(upravil Martin 20. 10. 2009 18:21)

Téma: Magnat Quantum Sub 730

Čaute kluci, docela mi padl do oka tento sub z www.hifibazar.cz
Slyšel ho tady někdo z vás? Hledám kvalitní a silný subwoofer k plánovaným 2.1.
Podobné téma jsem založil i na hifi Passion, odkaz zde http://www.hifipassion.com/hifi/index.p … ;page=-1#2
Kdyby někdo měl větší zkušenosti s už bytelnými subwoofery, dejte prosím vědět. Cena je přibližná tomu quantumu, čili těch +- 15 000
Edit:písmenka

(upravil marecek1984 20. 10. 2009 19:19)

Re: Magnat Quantum Sub 730

Si na DIYfóre, tak prečo si nepostavíš svoj vlastný dospelý sub? Napríklad s LAB 12, TIW300, alebo profikom ako ja (napr. 12LX60). K tomu minimálne Aldaxa 250 s elektronikou okolo, pár hodín jednodochej stolárčiny v garáži a máš poriadny sub za menej peňazí a dobrý pocit.

Re: Magnat Quantum Sub 730

Protože postavit sub je dle mě daleko těžší jako vršky, hlavně elektronika a navíc nikdy nemusíš mít zaručenej výsledek jako u hotovky. Druhá věc je, že ten sub je tam za necelých 15 000 a když se mkrneš, všude po netu se prodává kolem 28 000!

(upravil MaBat 20. 10. 2009 20:50)

Re: Magnat Quantum Sub 730

U subů platí, že dva za poloviční cenu udělají lepší službu, než jeden drahej - zejména pokud si zachovají možnost oddělenýho nastavení (aspoň primitivního). Ve výsledku nejde o nic jinýho, než o dostatečný SPL a jak se to v místnosti "poskládá". Jeden velkej, ať ho dáš kamkoliv (a nedejbože bude hrát to pásmo opravdu sám), dopadne zákonitě vždycky tragicky. Snad jen kdybys k chtěl k něčemu ještě doplnit tu úplně nejspodnější oktávu... čili taky záleží, na co to chceš.

U těch basreflexových je nicméně potíž v tom, že pokud jsou špatný, můžou pak být identifikovatelý a rušit... Ideální je na tohle bandpass, ale určitě to není podmínka. Hlavní podmínka je nemít v pásmu 40-80Hz jen jeden...

(upravil Martin 20. 10. 2009 20:53)

Re: Magnat Quantum Sub 730

Půjde to k slušným regálům, jakým to ještě nemám vybráno, ale v ceně kolem 10 000, takže počítám, že subík bude hrát maximálně od nějakých 50 hz dolů.
Jako kluci z hifi passion mi doporučili DYNAVOICE SW 10, který prý opravdu umí hrát hudbu a stojí stejně jako mou zmíněný Magnat. Jenže ten magnat je o 12 000 dražší ve skutečnosti, jen na hifibazaru je takhle za pěknou cenu. Když jsem si projel takhle net, tak lidi si suby hlavně ty beta suby docela chválili, že umí hrát i hudbu a nejsou to vyloženě kino duňáky. Tenhle qantum sub 730 už je dle mě dost vysoká řada, 27 000 za sub je docela pecka. Tak když ho mám možnost mít za necelých 15, tak by to mohlo být docela zajímavý.

(upravil MaBat 20. 10. 2009 21:01)

Re: Magnat Quantum Sub 730

Žádnej sub neumí "hrát hudbu". Zkus najít menší za 8 (nevím, třeba je to utopie - nějakej zlevněnej z 15 smile ) a dát odkaz - pokud nebude úplně mizernej (horší, než tenhle nejspíš bude, co se týče elektroniky, provedení), budou podle mě i tak dva takový lepší volbou... Tři ještě lepší smile

Jen se prostě vyvaruj jednoho velkýho, kterej by měl hrát sám... Protože pak to bude všechno, jen ne hudba.

Re: Magnat Quantum Sub 730

MaBat: poslední dvě noci jsem na hifipassion študoval a došel jsem k závěru, že málokterý sub dokáže hrát ve stereu(doplňovat) a né si hrát to svoje. Nicméně nevěřím tolik tomu, že některé (dražší) suby umí a neumí hrát(doplňovat) ve stereu, možná ano, ale u mě to nebude tak kritické.
Abych pravdu řekl, uchvátil mě jeho výkon, musí to být docela sado, když to člověk občas trochu osolí.
Jinač dva subwoofery nechci, chci jeden. Vím, že je to těžké, hlavně skrz stojaté vlny, ale dva opravdu ne smile

(upravil MaBat 20. 10. 2009 21:08)

Re: Magnat Quantum Sub 730

Tak jestli chceš primárně něco na to zbourat barák, tak na to jeden "800W" s 12" asi stačí.. smile

Re: Magnat Quantum Sub 730

Mabat: no nechci vyloženě zbourat barák, ale konečně pořádnej subwoofer a né ty dunidla ala komereční DK, nebo moje Z-2300. Měl by mít 400W, ale to člověk nezjistí, leda by ten modul dal sinclairovi do rukou.
Měl prostě jen doplňovat spodní oktávy u sterea a občas se vyburácet, protože jsem mladej a někdy s hudbou a spl trochu ujedu smile

Re: Magnat Quantum Sub 730

Pochop ale, že "dunět" ti bude primárně místnost... Jo, "vyburácet" to vyburácí, to buď bez obav. Lepší, než na 60Hz laděný nesmysly k DK to bude určitě...

Re: Magnat Quantum Sub 730

Myslíš, že bude mít velké tendence k dunění, když ho poženu od nějaký 50 Hz dolů?

(upravil MaBat 20. 10. 2009 21:47)

Re: Magnat Quantum Sub 730

Že ty sis pořádně neprošel ty odkazy, který ti tu už dávali...
V každým místě místnosti (kromě koutů) se sejde několik frekvencí, který budou silně zdůrazněný a naopak budou existovat frekvence, který budou potlačený - to je to dunění (běžný rozdíly +-10 dB). Vyrovnat to není jednoduchý a nejsnazší způsob, jak začít, je použít víc zdrojů zvuku na různých místech.

Tenhle sub sám o sobě nejspíš dunět nebude (ve smyslu mizerných subů k DK).

Krom toho 50Hz je pro doplnění regálovek IMHO poměrně optimistická hodnota, chceš-li to občas osolit.

Re: Magnat Quantum Sub 730

Za 15 tisíc si postavíš podstatně lepší subík, než je ten sráč.

Web

(upravil Martin 20. 10. 2009 21:32)

Re: Magnat Quantum Sub 730

Jako já s tím počítám, že to bude dělat paseku, ale to se hold nedá nic dělat, postavím si basový pasti a vyhraju si s tlumením a bude smile.
Docela mě mrzí, že na tento sub jsem nenašel nikde českou recenzi, začínám upadat do deprese, protože nechci kupovat králika v pytli.
Kritik: možná jo, možná ne... Vršky si nejspíše postavím sám, jsem domluvenej s lexxem. Jde mi hlavně o modul zesilovače, silný a vcelku kvalitní. Napadá mě jen Aldax, ostatním nevěřím. Ale kdo mi ten aldax složí? Jsem na toto levej a když už složí, tak bude mastný a já dám jen za zesilovač přez 10 000 jak nic.

(upravil Kritik 20. 10. 2009 21:35)

Re: Magnat Quantum Sub 730

V hifibazaru je myslím možnost poslechu. Tak tam zajeď a poslechni si ho ...
Je tady pár kluků, kteří by Ti modul složili. Bude to drahé, ale vyplatí se to!

Web

Re: Magnat Quantum Sub 730

Kritik: neber to jako urážku proti tobě, ale kde bereš tu jistotu, že se to vyplatí? Neslyšel si ho... Asi tu nenejdu člověka, který s ním má zkušenosti.
Nejspíš sednu na vlak a pojedu do Ostravy někdy v příštím týdnu....

(upravil Kritik 20. 10. 2009 22:34)

Re: Magnat Quantum Sub 730

Jediný kdo Ti může napsat co je to zač je Sinclair. Klidně bych ten magnat postavil vedle mého subu. A to si piš, že mu natrhne prdel lol

http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=98772#p98772

Web

Re: Magnat Quantum Sub 730

Co ty máš za sub prosím tebe? smile

Re: Magnat Quantum Sub 730

Nechápem prečo by stavba vlastného subu mala byť krok do neznáma. Ved aj na suby sú overené konštrukcie. Ja som sa držal odporúčaní a výsledok stojí za to.
Myslím že aj kritik aj ja máme rovnaký sub s Beymou 12LX60. On má štrbinu, ja BR ladený na 35Hz. Chod si radšej popočúvať niečo také. Ale rád by som počul sinclairov názor na ten quantum

Re: Magnat Quantum Sub 730

Neříkám, že je to krok do neznáma, jistě bych moch okopírovat již odzkoušený projekt, nicméně se nevlezu do přijatelné částky, protože třeba daný Aldaxový modul se vším všudy by mě vyšel na daleko dráž...
Michale, nechceš mi střelit tvůj subík? lol