Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » výhybka

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

(upravil djtomi 21. 6. 2012 15:08)

Téma: výhybka

potreboval by som okomentovať návrh výhybky pre 18s 12w500 a d220ti + horn hm11-25

delenie na 2 kHz útlm na driver 9 dB
http://t.imgbox.com/aas8mGlW.jpg
ešte otázka či chrániť aj  basák ptc-čkom ?

Re: výhybka

Naopak, komentovat se dají osové charakteristiky, ne schéma.

Re: výhybka

bedňa pôjde na meranie. len som chcel vedieť či by niekto niečo zapojil inak prípadne zmena hodnôt či celej výhybky a pod

(upravil Otas 21. 6. 2012 16:31)

Re: výhybka

Mno, chránit pomocí PTC i odpory děliče se mi moc nezdá, dal bych to až k ochraně výškového repra. Má hodnotu 1,8 A, špatně se to čte?
Jinak výhybka je proti (Hubertovo) obvyklostem se strmostí 18 dB/okt. i na basech (tam postačí i těch 12), je to navíc ztráta na odporu cívky. Když se člověk podívá na Hubertova odměřená řešení s kombinací D220T a HM 11-25, najde jen dělení na cca 2,5 kHz, i tak je zajímavé jako inspirace. Já si moc nevěřím, já bych začal úpravami odsud, než novým návrhem.
Je otázkou, zda hloubka horny odpovídá správnému sfázování měničů na dělícím kmitočtu, zda kratší horna může dobře fungovat při 2 kHz, nevím, tak znalý problematiky nejsem. Hubertovo postupy nebývají náhodné, těch 2,5 kHz mi vrtá hlavou.
Ještě odkazy na řešení:
http://www.prodance.cz/protokoly/beta10final.pdf
http://www.prodance.cz/protokoly/Delta- … M11-25.pdf

Re: výhybka

1,8A, hornu a driver mam z dan acoustic.  velmi ochotný pán čo to predáva. on mi odporučil deliť na 2 kHz. neviem nechám si poradiť.  12dB/okt  na bas stačí aj podla mňa. uvidíme.

Re: výhybka

takže výhybka urobená. tá čo som nakreslil hore je pekná ale zvuk ako keď na plech ští. niečo som okukal z projektov pána Huberta. potom som dopasovával od ucha. výsledný zvuk  neporovnatelný s pôvodnou výhybkou. dám bedňu ešte odmerať majstrom ktorí to ozaj vedia nech to doladia prípadne zmenia úplne ten zázrak čo som stvoril.

http://t.imgbox.com/aarvajyp.jpg

(upravil Otas 25. 6. 2012 17:27)

Re: výhybka

Zkus ještě něco, co je pro tebe zvládnutelné:
- Podle tónového generátoru v oblasti dělícího kmitočtu (máš-li generátor  a měření kmitočtu) zkusit prohodit pólování výšek. Popřípadě to vyzkoušej na skladbě se sestavou, viz níže.
- Na naposlouchané, výborně nahrané skladbě (CD přehrávač, origo CD, dobrý zes) poslouchat, zda lépe zní bedna se sériovým RC členem, co je paralalně k tlumivce na basáku, nebo po jeho odpojení (tedy zkus odpojit jeden vývod kondíku 1uF). Ten člen je tam podle mne na posun fáze basáku na dělícím kmitočtu, potřebnost závisí na repru (hloubce apod.). Možná to bez něj bude hrát lépe.

Re: výhybka

s tým generátorom skúsim generátor mám. kondík som skúšal odpojiť na posluch lepšie s kondíkom.

Re: výhybka

Bodejž by to neznělo, jako když koza chčije na plech, když má D220 na 2,5kHz hrb jako kr....... a ještě se k tomu přičte trochu zvuku ze středobasu.  Proto se buď musí ta frekvence tlumit, nebo je jednodušší a čistší ty dělící frekvence od sebe roztáhnout. Tzn. výškáč dělit výš, než basák.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » výhybka

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£