Re: LME49720
Rozumím
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Nezařaditelné » LME49720
Rozumím
Mám doma kolem 50 ks LME 49860. Kupováno před 10 možná i více lety od Erica Apply na výhybku od Pavla Dudka, která se nedotáhla do konce a já už je určitě všechny nevyužiju. Tak kdyby někdo chtěl....
S těma nemam moc zkušenost, aby zvuk nebyl moc ostrý nebo nepříjemný
LME49860 a LME49720 jsou temer identicke pricemz LME49860 ma o neco lepsi rozsah napajeni a vyst. proudy. Mam dojem, ze zde nekdo psal, ze se jedna o vymerene cipy z LME49720 vyrobni serie. Nebal by se jich za predpokladu, ze jsou to pravdu originaly.
Porovnej datasheety , pekny priklad je IMD graf:
Pokud by to byly originaly , vzal bych si taky : )))
Tak jsem to dohledal, je to z této group buy na CLC1:
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p … mp;start=0
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p … p;start=66
Tedy mám 1/3 LME49710NA(jednoduchy) a 2/3 LME49860NA(dvojity).
Pár bych si jich ale nechal na destičky dvou výhybek, pokud se mi podaři někde sehnat schéma...
Nutně se jich zbavit nepotřebuju, jen mi jich bylo líto, že se mi tu válí bez užitku a někdo jiný by je využil (to stejné platí i o destičkách na CLC1, ty už jsou asi úplně k ničemu, ale vyhoďte to, no :roll)
Jasan , nicmene pokud by ses jich "zbavoval" : - )) vzal bych od kazdeho 2
Nejeke LME49860 a LME49720 mam navic
... nemam moc zkušenost, aby zvuk nebyl moc ostrý nebo nepříjemný ...
Další skupina operačních zesilovačů, které budu testovat, je dobře známá bastlířům, na internetu je možné najít spoustu článků o LM4562NA/LME49720NA/LME49860NA. Teoreticky se jedná o stejné operační zesilovače vydané v různé době, kde 4562 je nejstarší, pravděpodobně s jinou výrobou waferů, takže musí znít stejně, ale není to tak, je mezi nimi malý rozdíl.
LM4562NA : Provozní napětí (±2,5V až ± 17V)
Dobrý rozsah subbasů, rychlý, hustý, rázný basový výkon, neutrální detailní celkový podání, čisté zvonivé středy a výšky, přítomné sykavky, u zesílených výšek by mohl být problém. Velmi dobrá dimenzionální zvuková scéna.
LME49720 : Provozní napětí (±2,5V až ± 17V)
rázný! Podobné vlastnosti jako LME49860, vyváženější, ale možná o něco méně propracovaný. Rychlý, hutný a úderný basový výkon, o něco teplejší než LM4562, detailní celkový podání, čisté středy a výšky, přítomné sykavky. Dobrá prostorová zvuková scéna.
LME49860 : Provozní napětí (±2,5V až ±22V)
Agilní! Rychlý, hutný basový výkon, jasný detailní celkový podání, čisté středy, vzdušné, prodloužené a lehce eufonické výšky mohou být unavující, u zvýrazněných výšek jsou přítomny sykavky. Dobrá prostorová zvuková scéna.
Díky za popis a srovnání. Tím se vracím zpět k původnímu plánu - vzal bych tedy od někoho z vás 49720 minimálně 4, ideálně 6 ks. @Horys můžeš mi napsat zprávu s cenou prosím?
Zajímavé popisy, v originále i OPA2134 a 2132, které tvořily páteř osazení mých věcí před LME49720. Tyhle básnické termíny bych nedal
.
Já to mám spíše tak, že řada 134 na výškách při méněohmové zátěži zkresluje (ale prý lampovým zvukem), 132 je lepší ale s pozorem na stabilitu. Vynikající náhrada řady TL072 apod.
LME49720 je velmi stabilní a zkresluje minimálně, jeho vložení do řetězce není slyšet. A chová se korektně při limitaci (rovná čára výstupního napětí) a zkratu na výstupu (vydrží trvale, mám vyzkoušeno). Ale musí se počítat se vstupním proudem. Vážné argumenty a nejvyšší čas pro to, by se přestal vyrábět minimálně v DIP8 verzi
..
Jinak pokud by byly volné LME49710, tak bych měl o dva tři kousky zájem
.
Audioweb.cz » Nezařaditelné » LME49720