Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Jakej basák do subáče

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [13]

Téma: Jakej basák do subáče

Ahoj fanoušci hifi.
Kamarád je posedlej subwooferem do auta a chce tam bohužel autosubwoofer. Osobně bych tam radši nějakej pro domácí hifi nebo PA repro. Jenže když jsme dělali simulaci na nějakou beymu tak nám vyšlo nějakých 120 litrů oběmu na uzavřenou ozvučnici! Nevíte si s tim někdo rady nebo nemáte zkušenosti s použitím domácích repro v autě?

Web

Re: Jakej basák do subáče

Domácí v pohodě a od oka vždy tak ve 2/3 objemu, jaký by se jevil ze simulací optimální v domácích nebo "obecných podmínkách". Prostě vždycky je (podle mého ucha, nemusí platit u každého) v autě mnohem lepší tu bednu udělat menší, i když graf v nějakém ISD začíná klesat třeba už od 90hz a F3 je třeba 65hz.

Po kterých reprech koukáte? Lidi tu mají Beymy 12LX, POWER12, tuším že i 12BR70... Já mám v autě radši klasické hifíky, hlavně kvůli objemu uzavřené bedny, kde se u 10" dá dostat klidně i pod 20L, podle typu a nejsem typ, co by k prožitku potřeboval masáž zadku. smile

Re: Jakej basák do subáče

jj ačkoli zastávám PA a mám v autě tu Deltu12LF, musím uznat že mě sere ten nehoráznej objem. má to cca 46l zavřenou bednu a je to hafo... basů je lehce míň, ale po poštelování rádiem jich je hodně hodně....

Re: Jakej basák do subáče

hold si člověk musí určit prioryty. já teda ten objem obětuju. kdybych měl i těch 100litrů tak je dám. v kufru stejně nic nevozím krom rezervy a nářadí

Web

Re: Jakej basák do subáče

Jo, je to o prioritách. Ono taky o zpracování. Když se to udělá fakt dobře a povede se ti využít dobře objem auta (ono pod těmi tapecírunky v kufrech bývají schované litry prostoru a ty jsou využít, větsinou jde jit o trosku pod podlahu) Tak se da dostat i s malinkou bednou na dobre hodnoty. Ale je to drbačka.

Re: Jakej basák do subáče

A je vůbec třeba 12"? Já zrovna zkusím 8" gumu. 10" se mě zdá jako ideál a přes bych nešel, cítím to jako zbytečnost, ...zatím jen tlachám.

Re: Jakej basák do subáče

Taky budu mít 2x8" sub v příštím autě.

Re: Jakej basák do subáče

Přemýšlel jsem o repro TVM, jejich nejdražší basák nebo něco od dexonu, tak 25 cm průměr. Možná i Beyma 12BR70. A vzhledem k tomu že mají 8 ohmů impedanci tak by šli požít dva osmipalcové. O tonsilu toho moc nevím. Na autohifi foru mi doporučili repro Axton ale to nemá smysl podle mě. A co vy na použití dvou repro?

Web

Re: Jakej basák do subáče

Hlavně musíš vědět, co chceš. Jak to do kufru dáš, čím to budeš honit (jestli dvouknálem, nebo monoblokem v můstku, nebo snad nedejbože zmůskovaným 4kanálem) atd...

Já na použití dvou repro říkám ano, protože to moc hezky vypadá. smile a kysny nezaberou při hezkém provedení tolik místa (bočnice, zvýšené dno nebo nalepené na sedčky), jako třeba kysna na jeden 12".

Re: Jakej basák do subáče

Já mám v autě 12" a moc se mi to nezdá. Spíš je to tom, že ho mám tak nahlas, aby jen mírně dokresloval basy.

Web

Re: Jakej basák do subáče

Kamarád nemá moc peněz tak počítám že zmůstkuje dvoukanál, monobloky jsou cenou trochu jinde. Nebude to na machrování ale na solidní zvuk.

Web

Re: Jakej basák do subáče

Hnat Sub zmostikovanym 4-kanalom vobec nie je tak mimo, ako sa zda....
Napriklad najsilnejsie Zapco C2k 2kW je 4-kanal, takisto SledgeHammer od Tru Technologies je 4 kanal.....
Ale nas5 do reality: napr. PL Opus 150.4, Phoenix Gold Tantrum 600.4 atd.... su zosiky, ktore si v danej vykonnostnej kategorii so subwoofermi v pohode poradia.
Moj tip na sub je Visaton TIW 250xs, tak 16l closed, pokial to nie je sedan, tak pohoda...
Ja ho mam vpredu, tam sa hodi uplne super

Re: Jakej basák do subáče

Berte od PhaseEvolution řadu RS. Je to nakládačka jak co se týče vybavení, tak hlavně výkonu a DF. Bohužel se už nedělají, takže jedině koupit jetý či porouchaný a dát do GO.

Web

Příspěvky [13]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Jakej basák do subáče

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£