Re: Očista jater a žlučníku
nu dobra, a co slivovice? tam by plisen neprezila...
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Smetiště » Očista jater a žlučníku
nu dobra, a co slivovice? tam by plisen neprezila...
http://www.denik.cz/ekonomika/inspekce- … 20824.html
Inspekce našla ve vzorcích slivovice karcinogenní ethylkarbamát
no jo, ale to neni slivovice, to je bramborovy a kdovijaky lih s primesi par procent ovocneho destilatu. Ja myslim slivovici z ovoce
Milovníci slivovice zbystřete! Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce totiž zjistili, že tři druhy tohoto destilátu obsahují nadlimitní množství karcinogenního ethylkarbamátu!
Co je vlastně ethylkarbamát? Toxická složka, která je přirozenou součástí kvašených potravin (např. chleba, jogurt, sojová omáčka…), vyšší koncentrace ethylkarbamátu se pak nachází v ovocných destilátech, zejména v lihovinách z peckovin.
Ethylkarbamát vzniká z pecek při destilaci. Podle mluvčího Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavla Kopřivy jsou tři způsoby, jak ve výrobku jeho přítomnost minimalizovat. Ovoce nejprve vypeckovat, nebo uspořádat zařízení při destilaci, poslední možností pak je jeho chemická neutralizace.
Ethylkarbamát je bohužel klasifikován jako karcinogenní, proto české normy povolují maximální hranici 0,4 mg v litru výrobku.
Některé slivovice kontrolované inspektory ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce však tuto normu překročily. Které to jsou?
Slivovice bohdanečská palírna 0,5l: země původu – Česká republika, výrobce: Zelená Bohdaneč s.r.o., šarže: L-Sli 3/10, 111107
Slivovice 0,2l: země původu – Česká republika, výrobce: Berry servis s.r.o., distributor: Centrální sklad ALBI Česká republika a.s., šarže: neuvedeno, obal: skleněná lahev + dřevěná zátka o
Lašská slivovice 0,7l: země původu – Česká republika, výrobce: Pod Skalkou s.r.o., Kunčice p.O., distributor: VD vinotéky s.r.o., šarže: 21 02 2012, obal: skleněná lahev + alkork opatřená
ano, to je znama vec, ze pecky v kvasu sice maji vliv na vyslednou chut, ale pri nevhodne destilaci uvolnuji ruzne sajrajty, nakonec i mnozstvi metylakoholu je tim ovlivneno. Idealni je kvasit s peckami, destilovat bez pecek... to je ovsem technologicky tezce realizovatelne, obzvlast ve velkem.
Pro ty co věří jen televizi
http://play.iprima.cz/iprima/378850/all
Paní doktorka sice nic nepotvrdila, ale svoji polívčičku si přihřála.
Slovenští veterináři objevili polské kuřecí maso plné antibiotik
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa … iotik.html
Ameriku jistě neobjevili, ale je dobře, že to zveřejnili. Tak by to mělo být pokaždé. Žádné tutlání a zametání pod koberec..
Nebudu zakládat nové téma, ale je to o "zdraví".
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2389 … it-256-let
Jak se nestat PACIENTEM ! - MUDr. Jan Hnízdil
http://www.youtube.com/watch?v=0Gy4frLKdwc
Audioweb.cz » Smetiště » Očista jater a žlučníku