Téma: Poptávka - kalibrace mikrofonu Behringer ECM 8000
Hledám někoho ochotného, kdo je za rozumných podmínek schopen provést kalibraci mikrofonu Behringer ECM 8000.
Děkuji za pomoc.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Bazar » Poptávka - kalibrace mikrofonu Behringer ECM 8000
Stránky: 1
Hledám někoho ochotného, kdo je za rozumných podmínek schopen provést kalibraci mikrofonu Behringer ECM 8000.
Děkuji za pomoc.
Někde na netu bývala k těmto mikrofonům výrobní kalibrace od Behringera (asi tedy v jeho stránkách), daná přímo ke každému výrobnímu číslu. Ale stačí jedno spadnutí na tvrdou podložku a vše je jinak, resp. mikrofon je k vyhození
. Takto už jsem od dva kousky MM přišel.
Kontrolu nahrubo provádím tak, že ho nechám snímat zvuk jako klasický mikrofon. Pokud není zvuk precizní = poškození je velmi vážné, vyhazuji ho ihned a nezdržuji se úvahami o kalibraci.
Kalibrace mikrofonu se neprovádí proto, aby s ním někdo mlátil o zem, ale protože je každý kus trochu jiný.
Elox: Ano. To je přesně ten důvod proč ji poptávám. Mikrofon je nový.
Podpora Behringer v současné době nenabízí žádné soubory podle výrobního čísla. To bych chtěl za 20 dolarů fakt hodně
Jejich doporučení zní:
To calibrate your Behringer ECM8000 microphone, you will typically need the following equipment:
- Calibration Software: This is used to analyze the calibration data and adjust the microphone's response accordingly.
- Audio Interface: To connect the microphone to your computer for calibration.
- Reference Sound Source: Such as a calibrated speaker or sound generator to provide a known reference signal.
- Acoustic Measurement Software: This software helps in analyzing the frequency response and other acoustic properties of the microphone.
- Reference Microphone: Used to compare and verify the ECM8000's performance.
Tedy najděte si někoho ochotného, kdo to pro Vás udělá. Třeba proto, že vlastní referenční mikrofon etc. 
Behringer už tedy skutečně měřící mikrofony neměří, resp. změřené kalibrační křivky neuvádí. To je tedy krok zpět, před cca 15 lety jsem si pouze zadal číslo mikrofonu a měl jsem křivku.
Kdysi měřil měřící mikrofony Hubert Mašín (spolumajitel firmy Prodance, spolupracující s Megaton) srovnávací metodou s přesně zkalibrovaným měřícím mikrofonem. Firma Megaton pak dodávala měřící mikrofony za tuším 500 Kč s možností dohledání konkrétní kalibrační křivky. Šlo to i naopak, podle křivky jsem nahradil MM Sabine a vybral jsem si v obchodě podle čísla Megaton s co nejpododbnější s původní charkou, aby si rozuměl se zvukovým procesorem.
https://mereni.prodance.cz/?category=5
Myslím si, že pokud se s MM nebouchlo při přepravě - někdy postačí pád z 25 cm na desku stolu, jak jsem si bohužel vyzkoušel - není potřeba ho měřit. Ono odchylky v prostoru místnosti jsou zásadní už při posunu zlomky metru. A průšvih (větší výkyv nahoru a dolů) pozná každý měřící mikrofon.
Něco jsem hledal a kvalita a ceny těch 8000 šly prej děsně dolu. Tak možná proto to ani nekalibrujou.
Stránky: 1
Audioweb.cz » Bazar » Poptávka - kalibrace mikrofonu Behringer ECM 8000