(upravil MaBat 10. 3. 2010 20:54)

Re: Xover

No to ne, no, buď všechny, nebo jedna... tak proč natahovat 13 směrovek, když pak povolíš jen 8? big_smile

Ale jo, tohle tam dodělám. A barvy uživatelsky volitelné.

(upravil check 12. 3. 2010 23:37)

Re: Xover

Místo toho vybírání jedný cháry, by to spíš chtělo mít zobrazený všechny, a vybírat jednu tučně. Jde prostě o nějakou ergonomii práce. Když už v tom bude člověk trávit hodiny, tak ať z toho není na palici.

Web

(upravil Želva 13. 3. 2010 22:47)

Re: Xover

Ahoj,
musim sem pripojit pochvalu, programek jsem vyzkousel a zmena z LABu je opravdu markantni. Dela se v tom opravdu paradne. Mas moji pochvalu, ikdyz amaterskou, ale je to taky pochvala.

Je to ve fazi, kdy se da na navrh spolehnout? Nejradeji bych u tohoto zustal, pro dokonceni meho 2-pasma mi to plne vyhovuje, prace je v tom opravdu velmi pohodlna.

Re: Xover

Sedí to, porovnával jsem to s LSPCadem.

Web

(upravil MaBat 27. 3. 2010 15:38)

Re: Xover

Update 2.0.2

Co je nového:
- už se nepoužívá konfigurační soubor xover.cfg
- uživatelské nastavení polárních map a zkvalitnění jejich vykreslování
- možnost grafického odsazení zobrazených charakteristik
- barvy polár
- popisky v grafech
- datové soubory jsou odkazovány relativní cestou (bylo absolutně a nešlo jednoduše penášet mezi PC)
- do obvodu se přidává i přes pravé tlačítko myši na ploše obvodu (je to tak od začátku, ale možná ne každý na to přišel). Jen tak lze přidat (zatím jednorázově) RLC a nějaké výchozí filtry.
- a další drobnosti...

Budu rád za postřehy a případné hlášení chyb.

Hromadné tahání dat z impulsek bude až spolu s návodem, který zatím není. Vyžaduje to už jistou zkušenost, nebo podrobnější vysvětlení. Beztak je to dost vázané na HOLMImpulse, který se tu asi moc nepoužívá. Momentálně mi na to nezbývá moc času, takže berte, jak to je.

A hlavně další verze ani nebudou, dokud neuvidím nějaký simulace... smile

(upravil check 27. 3. 2010 15:52)

Re: Xover

No ještě by to chtělo skrývat fázi pro přenos filtru menší než -30dB (nebo třeba nastavitelný). A to ruční zminimálnění fáze by bylo také fajn. Jinak díky za realizaci mnou navrhovaný úprav, myslím, že se budou líbit všem, vycházelo to z mojí praxe s Xoverem. Já pak ukážu jedny dvoupásma a třípásma.

Web

Re: Xover

A jak mam nazvat vertikaly, aby to bralo jako vertikalu a ne jako horizontalu???

(upravil MaBat 27. 3. 2010 17:07)

Re: Xover

Jo, to jsem zapomněl napsat: Soubory už se teď nemusí nijak zvláštně jmenovat, jediná podmínka je, že název souboru obsahuje číslo - které se bere jako úhel od osy (úplně přesně: bere se poslední číslo v názvu souboru).

Vertikály je pak třeba načíst jako "Vertical Frequency Response" ve výběru typu souboru. Je to takhle udělané kvůli jednotnému načítání i z impulzek, což je jen jiný typ souboru. Přes to "Add Files(s)" se tam prostě teď naštosujou všechna data pro daný měnič.

(upravil MaBat 27. 3. 2010 18:00)

Re: Xover

check napsal:

No ještě by to chtělo skrývat fázi pro přenos filtru menší než -30dB

Jo, díky, vždycky na to zapomenu, to je dobrá věc, dost se to zpřehlední. Je to tam - v2.0.3, ještě jsem opravil jednu chybku, kterou jsem objevil. A to by pro dnešek mohlo stačit...

Pozn.: Ta mez, pod kterou už se to nezobrazuje, se bere vždy od maxima el. přenosu pro daný měnič.

Re: Xover

Dej toho o fous víc zobrazit -40dB, teď mi zase přijde málo smile. Nebo to dej uživatelsky nastavitelný, ať se člověk může podívat, co se kde děje.

Web

Re: Xover

Ahoj,
hele ty dve posledni verze jsou nejaky dost nestabilni, porad mi hazi Windows chybove okno. Vetsinou ve chvili, kdy natahnu nejake vertikaly, tak treba hned pak (pokud je davam po jedny tak to nejak jde lepe, ale taky to pak hodi chybu vetsinou), kdyz dam OK nebo kdyz pak ze schematu zase hned poklikam repro. S horizontalama se mi snad chybove okno jeste nezobrazilo, cili u nich problem asi neni.
Obecne to dost casto pada a kvuli tomu jsem se jeste nedostal ani k tomu abych mohl zobrazit vysledne charakteristiky a poradne zkouknout vylepseni.

Jinak stara verze OK po vsech strankach.

(upravil MaBat 27. 3. 2010 21:03)

Re: Xover

Mohl bys zkusit tohle?
http://leteckaposta.cz/596248565

check: Je to volitelný.

(upravil Želva 27. 3. 2010 21:18)

Re: Xover

Takze jde udelat schema, pokud vytvorim nejdrive menice a do nich dam krivky, pak nakreslim schema. Tak to funguje a da se to takhle obejit - pokud ale pote pozdeji chci menit krivky v menicich tak to taky pada. Jinak kdyz nejdriv nakreslim schema a pak az menice a do nich se snazim dat krivky, tak to spadne bud pri stisku OK nebo po nasledne snaze je pak otevrit rozkliknutim.

Edit: tyka se tedy podle vseho jen vertikal a zrejme i impedancek

(upravil MaBat 27. 3. 2010 21:21)

Re: Xover

Sorry, už jsem to asi nestihl aktualizovat, než sis to stáhnul - nebyla to ta verze, kterou jsem chtěl poslat. Mohl bys to zkusit ještě s tímhle: http://leteckaposta.cz/596248565 ? - Tohle je ladící verze, mělo by se ti zobrazit okno s textovým výstupem, a kdyby to mělo pořád padat, potřeboval bych jeho obsah - ale to až pak, kdyby, napsal bych jak.

Re: Xover

Vypada to dobre, uz to slape, zkusil jsem vse mozne, abych to pripadne donutil spadnout a je to OK smile muzes odstranit to okno s vystupem, je to OK.

Jen asi nelze prenaset ulozene schemata z nizsi verze, asi ze jo? Pokud maji mozna treba i ulozene nejake stare krivky, ktere treba uz neexistuji..? To pak pada. (V okne vypisu se nic pri padu nepise)  Ale to je asi zbytecny resit. Na nova schemata to vypada, ze uz je to v poradku.

Re: Xover

OK, udělám z toho pak v2.0.4. Starý soubory by to mělo teoreticky normálně načítat, s tím, že datový soubory frd/zma musí přirozeně na disku stále existovat, tak, jak byly.

Re: Xover

No zkoušel jsem 203, ta byla v pohodě, spadla akorát při zavření. 203d už je stabilní, ale zase mi neotevře starý projekty. Obě verze neumí nahrát soubory vertikálních směrovek, nahrají je jako horizontální.

Web

Re: Xover

http://s4.postimg.cc/s6gh19qux/148_vfr.jpg

Neříkejte mně, že když to zvolíte tak, jako výše, že to nenačte jako vertikální. S načítáním starých souborů nevím, je to dělané zpětně kompatibilní a já tu s tím na svých věcech problémy nemám. Těžko říct, co s tím děláte smile

Re: Xover

Jo to jsem si nevšiml, takže to jede. Akorát to padání při zavření programu není moc košer.

Web

(upravil check 28. 3. 2010 13:44)

Re: Xover

203d padá při ukládání, data uložit stihne, ale pak už spadne i při otevírání. 203 padá pouze při zavírání programu. 203 padá při načtění charakterisik po zmáčknutí OK.
Padá to tak nějak všechno, ale když otevřu soubor vytvořený ve starší verzi, tak v pohodě.

Web