Téma: Indikace vybuzení

Zdravím všechny!
Vím že se to řeší neustále, ale potřeboval bych poradit! Potřeboval bych indikátor vybuzení zesilovače. Nejde mi nějak extra přesnost ale musím to zapojit před vstup do koncového zesilovače, tj. za potenciometr hlasitosti. Všechno co jsem zatím tak nějak našel si odebírá signál až z výstupu pro repro, což nechci. Chci vědět co mě leze do koncáku. Stačily by mě 2-4 LED (signal, 0dB, +3 dB). Uvažoval jsem zapojení s LM339. Nevíte o nějakém schémátku, popř. jak byste to řešily vy??
Díky moc za jakýkoliv nápad!!
M.

Re: Indikace vybuzení

Řešil bych to prostudováním žlutých Amatérských Rádií cca od roku 1997 až do cca 2006, případně stažením schémat nějakého profesionálního mixpultu, kde je na každé šavli pětiledková indikace -20dB, -10dB, -3dB, 0dB a +5dB /bývá to odstupňováno i jinak/, v každém případě je to vždy řešeno řetězcem odporů a LM339.
LM3914-3916 nesnáším, jsou to typický příklady idiotsky vymyšlených švábů, který žerou jak najatý a konkrétně LM3915 má logaritmickou charakteristiku jen velmi hodně přibližnou.

Web

(upravil Milan_F 26. 12. 2009 0:53)

Re: Indikace vybuzení

Zkus kouknout pro inspiraci do AR1 a 2/2000 (červené). V prvním AR je indikátor s rozsahem od -40dB do +22dB s 24ma ledkama. V druhém AR je čtyřledkový indikátor (-15dB, 0dB, +6dB, +15dB). Vše s 339.

Re: Indikace vybuzení

Podívej se na stránky RANE, mají tam schemata od všech svých výrobků, tam najdeš co hledáš.

Re: Indikace vybuzení

Díky všem!!

Re: Indikace vybuzení

... pokud chceš pořádný sloupec, případně k inspiraci, podívej se na :

http://www.pctun.czechian.net/indikator/indikator.html

Re: Indikace vybuzení

mir.ku význam?

Re: Indikace vybuzení

Žádný. Zas jedna pičovina,kdy se někdo nudil a nevěděl co  roupama dělat.

Re: Indikace vybuzení

jean: význam -> inspirace
lexx: chce to zachovat klid - opláchni přirození v chladné vodě, prý to pomáhá big_smile
... franta přeci chtěl jakoukoliv inspiraci na téma LM339, navazuje to na Sinclaira ... není to o počtu LEDek, ale zapojení je odzkoušené, citlivost a úrovně se dají nastavit dle potřeby aplikace ...