(upravil Marcell 31. 10. 2009 18:11)

Re: SubW. Jak na něj?

No koukám, že jsi byl jeden z těch štastlivců, co to ještě odkoupili dokud byly. No, já nechci moc dávat dva do subáče. Stím nenám zkušenosti. A proč myslíš, že ten co jsem chtěl použít, jako reproduktor , není vhodný?

(upravil bhm1 31. 10. 2009 20:35)

Re: SubW. Jak na něj?

Stačí mi už jen to, že je to repro od Dexonu. 230-ku mám možnost sehnat i teď.:) jinak proč né dva subáče.? akorát tam spojíš drátky smile Teď na Lm-ku jedu s Eminence delta 12LF a je sice pravda že to vybudim asi z 20% big_smile ale hraje to taky krásně.

Re: SubW. Jak na něj?

Jo to já vím jak to zapojit:-D:-D Jen se mi to zvětší i na ozvučnici ne? Ikdyž....:-D Takže říkaš raději, Monacor , beyma, tonsil ... na další jako visaton, seas atd nemůžu najít nějaký ten obchod:-(

(upravil bhm1 31. 10. 2009 21:19)

Re: SubW. Jak na něj?

no v ČR je to celkem nedostatkové zboží... no být tebou jdu do jedné z těchto značek. třeba konkrétně tento: http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=520 mi byl doporučován kdyby jsem nesehnal ARN. Jinak můžu potvrdit avometovův příspěvek 27... pokud se 3886 dostane do limitace, kontrola nad reproduktorem je fuč a rázem je to na odstřel reproduktoru. Takže pokud chceš poslouchat fakt velkej hluk jdi do něčeho jiného. Pokud ti stačí 50W di do 3886-ky. Limituje tě trafo, vím, ale určitě by se dalo něco sehnat smile

EDIT:

Maximálně můžeš trafo zkusit prodat a koupit adekvátní. Jinak pro LM oprava hraje v limitaci protože mám napájení pro 4 ohmy a to dělá 45W, ale ta Delta co teď hraje má impedanci 8ohmů čili to má cca. 22W.

(upravil Marcell 31. 10. 2009 22:03)

Re: SubW. Jak na něj?

No to je krásné a do limitace se umí dotat kdy? Jako prodávat bych ho nerad bo jsem o ted nechal vyrobit a přišlo mi domů. To trafo má 2x29V-1A a 2x35V - 2A celkem 198VA. Problém je že bych chtěl jím utáhnout 5 X 12W /8 ohm a ten subáč....

Edit: K tomu trafu. Vedle mě tady leží profi tranzistorový zesilovač schopný dodat 2 x 250W do zátěže. Živí ho trafo od firmy JK-Eltra 465VA sec: 2x45V - 5A a 2x 15V - 0.5 A ... Můj zesilovač by měl do zátěže dodat (Součet kanál/W) cca 100-120 W a není to schopnu utáhnout Jk-eltra 198VA (sec : viz výše, jak jsem psal...) trafo?(Teoretické počty) Proože když si spočítám kolik napětí potřebují k určitému max. výkonu koncové IO tak mi vyjde x A odběr proudu. Když si propočítám a sečtu kolik v každé větvi je potřeba A, tak mi najednou trafo nestíhá. ( Já jsem se hrabal v zesilovačích už mnohokrát ale nikdy jsem to tak nepočítal- Prostě co jsem našel ttojsem rozebral a našel tak jsem to propojil...):-D:-D

Ted si chci postavit vlastní, protože mi nic co je na trhu nevyhovuje nebo je to předražené/zbytečně drahé...

(upravil bhm1 31. 10. 2009 22:05)

Re: SubW. Jak na něj?

smile do limitace se dostanu když to dám na maximum big_smile to je snad jasný smile Stejně se s trafem 2x29V budeš pohybovat na hraně kterou Lm-ko snese... Nevim co ti v tuto chvíli poradit. Tím trafem se to velmi komplikuje.

Re: SubW. Jak na něj?

big_smile jo tak to přesně jsem si to myslel... A co nějak omezit LM-ko at se nedostane až na max. Tudíž bych se měl vyhnout limitaci ne? Neříkám že to budu hulit naplno, jen ale jako ochranu proti trhání měniče. Jestli se to tak dá říct.

(upravil bhm1 31. 10. 2009 22:19)

Re: SubW. Jak na něj?

big_smile udělej si zarážku na poťáku. nevim jak jinak by jsi to chtěl omezit.. možná bych opravdu popřemýšelel nad 2xLM4780 v můstku. napájení je stejný jak u 3886-ky akorát by jsi musel dokopit ještě jedno trafo. V tomhle už se buhžel "moc" (spíš vůbec ) neorientuju.

Re: SubW. Jak na něj?

Na LM3886 bych se po X praktických zkušenostech už zvysoka vysral. Postavte (nebo si nechte postavit) pořádnej diskrétní konec, hoďte to na profil, přidejte filtr, zdroj, propojte, oživte. Takový modul vám vydrží sakramentsky dlouho a jedná se pro vás prakticky o "konečné" řešení za cenu, která je sotva o řád vyšší než modul s LMkem, zvukově absolutně jinde. Divím se, že vám není líto se s tím bastlit. Čas, kerý vám to zabere byste mohli využít třeba na získání peněz potřebných právě pro nějaký pořádný zesilovač.

Ani LM4780 v můstku to nezachrání, byť dokáže (teoreticky) dodat do stejné zátěže dvojnásobný výkon. Zkuste SPV vyšších výkonů od ALDAXu nebo AX od p. Krause.

Ale to jste asi slyšet nechtěli, co? smile

Re: SubW. Jak na něj?

little právě je tu problém s trafem které už má koupené. sad

Re: SubW. Jak na něj?

Tenhle problém jsem taky řešil. Prodat a koupit nové, nic jiného mu nezbyde.

Re: SubW. Jak na něj?

Jo, já nakonec pořídím pro sub zvlášt trafo a postavím tranzistor. konec... Sice to možná výjde drobátko dráž ale bude to o dost lepší... samo sebou... Jen ted koukam jaké.. jak jsem váše postoval nejaká ta zapojení..viz třeba http://svetzesilovacu.blogz.cz/schemata … anzistory/ třeba odtud něco nebo  http://www.obsidian.sk/elektro/AR01_2002_100W.pdf jen nevím jestli už 100W není mnoho...

(upravil little 31. 10. 2009 23:00)

Re: SubW. Jak na něj?

V případě home subwooferu není výkonu nikdy dostatek, pokud nejsi idiot a nebudeš zkoušet co reproduktor snese, rezervu ve výkonu jedině oceníš.
Jsem rád, že jsi otočil. Věř, že ve výsledku ještě ušetříš.
Na schémata jsem se nedíval...pokud jsi alespoň trochu zběhlý v elektronice, zkus si zkonstruovat Leach, nebo pořiď stavebnici od Aldaxu nebo od p.Krause. Je to jistota.

Re: SubW. Jak na něj?

no ok to by i šlo no... v elektronice zběhlý jsem jen chci rady a čím víc tím lépe a ten leach slýchávám hodně často... jen jsem o něco moc toho ještě nenašel...:-(

(upravil little 31. 10. 2009 23:09)

Re: SubW. Jak na něj?

A Amáru o tom bylo docela dlouhý povídání. Jestli se ti nechce hledat, šáhni po SPVčku od Aldaxu nebo AX od p.Krause. Dostaneš komplet. stavebnici s DPS, součástkama, návodem.

Aldax SPV250
http://www.aldax.cz/index.php?tab=1&show=spv250

nebo třeba:
AX 1315
http://www.poweramp.eshop-zdarma.cz/ind … amp;id=161

Nebo mnoho dalších.

(upravil Marcell 31. 10. 2009 23:18)

Re: SubW. Jak na něj?

Až tak jo?? a není to trošku moc k satelitům, které mají cca 12-20W ? Mám namysli koncáky jejich...

Re: SubW. Jak na něj?

Však to nemusíš hulit naplno. Jak píšu na přechozí stránce, postav něco pořádnýho, co tě kdyžtak přežije. Bude to jednorázová investice, na kterou v případě, že to uděláš pořádně, nebudeš muset šáhnout. O tom, že se takový modul bude chovat naprosto ukázkově snad ani nemusím mluvit.
Tím, že zesilovač nebudeš provozovat na hranici jeho výkonových možností mu nejen prodloužíš život, ale získáš perfektně dynamický zvuk s bohatou výkonovou rezervou.
I když se pak rozhodneš pro upgrade, můžeš klidně opět použít tenhle zesilovač.

Věř mi, že vím, o čem mluvím.

(upravil Marcell 31. 10. 2009 23:26)

Re: SubW. Jak na něj?

Neříkám ,že nevíš... jen je vše do 4ohm a já jsem kvůli omezení vnějších vlivů chtěl použít 8ohm... aspon jsem slyšel že je to lepší...Ikdyž zase když to bude v jedné bedně tak to zase nebude takový maras ne?

Re: SubW. Jak na něj?

Chlape, víš, že zesilovač, který pracuje s impedancí řekněme 4 ohmy můžeš použít i na zátěž o vyšší impedanci?

(upravil Marcell 31. 10. 2009 23:41)

Re: SubW. Jak na něj?

Jo chlape vím, jenže se ti sníží výkon toho zesilovače? Taky jsi slyšel?

Edit: Sry jasný že víš, a máš pravdu proč se omezovat na jen na 8ohm .... kurde chlape mi promlouváš do duše