Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zosilovač NE060

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [7]

Téma: Zosilovač NE060

Mam problem zo stavebnicou zosilovaca.Zosilovac potrebuje 24v.Mam 24v trafo usmernene vyfiltrovane.Ked to zapnem reproduktor skáče hore dole.Preco?

Re: Zosilovač NE060

Lebo si kokot.

Web

Re: Zosilovač NE060

sinclair napsal:

Lebo si kokot.

kultura...

(upravil froggg 31. 1. 2010 23:58)

Re: Zosilovač NE060

To je skutečně kultura. Jednou bude Leoš citovaným klasikem smile Sendy a Pavel Dudek se toho taky nebojí a myslím si, že by skoro mohli vydat společně sbírku vlastních hlodů z netu big_smile Jen se mi zdá, jak tak čtu Slovanet, že PD už je hodně blízko jazykové kultuře Leoše smile Ale co, je to folklórní záležitost.

Re: Zosilovač NE060

Mezi námi, ono se na toto ani slušně odpovědět nedá - potřebuju 24V na zesilovač a pustí tam cca30V z 24V trafa po usměrnění. To už nikdo nemá měřák?

Re: Zosilovač NE060

Na to ani měřák není potřeba, odhadem naprázdno bude na kýblu 35Vss. Na toto stačí vědět jak se maximální hodnoty k efektivním u střídavého sinusu mají. Zpětně lze odhadnout, že přiměřený sekundár trafa vyjde cca 18Vst.

Nejsme tady v USA (snad ještě ne) abysme se tu plácali po ramenou, jakí jsme borci když vrtáme nejvíc do toho, čemu vůbec nehovíme...

Re: Zosilovač NE060

Pokud zesilovač potřebuje napájení 24 V, nanejvýš pravděpodobně se tím rozumí již usměrněné a vyhlazené napětí, popř stejnosměrné napětí z baterie. Pokud střídavé napětí transformátoru 24 V usměrňujete Graetzovým můstkem (podrobnosti v literatuře a na webu), na jeho výstupu bude odmocnina ze dvou - násobek jmenovitého (efektivního) napětí transformátoru, t.j. nevyhlazených 24 V krát přibližně 1,41 rovná se přibližně 34 V. Kondenzátory pak ještě toto napětí filtrují a starají se o energii ve výkonnostních špičkách zesilovače. Velmi pravděpodobně jste tedy použil nesprávný transformátor a budete si muset opatřit transformátor s nižším jmenovitým (výstupním) napětím. Patrně něco kolem 17 V. Přesné hodnoty a případné tolerance (rezervy) by ale vyžadovaly informace o zesilovači, transformátoru, usměrňovacím můstku, použitých kondenzátorech, a určité znalosti elektrotechniky. Soudě podle kvalifikovanosti dotazu byste se měl s pokorou a trpělivostí se sebou samým obrátit ústně na odborníka, který by Vám tyto elementární základy vysvětlil, popř. byste měl nastudovat příslušné partie elektrotechniky/elektroniky. K tomu Vám přejme mnoho chuti a zdaru!

Příspěvky [7]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zosilovač NE060

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£