Téma: Tuning zosilnovaca NAD C370

coskoro sa stanem stastnym majitelom zosilnovaca NAD C370. pri vyberani a hladani nejakeho infa som niekde natrafil na info o tuningu tohoto zosilnovaca. co som sa dozvedel, tak celkom vyrazne skvalitny zvuk:

1. vymena napajacieho kabla za nejaky kvalitnejsi
2. vymena prepojok main-in a pre-out za nieco lepsie
3. osadenie filtracnych etylov.

prve dve veci niesu problem. o tych etyloch som sa docital dokonca na nejakom ceskom fore. no bola tam zmienka akurat o moznosti osadit filtracne etyly do predpripravenych "hnizd". nespomeniem si kto to presne pisal, ale to je vlastne asi jedno. Tak trochu dufam ze sa mi ozve Sinclair, kedze tuto znacku opravuje a zrejme sa v nej vyzna najlepsie. budem rad za akekolvek info...

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Joo, to budou zásadní změny!! To ses dočet někde na hifi.nazory, ne?

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Ten síťový kabel by měl být nejlépe volen podle celkového ladění aparatury. Dlouhá struna zní hluboce, krátká zní vysoko, u kabelu to bude nejinak. Samozřejmě to chce stříbro, nebo stříbřenou měď v unbuntovém dielektriku a gutaperčové izolaci. Doporučuji ihned po koupi uložit na měsíc do mražáku (-24 st.C), aby se stabilizovala rekrystalizace.

Web

(upravil sinclair 10. 10. 2009 18:54)

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Jako přímý a jediný autorizovaný servisák dovozce NADu v ČR pravím takto :
1. Úplná píčovina
2. Největší píčovina /těch 30mm tvrdého 4mm drátu nijak neovlivní zvuk i kdyby ses posral/
3. Jen částečně /asi 30%/ a to budou muset být sakra dobré elyty.

Kompletní tuning na výrazně lepší parametry i výkon je možný u nás v servisu NAD, provedení je zaručeno značkovými díly přímo z NADu a stojí okolo 1.900,-Kč komplet, tj. včetně práce.
C370 je velmi dobrý stroj, ale je to takový trochu polotovar, je třeba jej dodělat.
Navíc postrádá jakýkoli smysl se v tom šťourat bez servisního manuálu. To je sebevražda.

Web

(upravil lexx 10. 10. 2009 19:06)

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Warezo - Nad c 370 je dostatečně kvalitní a není na něm potřeba dělat žádné úpravy a pokuď to neovládáš na takové úrovni jako Malaník,tak se na to vyser! nebo to jen zkurvýš.
Franku - u levných a nebo starých zesilovačů, výmněna kondíků určitě prospěje,ba je přímo nutná. Opotřebované cinche zvuku neprospějí,zvláště když tento typ konektoru původně nebyl určen pro audio. Výmněna síťového kabelu,vůbec není špatná věc,ale u spotřebky typu NAD, je zbytečná.
Sendy - vítám
že taky používáš stříbro.
Sinclére - máš pravdu,když úpravu,tak u tebe.

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Frank: nie, na reviews.com myslim. pochopitelne mam vlastny nazor a sudnost..


Sendy: to je presne to co mi chybalo, diky smile zabudol si ale na obetovanie kozy za "uplnku"


sinclair: vdaka, presne to som chcel pocut a tak som to aj myslel. aj doma som maximalne ochotny ist iba po RG62 a CYSY, viac nie. mam nejake mierne elektro znalosti, ale nato by som si vobec netrufal, preto sa ozyvam najprv tu. Preto som aj v prvom prispevku spomenul teba. ak by som mal teda zaujem, dohodneme sa nejak cez mail, alebo mam kontaktovat priamo servis? ide o to, ze to budem posielat pochopitelne zo Slovenska, ale to by asi problem nemal byt. U nas predpokladam ze servis nieje... este raz dik s.

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

á, lexx je hifista, pozor na to.

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Lampová nejen áčka dělají často nečekané korekce samy o sobě, když se k bednám přitulí (a nemusí to být stříbrným drátem, stačí CYH) :-/

Web

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Warezo, u Vás na SK sice je výhradní dovozce /KETOS/, ale servis mají mizerný, o nějakém tuningu není ani řeči.
Lidi mně to běžně posílají dobře zabalené poštou, ti, kteří jsou blíže /Trenčín, Piešťany a Nové Mesto n. Váhom a blízké okolí/ to vozí osobně. Není to problém, nejlepší je samozřejmě orig krabice, ale když není, stačí balík bublinkové fólie, trocha 3-5 cm polystyrenu a pevná krabice.

Web

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Podaktorí riešia dopravu cezomňa.

Web

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

vyborne, som rad ze som v obraze. ked to bude aktualne, tak sa Ti sinclaire ozvem, predpokladam ze maximalne do zaciatku roka. ale to by som ta este skontaktoval, aby sme sa dohodli.
este taka mala otazocka, je mozne si niekde precitat nieco o tej uprave? nechcem to pochopitelne robit sam, ale som rad ak viem o veciach aspon trochu..
dik vsetkym

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

Každý má právo se dozvědět, co se s jeho přístrojem provádělo. Některé věci zásadně nesděluju /knowhow/, zbytek je vždy popsán v závěrečném vyúčtování celé zakázky. Tady to řešit nechci.

Web

Re: Tuning zosilnovaca NAD C370

aha, v tom momente mi to nenapadlo, chapem...