Re: FukAMP

R45 - ano bude, netreba osadit

povodny zamer bol taky, ze snimaci trand bude instalovany na vykony prvok (to je aj jeden z dovodov preco je pripojeny kablikmi). testovanim som zistil, ze pri tomto usporiadani koncovy stupen je mierne prekompenzovany, preto som to presunul na chladic. mozes vyskusat ako u teba sa to bude spravat

(upravil golfo 30. 12. 2025 21:24)

laco, otázka je potom pri akej teplote chladiča je medzi  TP bodmi 20-30mV a a koĺko má byť  napr. pri 70C ?

(upravil laco 30. 12. 2025 21:20)

kludovy prud nie je 20-30mA

zajtra napisem ako mas nastavit kludovy prud

laco, sorry, neviem prečo napísal,myslel medzi  TP bodmi 20-30mV....

(upravil analog_audio 3. 1. 2026 16:08)

Chalani, kto ste si objednali dosky na Fukampik a chceli by ste zrealizovať spoločnu objednavku na mouser, kontaktujte ma do SS. Objednavam cca v strede buduceho tyždňa.

Hromadka na mouser
Hromadka na maly chladič

SSR ochrana-keďže som neobjednával Ka modul k zosiĺňovaču,chcel som vyriešiť tepelnú poistku jednoduchšie-zatial to vyzerá že použijem len bimetalový termostat  na rozopnutie AC prívodu SSR.Čo ale neviem spojazdniť je opačná funkcia signalizácie zopnutia reproduktorov-teraz svieti led D3 ked je výstup zopnutý,a ja to chcem po starom nech mi´svieti led ked je výstup rozopnutý.Staré ochrany z relé som riešil jednoducho cez tranzistor,tu si nejak neviem rady ako...vie mi niekto poradiť ako tú signalizáciu jednoducho upraviť?

Otázka C22,C23 je podľa rozpisu súčiastok keramika (100p Ceramic NPO/C0G 150-500V RM5) ale podľa obrázka tam ma Laco asi 100p. Wima FKP2 či_?

(upravil laco 10. 1. 2026 16:26)

mozes dat keramiku alebo fkp2

ďakujem za odpoveď Laco.

Jaké Uf mají mít ty LED? Děkuji.

RED      1.8V
GREEN  2V

(upravil dhaman 15. 1. 2026 12:54)

Ahoj laco,
Nejako sa mi podarilo odpalit jeden kanal fukamp. Pokusam sa to dat dokopy. Odisiel jeden koncovy tranzistor PNP T27 asi som ich zle naparaoval a chudak si to odniesol. Koncaky vymenene. DC servo operak som vybral.
Teraz to mam zapojene na lab zdroji +-30V, ale stale mam na vystupe zosiku -27V.
Dohadujem sa tu s chatgpt ale mam pocit, ze nejako halucinuje.
Vyzera, ze to -27V lezie zo vstupu mal som podozrenie na VAS vymenil som T15 aj T12 ale stale zle

T15-B = +27V
T15-E = +28V
T15-C = -25V
T12-B = -28V
T12-C = -28V
T12-E = -28V

T18-B = -25V
T18-C = +30V
T18-E = -26V
T19-B = -28V
T19-C = -30V
T19-E = -28V

na tom Vbe multiplikátore je Baza -28V, Emitor -28V a Colector -25V
na vsetkych bazach vykonovych tranzistorov je -26V

napada niekoho co este pozriet ?

OB 4 pasmo ala Linkwitz | Wiim pro + Chord mojo2 | ASP vyhybka | 6xHYPA10 + 4xHYPA17

To sa ti ako podarilo ? skrat, pretazenie ? budice/predbudice su ok ?

Pokud ti druhý kanál funguje, porovnáním naměřených hodnot by měla být otázka času, kdy na to příjdeš.

jj asi to bolo pretazenie... Zapojil som na to 2 basaky 8 ohmove paralelne.

OB 4 pasmo ala Linkwitz | Wiim pro + Chord mojo2 | ASP vyhybka | 6xHYPA10 + 4xHYPA17

Cekni budice

To by maa fakt zaujimalo ako to mohlo zhoreť, ...na akom vykone to odišlo? Zrejme to je nedostatočne dimenzovane na  4 Ohm repro. ASTX koncak ma 400W na 4ohm to je cca o 100W viac a ma 8 parov vykonovych koncov.

dhaman, a nebol ten jeden  tranzistor len zle dotiahnutý k chladiču? lebo ak ten zosik nezvláda dobre 4 ohm záťaz tak mám asi problém,moje dvojbasové bedne idú takto https://i.postimg.cc/4njSXpjf/Prievidza_Dayton_Impedance.png

(upravil dhaman 17. 1. 2026 13:14)

myslim si ze zvladne 4 ohmy v pohode. Bola alebo je to chyba niekde v mojej
konstrukcii lebo druhy kanal je ok

Ja len drobnú poznámku. Moje moduly pri oživovaní a testovaní nemali žiadny problém pri sínuse 34Vef do 3,4ohm + 1uF približne 25min, pričom chladič mal približne 60°C. Koncové tranzistory neboli párované.
Takáto prevádzka, myslím, pri hudobnom signále nehrozí. Takže tepelné preťaženie by som osobne zo zoznamu podozrivých vylúčil.