Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jakou značku zesilovače?

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 27 z 27]

Re: Jakou značku zesilovače?

sinclair napsal:

Jediný servis je v JBPtech Zlín, který dělám já, v Praze je pouze prodejní pobočka. Jednodušší je poslat to přímo do Zlína, pokud to poneseš na pobočku, protáhne se to nejméně o týden i víc.
Vím co je to za závadu, už se to několikrát vyskytlo.

Eh, kurva, pozdě. Přesto dík, budu si to pro příště, které snad nenastane, pamatovat. Neodpovídal jsi, tak jsem to dal předevčírem do sevisu PAudio na Žižkově, Husitská. Nemohl by jsi mi zhruba naznačit (do mailu) v čem je problém? (klidně i s korektní cenou smile)

Re: Jakou značku zesilovače?

Neda mi to aby som nenapisal svoju skusenost, mam trojpasmove repro TESLA 1PF06708 ktore mi hraju s receiverom Thomson DPL550 dobre, zvuk sa mi zda byt vyrovnany (vysky, stredy, basy), prijemne sa to pocuva (hudba).
Ide o to ze na tomto receiveri mi odisiel displej, tak som kupil receiver Yamaha RX-V365 a to som spravil chybu lebo zvukovo to bolo nieco hrozne, najprv som nemal vobec basy, slabe vysky ale neuveritelne silne a skreslene stredy, vydrzal som pri tom dva mesiace. Neviem ci som si zvykol alebo to urobil receiver, po dvoch troch tyzdnoch sa pomaly objavili aj basy a dokonca zneli dost silno. Napriek tomu hudobne tento receiver bol pre mna velmi spatny, stale sa mi zdalo ze silno zkresluje hlavne na stredoch (vysky boli od zaciatku slabe). Pri filmoch alebo TV to vobec nevadilo, ale hudba akehokolvek zanru... to nie.
Takze som znovu zapojil stary receiver Thomson ktory ma vadny displej ale hraje dost dobre, urcite lepsie ako Yamaha a znovu mam problem co kupit aby to nebolo prilis drahe a zvukovo bolo aspon ako tento Thomson DPL550.

(upravil Ju_xXx_ko 21. 3. 2010 14:11)

Re: Jakou značku zesilovače?

Ak sa môžem aj ja podeliť. Vlastním Yamahu RX-V359. Ono ta absencia basov je aj spôsobená zlým naladením korekcii (podľa S.Manuálu je to na 100Hz, výšky 20kHz, +/-10dB) resp. výrobca predpokladá že budeš mať sub. Na druhú stranu výšok tam je niekedy až moc (ak používaš korekcie). Preto som si zvykol ju použivať v režime Straight čo znamená že v ceste signálu niesu ani korekcie, ani DSP, dokonca ani žiadne OZ iba volume. A používam ju v spojení s vlastným predzosilňovačom (na hudbu, pri filmoch to ide cez digitál a hrá to ako tak slušne aj bez "vylepšovákov"). Koncáky sú použité 2x STK433-130-E / 1x STK404-130Y. (Datasheet hovorí o 2x150W, výrobca 100W kanál takže je tam nejaká ta rezerva). Výsledok je relatívne neutrálny zvuk pri analógu, troška horší a suchší zvuk pri digitálu (to by mohlo byť dané použitými OZ NJM4565M). Holt na basoch to nie je ono, hovorí o tom aj filtrácia ktorá je úbohých 6G8 (Nichicon, všetky ostatné kondy Jamicon) na vetvu (nie je možné ju bez ublíženia na zdraví doplniť ?) .Tým chcem ale povedať že basov nie je málo, ale sú relatívne mäkké. Trafo má cca 240W ( Americká verzia 300VA ). V S.manuále je udaný aj skutočný výkon a pri stereu to činí 2x80Wrms. 5ch. režim nie je udaný. Týmto nechcem povedať že to je slušný zosilňovač, je to omrdané ako sa len dalo (trafo, filtrácia, chladič) aspoň že to má SS ochrany. Ale keď sa správne použije tak poslúži dobre a kupodivu má tomu aj primeraný zvuk.

Edit:/ Sekol som sa, je to v režime Direct (nie straight). To znamená že korekcie nadstavené na bypass, predné repro nadstavené na LRG a zapnutý 2CH STEREO režim.

Re: Jakou značku zesilovače?

Měl jsem doma kdysi půjčenou od mamky RX-V459 a je to nehorázná sračka! Dynamika a basové podání hodně slabé. Takže se  nedivím, že ARN 738 nehraje jak má.

Web

Re: Jakou značku zesilovače?

bracha měl 396 i 596 obě skvělé plný dynamicky zvuk.zajimavé nižší model 396 byl dokonce malinko lepší.

https://i.postimg.cc/XZsGYGxB/1790258.jpg https://i.postimg.cc/BLt8LSwY/1790259.jpg

a to živil místnost 6*4 m myslím že by ta 738 brzo dohrála.

Re: Jakou značku zesilovače?

Nevím jak hrají klasické dvoukanálové zesilovače od Yamahy. RX-V 459 je receiver na DK a ve stereu je to bída.

Web

(upravil Benazi 21. 3. 2010 21:48)

Re: Jakou značku zesilovače?

Jedou dobře.V té cenové relaci nemají konkurenci.
Pak měl dělený rotel ,ale to je jiná káva,suprovní zvuk
https://i.postimg.cc/HJFmzTkP/1790277.jpg

Z dom.kina se mu osvědčil technics SA-AX7 suprovní mašinka, dá se sehnat za rozumné penízky
https://i.postimg.cc/yg9Hr2J6/1790279.jpg

Příspěvky [21 až 27 z 27]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jakou značku zesilovače?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£