Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Jaký Osciloskop

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 78]

Téma: Jaký Osciloskop

Zdar, šef v práci mi chce koupit osciloskop. Co ta mašinka umí a co se s tím dá měřit vím, ale nějaký konkrétní digi model s tím bych potřebova trochu helfnout. Cenová hladina je kolem 10t. Dal mi nějaký papír s vytištěnou nabídkou a bylo tam mimojiné i tohleto: http://www.voltcraft.cz/digitalni-oscil … -dso-4022/

(upravil luta 10. 3. 2013 10:52)

Re: Jaký Osciloskop

nebál bych se Rigolů a Tekway. Používáme je v práci. Ten voltcraft za uvedenou sumu není nic moc

český dodavatel : http://www.silcon.cz/index.php?route=pr … path=20_59

z číny se to dá pořídit ještě levněji, ale má to svá rizika

Web

Re: Jaký Osciloskop

... především nepíšete o účelu použití, takže zde rada svízelná. Každopádně 25 MHz a 320x240 bodů obrazovky je bída, a v popisu jsou nejspíše pitomosti, jako např. obrazovka 14". Zda má jít o 14 cm nejspíše rozhodne hod kostkou. Pro mě nedůvěryhodný výrobek.

(upravil madeindoma 10. 3. 2013 13:35)

Re: Jaký Osciloskop

Použití: NF zesy, výkon, pak i v RC modelařině něco, v mikrokontrolérech, semtam v práci něco prostě na takové to domácí žvýkaní.

Re: Jaký Osciloskop

... když "šéf v práci" shání zaměstnanci něco na "domácí žvýkání" - není to trochu, při vší úctě, žvejkání?

Re: Jaký Osciloskop

Ani ne, jsme malá "rodinná" firmička o 5-ti zaměstnancích, všichni si tykáme, chodíem spolu na bowling a grilovačky a šéf je taková dobrá duše. V mojem oboru je to k ničemu jsem nástrojář, ale semtam dělám do práce nějaké obvůdky a zlepšováky co nám zase zpětně ušetří desítky tisíc. Takže asi tak. Celkem se mi zamlouvá ten Rigol DS1052E, co vy na to?

(upravil luta 10. 3. 2013 20:49)

Re: Jaký Osciloskop

DS1052E máme v práci poměrně dlouho.. je to docela legenda mezi Rigoly a byl oblíbený i mezi kutily. Kdysi šlo jednoduchým přehrátím firmware rozšířit rozsah na 100 MHz. Pak proti tomu začli dělat nějaký workaround, aby to už tak jednoduše nešlo. Ale zas to nějak uživatelé šikovně obešli smile

Zkus na to pohledat nějaké videa na youtube apod. Silcon tuším svého času i tohle rozšíření rozsahu pomocí přehrátí firmware verzí z vyššího modelu Rigolu poskytoval jako placenou službu.

Web

Re: Jaký Osciloskop

25Mhz je i na zesy tak na hraně.... sám mám UNITéčko a znovu bych do něj nešel.... Mizerný rozlišení, mizerný vzorkování, dokonce to dělá vertikálně v některých místech v signálu kazy,které v původním signálu nejsou.... vyhnul bych se dneska těm škopkům pod 10k obloukem a přitlačil alespoň na 15k třeba na nějakýho toho Rigola jak píše luta.

Re: Jaký Osciloskop

Je to vyložené na amatérské srandy, žádné stavění NF apod. to není nic pro mě, já jsem spíš myslel jejich měření výkonu NF co mám doma, ladění aktivních výhybek, apod., měření a oživování vlastních obvůdku atd.atd. Prostě kdy člověk potřebuje vědět co mu leze za signál z čehokoliv. Takže opakuju na nic složitýho to opravdu není!!!

Re: Jaký Osciloskop

... to je výchozí úvaha nikoli nepodobná všem amatérským příznivcům - již jste se u onoho RIGOLu zajímal o rozlišení obrazovky, o němž se jakousi náhodou v mnoha materiálech nic nepíše? Pro účely "kdy člověk potřebuje vědět co mu leze za signál" je dodnes lepší kdejaký analog. Zhruba před půl rokem mně vyšlo, že amaterský digitální přístroj pro podobné účely se nevejde pod 18 tis. Kč, a profesionální se nevejde pod 40 tisíc Kč, a spíše míří k 60 tisícům a výše. Mluvím o velmi obyčejném audiu, a pokud by mělo jít o minimální sázku na jistotu (dnes sublimující pojem), a přitom pořád jen sázku, uvedené částky krát dva. Tak rád bych si přál opravit zjištění.

Re: Jaký Osciloskop

ano s tím mohu souhlasit. Doporučil bych starší Tektronixy, které byly kombinované. Byl to analog, ale šel přepnout i na digitál s omezeným frek. rozsahem. Tektronix 2221 si nemůžu vynachválit na domácí bastlení DACů a analog. techniky. Ovšem v daném případě bude trochu problém s fakturací. Leda někde sehnat repas.

Web

Re: Jaký Osciloskop

Objednán Rigol.

Re: Jaký Osciloskop

Pánové chci pořídit osciloskop. Otázka z odstupem času, pozměnili by jste něco na svých doporučeních. Zatím bych ho využil pro repasi (možná tuning) Gramo tesla NC 440 a 450.

Re: Jaký Osciloskop

osciloskop:
To máš těžký. Z levnejch značek když to má dobrou obrazovku má to slabý vstup/nebo/převodník. Když to má dobrá převodník, stojí za prd paměť nebo obrazovka.
Kvalitní jsou drahý...
spíš se mrkni na nějaký bazar jestli by nebyl k mání starší kvalitní...

Pro měření je lepší digitál, dá se s ním líp pracovat, umí si zapamatovat nasnímanej průběh a pak můžeš třeba zooomnout atd. má třeba i fft a ukáže spektrum signálu )to se taky občas hodí...)

No analog se zas dá koupit za pár korun... takže pro začátečníka malá investice.
Já svého času koupil za 1500 dvoukanál do 20MHz... tesla BM556... pro začátek dobrý....

Re: Jaký Osciloskop

Já nevím, osobně považuju investovat do drahýho digitálu pro práci v NF za naprosto zbytečnou. Měl jsem leta BM574, teď mám sice lepší, dvoukanál s větším rozsahem [i kvůli VF], ale zase analog. A musím říct, že na běžný činnosti v NF bohatě postačí i ten nejlevnější.  Sice bych se vyhnul některým ruským s nesymerickým vychylováním [obrazovky 7QR20], ale jinak jsem nikdy nepocítil potřebu nějakého drahýho superstroje. Pokud se tomu člověk nechce věnovat nějak profesionálně, myslím je to zbytečný utrácení.

Web

Re: Jaký Osciloskop

Záleží kolik na to máš peněz, ale na aukru, bazoši a jinde se dají pořídit starší analogové Tektronixy, Philipsy ap. za několik tisíc. Velmi luxusní stroje.. Teslu bych dnes nikomu nedoporučoval..

Web

Re: Jaký Osciloskop

Já bych Teslu klidně doporučil, ale jedině 566A v dobrém stavu. Ta dvojí časovka - om nom nom. Geniální vyfikundace.

(upravil reta 15. 12. 2013 14:44)

Re: Jaký Osciloskop

Tu cenu jsem možná měl zmínit hned, vrazil bych do toho řádově tisíce. Můj problém je v tom, že jsem osciloskop nikdy nekupoval a nikdy jsem s ní neměřil.
tak jsem chvíli hledal na netu a jsem ztracen:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 … &rt=nc

že jich bude v nabídce tolik mne překvapilo.

Re: Jaký Osciloskop

Za sebe doporučuji klidně i nějakový bazarový analogový tektronics, objevují se docela často na ebay, allegru nebo aukru. Sám jsem před časem pořídil tektronics 466 na allegru a na běžné měření NF stačí s přehledem. Výhodou je, že jsou to většinou spolehlivé stroje, které něco vydrží, nevýhodou poněkud větší rozměry. U rusáků a tesly je to otázka náhody, zase můžeš ušetřit.

Web

(upravil Digiting 15. 12. 2013 16:25)

Re: Jaký Osciloskop

Vážná idea na digitální osciloskop ve mě zrála 3 roky. Čekal jsem také na dobu, až jej budu víc potřebovat, než po něm srdečně toužit, z důvodů zřejmých. Vlastnoručně jsem se seznamoval s různými typy (ať již proti záloze v plné ceně, nebo dlouhé hodiny u prodejce). Mezitím šel čas, a ceny osciloskopů šly jednak dolů, jednak jsem si lépe ujasnil, které funkce osciloskopu využiji, a jak jsou mně příjemné uživatelsky. Nebýt toho, že potřebuji měření dokládat či publikovat (což je hyperbolický výraz), vystačil bych dodnes se dvěma analogovými osciloskopy, ale jednou pro vždy jsem chtěl skončit s fotografováním stínítek. Jako základní kritéria, bez pořadí důležitosti, jsem si dal: Slušná obrazovka, t.j. určitě ne 320 x 240 bodů, nýbrž kolem 640 x 480, a více, f-max alespoň 60 MHz s možností dosáhnout 1GS/s (editováno - opravena původní chyba) aspoň při jednokanálovém měření, snadný přenos měření (ať již obrázků, tak dat) do PC, přípojná místa vyhovující mému domácímu pracovišti (t.j. ne FlashUSB port nebo vidlice 230 V z boku), oddělené země vstupů, malý šum, alespoň CATII, dobrá čitelnost údajů na obrazovce. V průběhu výběru jsem v něčem slevil, oželel co nevyužiji, jinde zpřísnil. Zejména jsem si znovu a lépe dobře ujasnil, že přístroj se vším mnou požadovaným vybavením v ceně do 10 až 12 tis. Kč neseženu a patrně by takový stav trval ještě mnoho let, a že být případně zklamám přístrojem za 20 tis. Kč bych těžko prodýchal. Potřeba měřit reprodukovatelně se nezmenšovala, takže když jsem nakonec slevil z oddělených zemí vstupu, uvědomil si, že pro moje potřeby snesu i větší šum, že bateriové napájení mám jak obejít a nechci do čtyř let kupovat předraženou baterii, a přihlédl k subjektivně vyhovujícímu ovládání, vybral jsem přístroj hrubě spotřební kategorie, v ceně do 9 tis. Kč, s jehož používáním jsem dosud až překvapivě spokojen. Sluší se dodat, že je to ledva několik měsíců, a že si nedělám iluze o životnosti. Ale tím se také těžko fatálně zklamu. Pokud přežije alespoň 5 let, budu v podstatě spokojen. Přístrojové zálohy pro stav nouze jsou, ale v permanenci je teď digitální osciloskop, a žhavící bumbrlíci mají převážně volno.
Nejlépe brát jako inspiraci pro VLASTNÍ rozhodování. Doporučovat nebo chválit po tak krátké době nelze. Prostě osciloskopicko-socioskopické subjektivní sdělení.
Psal jsem o Voltcraft DSO-1062D.

Příspěvky [1 až 20 z 78]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Jaký Osciloskop

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£