Téma: Digitrony
Ahoj, stavím si hodiny s digitrony. Líbí se mi jejich doutnavé světlo. Součástky už mám sehané. Až teď mě ale napadlo, jak to bude s životností. Jak dlouho vydrží svítit takový digitron? Mám RFT Z573M. Díky za odpovědi.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Nezařaditelné » Digitrony
Stránky: 1
Ahoj, stavím si hodiny s digitrony. Líbí se mi jejich doutnavé světlo. Součástky už mám sehané. Až teď mě ale napadlo, jak to bude s životností. Jak dlouho vydrží svítit takový digitron? Mám RFT Z573M. Díky za odpovědi.
Dlouho. Dělal jsem ve fabrice kde byly digitrony použité snad na každé mašině a podle chlapů z údržby se za 25 let provozu nikdy neměnily a to ty mašiny jednou na směny, takže prakticky pořád.
Tak to jsem rád Snad soudruzi v NDR někde neudělali chybu a ty Z573M mi taky nějakou dobu vydrží
Ahoj nechci zbytečně zakládat nové vlákno tak to napíšu sem.Taky se připravuju na stavbu s digitrony,bohužel ty co mám 6 ks ZM1080 má částečně oloupanou barvu tak jestli nikoho nenapadá jak je umýt? Zkoušel jsem ředidlo 6000 a 6006 bez úspěchu.Díky
Jestli je to barva na skle, mohla by jít seškrábat...?
Je to nějaký lak na skle.To mě taky napadlo ale nerad bych poškrábal to sklo protože to na tom docela ještě drží.Popřípadně čím to opravit aby tam nebyli ty popraskané místa?
Ponoriť na chvíľku do vriacej vody. Potom to ide olúpať ako cesnak
Ten lak by mel jit dolu acetonem. C6000 neni aceton, ale toluen a benzen.
Opravovat ten lak, neni moc mozne, ale lze ho vyrobit.
V acetonu, nebo acetonu z pridavkem ethylacetatu, se da rozpustit cerveny filtr do divadelnich reflektoru a nasledne pak vznika nadherny lak.
Ale nevim, zdali se dnes jeste vyrabi filtry barevne z onoho materialu.
Mozna to byl celuloid, nebo spis PVC, to nevim.
Ale tak se daly delat nadherne barvicky na zarovky.
Děkuji za rady.Barevný filtr bych možná i nikde našel a aceton se koupí ale teď otázka co bude lepší jestli je umýt všechny nebo znovu nalakovat.Popřípadně vím že to jsem nepatří ale kdyby se nikomu doma válely Z573M tak je koupím nebo i ZM1080t. Protože mám 4x ZM1080 a 2x Z573 a rád bych aby byly stejné takže potřebuju bud dvě ZM1080 nebo čtyři Z573 díky
Trošku teplé vody do skleničky a do toho rozpustit trošku louhu,co se dává na čištění odpadů.
a co toto ?
Lak na žárovky ?
Snad si to po těch třech letech přečte
Stránky: 1
Audioweb.cz » Nezařaditelné » Digitrony