Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jak navrhnout zdroj

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [17]

Téma: Jak navrhnout zdroj

Dřív než mě někdo pošle do pr... bych potřeboval malinko poradit,mám momentálně k dispozici auto zesilovač Boss-Rev 565 ma fakt dost dobrý zvuk a taha jak náklaďak a tak mě napadlo co ho skusit v domácím subu(mam tak hotovy konec i s ochranou a i filtrem)a každy kanal ma po 110w sin takže v mustku to na doma musí s přehledem stačit ale nevmí jak navrhout pořádny zdroj ktery to utahne e nebude vrnět bzukotem ze sítě ,tož tak,dík, za každy podnět který mi pomuže.

(upravil ondra Ch 25. 6. 2007 12:59)

Re: Jak navrhnout zdroj

Stačí ti dostatečně tvrdej zdroj 12V,který dá odhadem přes 30A smile
Viděl bych to asi takhle. Toroid tak 400VA/12V+ značková usměrňovací kostka 50A + pořádná baterie filtračních kýblů tak 40mF+
Softstart.....Je to děsný monstrum a na doma pěkně nepraktický.Musíš použít pořádný průřezy vodičů atd.nedělal bych to. A stejně takový zdroj nebude tak "tvrdý jako akumulátor..........takže ve výsledku to stejně těch 110W nedá,musel by jsi použít ještě výkonnější trafo,nebo napětí stabilizovat a to je při těchto proudech velkej problém a celkově by to mělo žalostnou učinnost..

Web

Re: Jak navrhnout zdroj

To je vůbec žalostná věc, dělat z 220AC 12VDC a potom z 12DC zase +-XXDC.
Nedělal bych to, takový zdroj by měl smysl na testování a dignostiku, ale jako trvalý provoz je to na levačku.

Re: Jak navrhnout zdroj

No právě ta amperáž při těch blbých 12-13v mi dělá vrásky,pak už by to bylo asi jen na sinclaira sice houby kšeft ale??? rozkuchat ten zes a dostat se za měnič napětí,teda jestli to vubec jde a jestli se to cenově vubec vyplati a pak už by to snad neměl byt problem protože koncovy stupeň určitě bude pracovat na vyšším napětí než co jo z altiku a baterky akorát nemám vubec ponětí jakem,ale to asi pro mista sinclaira nebude žádný problém když je vyhradní opravář magnátu.

(upravil NEONI 25. 6. 2007 13:24)

Re: Jak navrhnout zdroj

Co takto 2 baterie a tie nabijat ked aj trvale povedzme 0.5A ? Neprakticne velke ale stale lepsie ako robit 30A zdroj a nedajboze keby postil spicku nad 16V do zosu...

Re: Jak navrhnout zdroj

no mit doma bateriovou stanici to asi ne to jenak neni na moje gusto ela a co hlavně už vidim ten vyrez manželky a tak pul roku utrum se sex...dokud bych to neodstranil to monstrum,takže jedine co zbyva je fak obejít ten měnič anebo se nato vysrat ale jak řikam takle bych měl elegantně vyřešený cely konec i s chlazením

Re: Jak navrhnout zdroj

Brehowitzi, vyprdni se na to, kterýkoliv z aldaxích modulů odevzdá lepší výkon i kvalitu, než tyhle autozesy.

PS: Miluju slova: Watáž, ampéráž, kilometráž a gramáž. smile

(upravil Brehowicz 25. 6. 2007 14:12)

Re: Jak navrhnout zdroj

Michale tak sory-odběr proudu lepší?a z toho vyplyvající další problemy třeba s usměrnění,,stabilizací atd,ještě lepší ? smile
jo a omlouvam se za gramatiku dneska mě pustili ze špitalu,na pile mi ufiklo 4 prsty ale dali mi je zpatky acelé.

Re: Jak navrhnout zdroj

Právě, že účinnost tohohle a hlavně tvrdost toho zdroje je prostě špatná a pokud to nebude skutečně megazdroj, tak nikdy neodevzdá to, co umí připojený na autobaterku.

PS: A to PS jsem myslel z legrace, prostě se mi ta skova líbí. smile

(upravil Brehowicz 25. 6. 2007 14:45)

Re: Jak navrhnout zdroj

jo ja vim sem taky pro každou srandu,vychazet z těch 12v by byla asi fakt blbost ale pokud byse dostal odbornik s napajenim za ten měnič tak to asi zas takovy problém nemuže byt ne a tim odborníkem myskim jen sinclaira nikomu jinemu bych do rukou nesvěřil.P.S. ja mam rad jak slyšim sve vlastni:huž so smile,:-)

Re: Jak navrhnout zdroj

Já už jsem se na tohle téma se Sinclairem bavil, a pronesl něco ve stylu "jednou jsem to dělal, ale byla to taková drbačka, že už nikdy víc". Asi byl sprostoší. Ale šlo o trošku jiný task, nicméně asi tolik k vrtání se do autozesů. Fakt vidím jako schůdnější řešení použití třeba oživené 250ky od aldaxu, nebo nějakého levnějšího "ekvivalentu". Tohle prodej, něco přidej a máš nesrovnatelný zesilovač, ne?

Re: Jak navrhnout zdroj

Tak jo takovy byl puvodni zaměr s tou 250kou,vim ze ty máš snad 600ku ale myslim ze ta 250 musi bohatě stačit,ale prodavat toho bosse nebudu  je to krasavec toho by bylo škoda.

Re: Jak navrhnout zdroj

Hned tuším 4. odkaz na googlu je na nějakou převzatou autohifi recenzi, kde sice chválí jeho prostorový přednes, ale jedním dechem dodávají, že na basech nic extra. Když si už i autohifík všimne rozplizlosti basů...
Možná by to byl dobrý zesilovač ve 4kanálové verzi jako aktív pro středobasy a výšky. (neznám - soudím podle toho výlevu) Basy bych nechal nějakému železnatějšímu železu. smile

Re: Jak navrhnout zdroj

Tak nevim buď nevi o čem piše nebo ho platí konkurence protože tenhle zes dohromady s 8palcovym basakem  od emphaseru v zavřených 16l už vyrazil svou tvrdostí nejednomu autohifikovi i daleko lepší sestavou dech ale je možne že to tak skvěle hraje u mě ve scenikovi neb je tam kufr otevřeny do prostoru ale ať tak nebo tak to hraje skvěle,ku...ta ruka bolí.asi budu muset to co mam udělane doma i v autu nafotit a hodit do fora jen ten digital chybi a ať si řika kdo chce cochce sem stolař aco no ,zpracovani na urovni a někde jinde se chybička možna vloudila ve vyběru součastek.

Re: Jak navrhnout zdroj

Vstoupit do autozesu až za měnič je možné pouze teoreticky. Prakticky to naráží na několik -prakticky- neřešitelných potíží. Takže opravdu ne.

Web

Re: Jak navrhnout zdroj

No a ja si fakt myslel že to nemuže byt takovy problem odpojit jedno napajení a hodit tam druhe ale jen chybami a pokusy se člověk učí a to vím fak na vlastní kuži teda prsty.

Re: Jak navrhnout zdroj

Není napájení jako napájení. Měnič je navíc s koncovými stupni svázán několika vazbami, zhusta i optoelektronickými.

Web

Příspěvky [17]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jak navrhnout zdroj

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£