Téma: Kopie efektu BOSS Compression Sustainer CS-2
Tento efekt jsem si chtěl postavit na základě článku na Gilmourish.com. Autor zde popisuje jaké efekty během svých turné David Gilmour s kapelou Pink Floyd používal. A protože zvuk kytary Davida Gilmoura se mi hodně líbí, rozhodl jsem se pro stavbu kopie efektu BOSS CS-2 Compression Sustainer.
Stejně jako u originálu je celá elektronika realizována na jednostranné desce plošných spojů. Potenciometry spolu s indikační LED (Check) jsou umístěny na další DPS, obdobně jako u originálu. Desky jsou vzájemně propojeny lankovými vodiči. Stejně tak jsou lankovými vodiči připojeny konektory a foot-switch.
Nesehnal jsem, z důvodů že už se nevyrabí, integrovaný obvod BA662. Jako náhradu jsem použil integrovaný obvod LM13600. Bylo ale potřeba vyrobit adaptér pro pouzdro DIL16 na SIP9, který se zapájí na původní místo po BA662.
Postup při vizuální úpravě krabičky je totožný jako u dříve prezentovaného efektu Boss CE-2 Chorus.
Fotky ve větším rozlišení - https://pasecka.rajce.idnes.cz/Boss_Com … ainer_CS-2 .