Re: Přehlídka humusu - hegeš z Aukra a podobně

Možná to byl úmysl této sracky zvednout cenu.
Teď kdo to bude prodávat tě odkáže na cenu z Aukra.
Tento šrot nehrál už jak byl nový nedej bože po 30 letech.

(upravil dawsoo 15. 12. 2024 13:12)

Když vezmu těch pitomejch 1200,- a mrknu na bazoš tak jen příklad ... tohle je z 89r a naprosto neporovnatelný s tou plečkou ve všem.
https://elektro.bazos.cz/inzerat/194596 … -x-40w.php
https://raichevaudio.wordpress.com/wp-content/uploads/2022/01/jvc-ax211-w.jpg?w=2500&h=

A za 12k je tady třeba od překupníka todle:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/194418 … -80let.php

Ty JVC jsem vybral zcela záměrně jako typickej příklad celkem povedenýho stroje za sranda cenu co po repasi snese srovnání skoro s čímkoli.

Dawsoo:
A jak si to teda představuješ? Sběratelům ten šmejd odebrat a zlikvidovat, sběratele poslat na léčení a chemickou kastraci? Vždyť ti je po tom vážně kulový.

(upravil dawsoo 15. 12. 2024 15:40)

Postačí pouze přestat podobnej tříděnej odpad vydávat za něco co není. Na "sběratele" veteše z vysoka prdim,pokud s nima nemusím sdílet fyzicky nějakej společnej prostor, kde to zasíraj podobným hnojem (ve všech pracech co jsem kdy dělal podobní tohle dělali = hromadili bordel ve skladech,dílně,kanclech a i jinde) vše starý krámy s kerejma dál nic nikdy nedělali ,takže mám už trochu alergii (vyklízení leta hromaděnýho cizího bordelu do přistavenýho konťasu mě vždy opravdu "moc bavilo")

A za další už mě fakt neba číst ty slinty, kdy se z tesly a spol.(srajda už v době vzniku) dělá i dnes v inzercích a i jinde bůhvíco (zlato) , mam raději nazývat věci pravými jmény. Ta sračka za 12k je typická a přesně o tom tak proto jsem i tak drsně zareagoval.

Vážně bych chtěl opravdu slyšet, jak to ty, Dawsoo, slyšíš..
Uvedu příklad a rád bych věděl, co z toho hraje víc na hovno.. big_smile

Asi v úterý bo středu poslouchám v mé kanceláři, čti v kolovém bagru firmy Doosan (dělám strojníka na bagru) a poslouchám si písničky na přání na radiu Český rozhlas Plzeň a tam hráli Karel Černoch - Sen kovbojů  a jak jsem si tak notoval, tak si říkám " to si musím pustit doma" a přijdu z práce domů, kde si najdu na joutubku tuhle muziku a co myslíš... no hrálo mi to doma jako z prdele, tisíckrát víc se mi ta hudba líbila v tom pitomým bagru..

Pak nevím co tu děláš?

(upravil dawsoo 15. 12. 2024 15:55)

1watt:
Co ti na to mám jako odpovědět? Nevim jak slyšíš ty ani jak někdo jinej .... Takže asi jen to že já to asi slyším a hlavně jako technik i vidim určitě jinak než ty smile Pokud se ti líbí víc poslech v bagru,tak je možná čas na to domácí hifi poslat pryč,pokud ti nedělá radost domácí poslech a najít si jinýho koníčka. smile

Já nemam problém se starejma krámama,pokud si v tom někdo rád rochní tak prosím,vadí mi jen nesoudnost a absolutní neúměra o něčem takovém co patří na smeťák tvrdit, že jde o něco vyjimečnýho.

Ale v tom případě nemůže nikdo říct, že to hraje na hovno.. možná tak, že ten zesilovač není konstrukčně to nejlepší..
Chápej, prostě nesnáším, když někdo řekne, že to hraje na hovno. a co to vlastně znamená na hovno? definuj na hovno, aby to bylo všem jasné!! Proto přirovnání doma a bagr...
To je jako by si musel neskutečně trpět, třeba při nakupování, kde v obchodě slyšíš nějakou hudbu a bo v autě.. to abys okamžitě, jak zaslechneš nějakou hudbu někde, šel a vytrhal dráty z beden a ještě je pro jistotu zkratoval.. big_smile

(upravil dawsoo 15. 12. 2024 16:10)

Já to tak říkám,protože ke všemu k čemu se vyjadřuju jsem měl tu čest mít možnost slyšet,měřit nebo opravovat. Pro mne diy nebylo nikdy o tom ušetřit ale naopak udělat si věci pořádně dle mých představ. Pohybuju se v tom 35 let,takže vcelku mám jasno co hraje nahovno co je lepší a co hraje pro mý smysly dobře. smile Když něco hraje nahovno = tak to znamená že je poslech pro mě utrpením a silně nepříjemným a nechtěl bych takovej krám ani kdyby mi zaplatili kapíš? Pokud nechápeš o čem píšu tak asi je zbytečný v debatě pokračovat,neb jde o nepřenositelný věci. smile

A pořád je tam to slovo na hovno, ty mě s tím tak sereš big_smile jako by bylo 99% věcí, které nemůžeš slyšet..
V tom se schodnem, DYI je o tom udělat věci co nejlépe za co nejmenší náklady, s tím nemám nejmenší problem a dokonce tomu fandím a je to jediná cesta, jak se dostat k něčemu kvalitnímu smile
Mě, co opravdu nesedlo a hrálo na hovno bylo ARS 9104

(upravil dawsoo 15. 12. 2024 16:37)

Mě ale vůbec nevadí zda s tím někoho seru nebo ne,pouze upřímně vyjadřuju svůj názor na věc,nic víc a nic méně a stojím si za tím. Teslu a TVM považuju a veřejně nazývám odpadky už od uplnýho počátku amplionu, takže nevidím moc důvod tím spíš dnes kdy je možností milion na tom cokoli měnit. big_smile

ad DIY: Mě právě moc nezajímaly nikdy ty "nejmenší náklady".... ale vždy jen "to nejlepší co jsem si mohl dovolit" a "efektivita maximalizace výsledku". Proto jsem už v ranných devadesátkách, pro mě naštěstí včas, pochopil co určitě nechci,což hodně usnadnilo další mý směřování bez typických kinderhifi-bastl zdržovaček. Dneska už se za hifistu nepovažuju, jen nestrpím doma cokoli,co by mě jakkoliv čímkoliv sralo,to raději fakt nic.

Někdy totiž méně znamená více,když člověk ví co chce a udělá si jasno v tom jak se věci mají bez předsudků.

(upravil Benazi 15. 12. 2024 17:36)

Málo který zesilovač ti dodá patřičný proud,a to je jádro problému obyčejná sračka ani nepohne s basákem, neumí ho nakopnout,na to prijdeš až se budeš posouvat.

(upravil blesk 15. 12. 2024 18:26)

Benazi: “ Málo který zesilovač ti dodá patřičný proud,a to je jádro problému obyčejná sračka ani nepohne s basákem, neumí ho nakopnout” Podľa teba má basák “lietať” v celom svojom (lineárnom) rozsahu?  tak 35r dozadu som také mal, vyrobené meniče vo Valašskom Meziříčí a Tesla AZS223. Už by som sa k tomu nechcel vracať, teraz mi basáky tak “nelietajú”, asi je to špatne (podľa tvojej teórie)

(upravil Benazi 15. 12. 2024 18:45)

Koncák Rotel nebo Nad mám na mysli

Napsal si:Málo který zesilovač ti dodá patřičný proud
Jako azs ho dodá?

Odladěná sestava je tady
https://i.postimg.cc/Y0w9qZMW/Screenshot-2024-12-15-17-42-40-677-com-whatsapp.jpg

A jakej proud je ten "patřičný" by mě zajímalo, protože u mě doma ty basáky dostatečně rozhejbe i silič s LM-1875T. smile

Asi je tím myšleno schopnost dodat výkon do "jalový-komplexní zátěže" typickejch vícepásmovejch beden a to s rezervou a v lepším případě bez zabírání SOA ochran, nebo v případě ještě horším = mimo bezpečnou oblast koncových tranzistorů. (což znamená určitá opatření a dimenzování v konc stupni a adekvátně dimenzovaném napájecím zdroji). Ale takovými 100% nejsou hnojačky kultu sběrnýho dvora s echt nesmyslnejma povídačkama typu legenda apod, bohužel často za ceny zdvihající minimálně obočí . big_smile Benazi tím myslel patrně dle popisu právě toto.

Rozumím tomu že to možná někomu fakt stačí,bylo by však fajn vzít v potaz že někomu jinému třeba ne. To mě vždy tak trochu sralo,že na forech maj nutkavou potřebu se nejvíc ke všemu vyblejt ti co toho mohou říci defakto nejmíň. big_smile

(upravil 1watt 15. 12. 2024 19:57)

Víš a to je o tom, proč tyhle krámy vlastně vznikají. 90tiprocentům stačí a chrochtají si, jak je to skělé. Však si vem, jaké zkreslení mají zesilovače a jaké zkreslení mají samotné bedny..
Nějaké rozdíly tam budou vždy, něco opravdu hraje na hovno, ale 99% všech věcí bude plně dostačující, jinak by se ty komponetny konstruovali o moc lépe. A vlastně jak, když už vše vymešlené bylo vlastně v nějakých 70tých letech, co se týče již zmiňovaných zesilovačů.. big_smile
Teď to vemu z druhého konce a dřív byly lampové zesilovače a nikdo neřekl fuj, tohle já poslouchat prostě nebudu a raději si budu sám sobě zpívat..
Jasně, kapela na živo, je kapela na živo, to nemá konkurenci a snad nikdy se nevrovná žádné repro živé hudbě.
Jenom David by nejraději prohodil oknem 99% všech věcí, co se kdy vyrobily a pak si zapne v autě rádio a zpívá si zničené kabáty big_smile smile  ded

1watt: nemůžeš srovnávat nároky "masové spotřeby" s nároky (málo) lidí, kterým skutečná kvalita prošla rukama v objemech, ke kterým se běžná kusovka (jako my 2) nemá možnost ani přiblížit...mně taky zabolelo, když místní odborník na staré ocelové bajky nazval mou vymazlenou F1 Special "lešeňovýma trubkama"... sad pak mi dal ovšem potěžkat nějaký italský rám, který měl trubky silné jak tlustší papír a asi i tak vážil...pak jsem pochopil, že má (ač drsnou) pravdu smile

(upravil scoop 15. 12. 2024 20:40)

veru mal, bicyklujem skoro 20 rokov a konecne som si doprial nebo a dudy - 6kg:
https://i.postimg.cc/N9H6pr8f/IMG-0512.jpg

Já tomuhle nerozumím. Vy jo?
https://elektro.bazos.cz/inzerat/195398 … prodam.php