Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Nezařaditelné » audio subsystem robota

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

(upravil luta 17. 2. 2011 1:11)

Téma: audio subsystem robota

Zdravím místní komunitu.

Jakož studenti jsme vyfásli z Robotiky pěkný projekt, který se zaobírá konstrukcí zvukového subsystému pro předváděcího robota, který bude jezdit po veletrzích (žádná teorie nebo zahoditelný projekt).
Zvukový systém má 4 samostatné kanály, které budou řízené přes MCU, který bude na interní RS485 sběrnici. Jako koncák použijeme kvůli učinnosti 4x class-D TPA3106. Celé to bude napájeno z aku 24V. Každý kanál musí mít 4 přepinatelné vstupy a nastavitelné volume.

Protože jsem prakticky nic s digitálně řízeným volume a přepínáním vstupů nezkoušel, rád bych touto cestou poprosil zkušenější čitatele o tipy na IO popř osobní zkušenosti. Vím že existují slušné IO na volume jakož PGA od TI ovšem tyto patrně vyžadují symetrické napájení, které vzhledem k bateriovému napájení nebude možné leda by se použil invertor měnič do čehož se mi moc nechce z důvodu bordelu lezoucího z měniče (ikdyž ono tam toho bordelu kolem bude už tak až až od průmyslových PC, střídačů na motory a další elektroniky).

Audiosubsystem bude značně low cost zařízení takže žádný hiend. Na výstupu budou nějaké levné širokopásma ideálně od tvm pokud zbudou finance..V podstatě to bude sloužit na audio ozvučení 4 LCD monitorů pro prezentace všemi směry (přeřvání lidí) a pro zvukový výstup robota když detekuje osobu v cestě apod..


Můj kandidát na dig. volume MCP41010 (dig rizeny potenciometr) : http://www.microchip.com/wwwproducts/De … e=en010494
Kandidát na přepínač vstupů?? neco jako  DG409: https://docs.google.com/viewer?url=http … fn3283.pdf ale bez sym napajeni?

Nemám v úmyslu zde zatěžovat fórum pomocí při stavbě , schématy apod. Ale budu rád pokud mi poskytnete cenné rady ohledně výběru IO na MUX a Volume..Přece jen už do audia nedělám a orientuji se spíš na Automatizaci

Web

Re: audio subsystem robota

takže první dotaz se moc nechytl.. přepínač vstupů jsme vyřešili svépomocí rovnou jako audio mix 4x4 s 4xPGA4311..

jen bych rád poprosil o radu ohledně výběru repra. O něčem v podobné cenové kategorii a podobnými parametry jako tvm ARX-165-22/8 by někdo nevěděl ? Musí to být nové na fakturu takže ani nedávám poptávku po ARX do bazaru.. ARX mám v autě a stačí mi..škoda že už nebudou..

Požadavky na repro jsou : 16cm , 8ohm, 20w, slušný zvuk s deskou (bedna nebude) a v neposlední řadě cena (ideal do 400,-/ks). Z tipa a hadex věcí mám strach, ale pokud by někdo poradil něco odzkoušeného, dal bych si říct..

předem díky za pomoc

Web

(upravil luta 27. 5. 2011 14:37)

Re: audio subsystem robota

takže nakonec to dopadlo takto : http://www.uamt.feec.vutbr.cz/fektbot/p … ?projID=44

pokud by to někoho zajímalo z pohledu především použitých IO od firmy TI smile

Dokumentace není kdo ví jaká, byli jsme rádi, že jsme to stihli zprovoznit a zapojit..

Podotýkám, že nejsme studenti sdělovačky ale ústav automatizace, takže to nemusí být jak odborně tak konstrukčně dokonalé - ono tomu u nás víceméně stejně skoro nikdo nerozumí a mě už audio dávno nebaví..A také to nebyl jediný projekt v semestru takže spěch nadělal chyby..

Web

Re: audio subsystem robota

Pěkný to máte smile

Web

Re: audio subsystem robota

díky smile

Web

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Nezařaditelné » audio subsystem robota

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£