravil reta 16. 12. 2013 23:16)

Re: Jaký Osciloskop

Díky za reakci. Vyhodnotil jsem tak, že když nic lepšího není, tak by to do cca 2500 šlo. Takže k uskutečnění měření stačí osciloskop a sondy.
Ještě zkusím dát inzerát sem do bazaru.

Re: Jaký Osciloskop

Daj, budes mat co citat...

Re: Jaký Osciloskop

A tu sondu musíš po zakoupení nakalibrovat testovacím obdélníkem z toho osciloskopu.

Web

Re: Jaký Osciloskop

U takto zbídačených věcí to chce osobní převzetí, vzít si nějaký (i jednoduchý) generátor a v klidu si to otestovat.

Sondy jsem koupil na aukru Hameg a spokojenost, velmi robustní (ale taky dražší, než výše jmenované).

Web

Re: Jaký Osciloskop

testovací generátor je zabudovaný - obdélník 1kHz / 0.5V a je vyvedený na čelním panelu dole na časové základně. K ověření základních funkcí by měl stačit i spojením kouskem drátu se vstupem. Sondy Hameg jsou pochopitelně lepší než nějake číny...

Web

Re: Jaký Osciloskop

Pokud se jedná o práce na nf, pak bohatě stačí dobrý, jetý a značkový analogový škopál do 50-60MHz, dvoukanál BM566A jsem použil párkrát v životě.
Sendy se měřákama dost zabývá a myslím by to i potvrdil. Hlavně osobní převzetí, i kdyby to měla být cesta autobusem třeba 200km s taškou a pár kabelama v kapse. Já se jednou takto málem spálil, vyhlídnutý pěkný Tek, ale ukradená fotka...jel jsem pro něj osobně - vyšisovaná obrazovka, špinavý jak v kterémsi odkazu kousek zpět, nešlo ostření, jas až od půlky, no hrůza. Takže Aukro kurevsky opatrně, i když je už teď podepsaná fotka téměř samozřejmostí. Ale na fóru Aukra jsem taky četl, že někdy je podpis zbytečně sytý a umístěný tak šikovně, že zakrývá, co má potenciálnímu kupci zůstat až do zaplacení a odeslání ukryto.

Digitingu, ty fakt dokážeš vyblejt takový traktát, že by se z něho jeden...

Web

Re: Jaký Osciloskop

Tema hodne stara, ale rozhodol som sa, ze si konecne zadovazim "poriadny" osciloskop...potrebujem poradit co by pre bezne merania audio stavebnic postacovalo...moja predstava je urcite moznost prepojenia s PC a cenou nic extra drahe...niesom ziadny specialista s 30 rocnou praxou...nachadzam vselijake inzeraty, ponuky...napriklad https://elektro.bazos.sk/inzerat/129117 … kv1gss.php
Je to podla Vas chalani vhodne, resp. ist vyslovene po Rigol napriklad ?

Re: Jaký Osciloskop

Zrovna ten cos poslal bych klidne vzal. 100MHz/1Gs je uz hodne slusny na zesaky a za 190 evri je to dnes fakt za babku. Stejne, kdyz se to posere, muzes to hodit do kose stejne jako ten Agilent, servis je u tech veci dneska utopie.

Re: Jaký Osciloskop

Šel bych po co nejdůkladnějším osobním odzkoušení předem, předejde se tak případnému zklamání, např. z přehřívání a samovolného vypínání nebo "zasekávání". Při dnešních cenách raději nový, se zárukou a pokud možno s dobrou pověstí prodejce. S odborností prodeje to dnes vidím bídně, výjimky snad existují. Dvoukanál alespoň 60 MHz je pro běžné audio minimum, a když už nebudou mít kanály oddělené země, tak není k zahození alespoň vestavěné akumulátorové napájení. Některé osciloskopy bývají na štíru se šumem na nejcitlivějším rozsahu. Také mají-li ventilátor, mohou být hlučné. Pro mě osobně je pro běžnou práci důležitější komfortní (jedním stiskem) ukládání obrazovek/dat na USB flashdisk, než připojení k PC. Pak je také dobré si ověřit, zda a s z jakými USB flashdisky je osciloskop kompatibilní. Dále bych šel po parametrech vstupů (vstupní odpor, kapacita, napěťová odolnost), kvalitě sond v ceně a v neposlední řadě ze kterého směru se odkud co mačká, vypíná/zapíná a kam vede. Je to pak pech, když je k tlačítkům, vypínačům nebo kabelům a portům svízelný přístup. I samotné ovládání by se mělo uživateli jevit jako intuitivní, šetří to čas, techniku a nervy. Těžko doporučovat konkrétní model, mně zatím u každého používaného něco chybělo k dokonalosti.

Re: Jaký Osciloskop

Mám nefunkční Owon SDS7102, nejde mu ovládání, jinak by běhal, ale má dost tuhý tlačítka, na to aby si je zmáčknul ho musíš podržet druhou rukou smile

Re: Jaký Osciloskop

Dakujem zatial za nazory.
Digiting: to by som prave nevedel sma spravne odhadnut, to je asi vec, ktoru clovek zisti az casom a uzivanim. Je to ako s prvym autom, clovek sa tesi, ze si kupil solidnu vybavu a az neskor zisti co je pre neho podstatne a komfortne…

Danhard: mam nefunkcny, ale inak beha a ma tuhe tlacidla…to mam ako chapat ? smile

Re: Jaký Osciloskop

To je jak hláška z filmu Marečku, podejte mi pero!

"Famfula, jak to chodí?"
"Chodí to výborně, ale neseje to"

smile

Re: Jaký Osciloskop

Osciloskop normálně funguje, je tam uschopněný jeden kanál, jedna citlivost a časovka, když tam dám signál, tak zobrazuje, jen nefunguje žádné ovládání.
Spojení s USB PC pozná, ale komunikace nejde, je tam pravděpodobně nějaký zásek v programu, takže nejde ani update firmware.

Re: Jaký Osciloskop

O generaci staršího owona mám taky, je mu asi 10 let a zatím funguje, žádnej velkej zázrak to není - ale byl levnej tak jsem ho tenkrát vzal.

Re: Jaký Osciloskop

Pisal som ohladom toho Owon osciloskopu a panko ho kupil v cine ratam, na aliku ide po 200€ cca… neviem teda ci chcem nieco bez nejakej moznosti reklamacie u nas aj ked je v zaruke cez vyrobcu…skusim bapisat o VO cenu do gme, toto by mi stacilo…

Příspěvky [21 až 40 z 78]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Jaký Osciloskop

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£