Po delší době jsem si udělal čas si trochu pročíst tyhle úžasné stránky. Že už mezi námi není Pavel Dudek mě opravdu mrzí. Tak trochu mi ovlivnil život co se elektroniky a audia týká. Ty články v Amaru o zesilovačích DPA jsem úplně hltal. A když jsem pak slyšel DPA380, tak mi bylo jasné, že nějaký zesák musím postavit. Sehnal jsem tišťáky na DPA220, namotal trafa, vyrobil bednu a byla to nádhera. Pak jsem nějakou dobu vyvíjel předzesilovač s loudness od Moskaly na dálkové ovládání. X let jsem byl spokojený, až před pár lety jsem objevil tyhle stránky. A byl jsem v šoku. Že šla sehnat stavebnice DPA222. Že existuje DPA223. Zjistil jsem, že jsem toho hodně zaspal. Okamžitě jsem zrepasoval zesilovač, předzesilovač jsem předělal ala DPA550 a vrhnul jsem se na stavbu DPA380. Už rok hraje v provizorní bedně. Až bude hotový, dám do příslušného vlákna. A někdy loni na podzim jsem dostal od kamaráda gramofon Tesla. Tak jsem chtěl trochu upravit originál tišťáky Actidampu Mk3 na rozměry dnešních součástek. Ale ono to šlo tak dobře, že jsem oba kanály natlačil na jednu desku. Odpory jsou sice RM7,5 ale v poslední době jsem měl v ruce několik profi desek s odporama s takovou roztečí. Padla tady otázka, proč jsem si nekoupil hotové desky. Práce v programu Eagle mě strašně baví. A taky jsem chtěl mít oddělenou signálovou a napájecí zem. Předzesilovač mám zatím jenom změřený na osciloskopu. Všechno vypadá dobře, jenom DC offset nějak plave. Až tam osadím jiné OZ, tak si s tím pohraju. Vyrobil jsem taky desku se stabilizátory, kapacitními násobiči a audiobuffrem.

No a teď jsem to všechno hodil na jednu desku.

Ještě mám v plánu přidat přepínání MM/MC a volbu vstupní kapacity. Co mě děsí, že během té doby, co si s tím hraju, zemřeli oba autoři. Závidím všem, co jsou na těchhle stránkách aktivně skoro denně a jsou neustále v obraze. A teď bych se rád zeptal na audiobuffer. Které tranzistory a na jaký parametr se párují, aby byl nulový DC offset. Zdraví Jirka