Willi, ta velikost je daná spíš konstrukcí, nízké tóny zahraje i pidi membrána ve špuntech do uší. Taky hraje roli dobrá izolace, přece jen uši asi budou na přiložené napětí docela citlivé a na pólech je při max. hlasitosti i 200Vrms a bias je od 200V do 600V, to bych nechtěl přes ucho uzemňovat Ta membrána je velmi tenká a vzdálenost mezi póly je velmi malá. Princip elektrostatu používaly i výškové repro ve starých rádiích, kde se bralo napětí pro ně přímo na anodě výstupní lampy a klasické repro přes výstupní trafo. Jenže tam byla tužší fólie a větší vzdálenost mezi póly, tehdy to neuměli a neměli na to materiály jako dnes.
Ten bias je daný typem sluchátek / modelem, proto jsem to dělal jako univerzální i s několika různými konektory. Např. Orpheus má 600V. jo, a je plovoucí proti zemi. Obecně je na celém sluchátkáči nejsložitější zdroj
Ty žluté dráty jsou 1mm drát postříbřená měď v teflonovém opletu, mám je docela rád, dobře se s nimi dělá. Daly se koupit za pár korun v jednom nejmenovaném eshopu, koupil jsem myslím 10m a pak někdo vykoupil zbytek (mám tušení kdo )
Kaed - s tranzistory to Sennheiser dělal taky, používal mosfety, napájení 600V a taky v diferáku. Že by to bylo jednodušší mi nepřipadalo, spousta kompenzací, zpětných vazeb a složitý budič. Lampy jsou na vysoké napětí dělané od přírody
BV, ano, ten M47 je tam zbytečný, mohl by tam být zkrat nebo odpor 220 ohmů. Myslím, že jsem to tam dal kvůli symetrii a už si nepamatuji, jestli tam vůbec je na desce