(upravil tesla7 29. 1. 2025 22:26)

Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Já chtěl toho Gilmora (příspěvek 3,536 od Hordeka) taky stavět. Myslím, že obvodově je to stejné jako:
https://www.headamp.com/products/gilmor … WYD1U0IV8l
popř. sofistikovanější verze:
https://www.headamp.com/products/gs-x-m … 9Dv0Vvq9R9
Potom jsem viděl hodnocení na ASR:
https://www.audiosciencereview.com/foru … amp.19098/
A stavbu jsem ponechal na důchod.

Né že by grafy nebyly důležité, to chraň bůh, ale neméně důležité je, co na to tvé uši --- ono prosté líbí/nelíbí, tak "jednoduché to je. smile

To ze se me libi trabant jeste neznamena, ze je to kvalitni konstrukce s dobrymi jizdnimi vlastnostmi.

Tak to samozřejmě milý therione, ale znám spousty nadšenců trabantů, kteří evidentně vykazují vyšší míru spokojenosti než všední, mdlá většina uživatelů konstrukčně lepších vozidel. smile

A co teprv takový Velorex...  lol

Web

reebíku, ten je dnes luxusním zbožím vhodným pro dlouhodobou investici --- chlapci vy máte evidentně jednosměrné vidění --- ale i takových je třeba. wink

Já teda nevim, asi jsem taky divnej, ale pokud můžu, tak dávám přednost kvalitnímu řemeslnému zpracování. A taky se tak snažím dělat.

Hordek napsal:

Tak to samozřejmě milý therione, ale znám spousty nadšenců trabantů, kteří evidentně vykazují vyšší míru spokojenosti než všední, mdlá většina uživatelů konstrukčně lepších vozidel. smile

To ze par desitek nostalgiku ma radost z veterana chapu, ale to z nej nedela dobre auto, ktere je radost denodenne ridit. Tvoji optikou uz potom muzu zacit chapat zoofily nebo koprofily neb jim to taky prinasi radost. Ne , tohle je opravdu naprosto zcestna optika jak obhajovat shitove konstrukce.

Takže, i když se mi zvuk "nějakého" zařízení líbí a jsem s ním spokojenej, je to podle tebe špatně, protože to zařízení např. nedisponuje odstupem alespoň -140dB a zkreslením 0,00000001% ---- no, jestli je to tak, nejsem to já kdo z nás dvou je "pacient". wink

(upravil antonio 31. 1. 2025 7:37)

therion: potl

(upravil Hordek 31. 1. 2025 10:57)

To jako tleskáš nám pitomcům, kteří se tu dohadujeme o naprosto nedůležitých 3,14-ovinách, až jsme se tím připodobnili oněm "démantům" kteří si říkají vláda, že.... big_smile

Každému co jemu blízké jest...

To je pravda,ale nesmí ty úchylnosti šířit do éteru.

Hordek napsal:

To jako tleskáš nám pitocům, kteří se tu dohadujeme o naprosto nedůležitých 3,14-ovinách, až jsme se tím připodobnili oněm "démantům" kteří si říkají vláda, že.... big_smile

Motat vladu do hifi to je taky perla : )))

Podivej se na to optikou technika neb zesilovace jsou zalozene ciste na fyzice a nikoli na ezosrágorach , ktere radi pouzivaji lide co technice pranic nerozumi. Pokud zacnes uprednostnovat dojmologii nad technickym pristupem , prestanes se zajimat o priciny a zacnes v zesilovacich hledat snaze uchopitelnou magii , ktera je ale tak laaaakava a zabavna ze?  smile))

Jeden technik už tu byl ,co vnucoval např topinky ( lowend)

(upravil Hordek 31. 1. 2025 10:57)

therione:- ty techniku jeden, jakou asi používáš "optiku" když si jdeš koupit třeba televizi? To taky po prodejci vyžaduješ grafy a měření vlastností obrazovky přístroje, nebo tě zajímá co vídíš - jaký to má obraz? Ty ezoteriku..... Bože, můj. roll
Já ti ty technické finesy přece neberu, jen říkám, že žádnej graf měření mi ještě nedal vědět, jak (vraťme se opět k zesilovačům) bude přístroj hrát, jestli se to mým uším bude, či nebude líbit, neb o to při poslechu hudby jde především --- to snad nepopřeš. smile

Trochu přileji olej do ohně, na technické parametry sice pevně věřím, ale mám zážitek s 35 let starým Pioneer CDJ100, kdy mne to rozhodilo. Nechápal jsem, proč staří DJové na něj zvukově nedali dopustit, zkreslení větší, než všechny novější kusy.
Musel jsem je z nouze nasadit na akci, řetězec pokračoval mix Yamaha MG10XUF - eq dbx231 - zes QSC PLX1804 - samo domo bedny 15"+1,4" (v projektech zde popsané). Žádný z komponentů tedy nic moc, jen slušný průměr v analogu.
A poslouchám zvuk a začlo mě z něj mrazit v zádech, ono to mělo krásný lampový nádech, nemohl jsem se naposlouchat. Fascinovaně jsem se vpíjel do zvuku. To tam vkládal ten stařičký CDJ100.
S novými přehrávači nebo nahrávkami MP3 (96kHz/24) jsem pak nic podobného neslyšel, nezažil.

To jse sice hezké, když zesilovač zkresluje "libozvučně", ale můj názor přesto zůstává ten, že by celý audio řetězec měl zpracovávaný signál ovlivňovat co nejméně. Starší fotografové si určitě vzpomenou na "cross-proces", který vytvářel zajímavé fotky - ale mít ho na každé fotce, včetně té na občanku, určitě nechceš.

No a můj názor je ten (admin mi to snad odpustí), že je mi zcela u prdele jak co v audio řetězci zkresluje, nebo nezkresluje --- když mě ta hudba baví a mám ze zvuku dobrej pocit. Proč mi to sakra chcete furt vyvracet, dyť to není smrtelnej hřích tohle chtít.  smile

Škoda Hordeku že se tu nedá hlasovat. Za tohle bych ti dal palec nahoru.