Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 12)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač 2.1

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 227]

Re: Zesilovač 2.1

Tak jste mi pánové víceméně potvrdili můj názor. Mám do zesilovače připravenou desku s korekcemi (upravená EZK RSD4132) pro svislou montáž na čelní panel. Nějak takto:

http://s4.postimg.cc/uqal4om2h/3087_tc.jpg

Tahal jsem to vyloženě ICa=CH1, ICb= CH2.

Re: Zesilovač 2.1

Pěkný to máš trachto smile Ještě bych si dopřál bypass korekcí a vyp. fyziologie, ale to je každého věc.

Re: Zesilovač 2.1

Pár zesilovačů jsem již postavil, a u dvou jsem korekce bypassem obehnal. V životě jsem ten bypass nepoužil. Léta jsem doma frčel na starý zesík JVC z 80tých let (docela dělo), a ten měl Loudness-Off. Nikdy jsem ho nevypnul. Pro domácí poslech jsou myslím tyto dvě funkce vcelku zbytečné. No uvidím, je to zatím jenom návrh. Možná na to ještě dojde.

Re: Zesilovač 2.1

Pro mě jsou naopak zbytečné jak korekce tak (klasicky špatně navržená) fyziologie smile

Web

Re: Zesilovač 2.1

Opampe, když už nenávidíš korekční předzesilovače, řešíš alespoň možnost nastavování symetrie?, nebo sedíš při poslechu přesně v prostředku a spoléháš přitom na svoje 100-procentně vyrovnané uši?
Taky nemám rád příliš účinné korekce, ale tu a tam si některé výšky potřebuji už potáhnout do plusu smile

Re: Zesilovač 2.1

Ono je těžko někomu kecat  do poslechu, je tam příliš mnoho proměnných. Každý má jiný aparát, poslechový prostor a zvyky, druh hudby, vkus...

Web

Re: Zesilovač 2.1

Betarone, já neříkám NENÁVIDÍM smile Jen že jsou pro mě zbytečné. No a balanci jsem taky až doteď nemusel řešit. Ano, snažím se vždy zařídit si poslech tak, abych seděl uprostřed smile

Trochu mě zaujaly korekce na starým NADovi, kde byl rozsah tuším +/- 6dB... Tam už bylo možno nastavit si ten zdánlivě neutrální zvuk.

Web

Re: Zesilovač 2.1

Betarone, já taky nepoužívám korekce, přímo je nesnáším.  Vždy je lepší, správně k sobě dobrat konponenty, než používat korekce. V kvalitním zesu, není pro korekce a balanc místo!

Re: Zesilovač 2.1

Chtěl bys mi tvrdit, že třeba NAD M3 Master Series je mizerný krám,když tohle všechno obsahuje? /korekce, balance, vše elektronicky a bez bypassu/ ??

Web

Re: Zesilovač 2.1

To Určitě né. Nad M3 je dobrej,měl jsem ho zapůjčeného doma. Ale pro mě to zvukově není, já se vracím zpátky k lampám.
Pro mě je přijatelné řešení, přepínač vstupů-hlasitost-konc.zes.

Re: Zesilovač 2.1

I vy jedni puristi... wink

Re: Zesilovač 2.1

No právě, ti puristi.
Nemají například ani tušení, o kolik se může zvuk zlepšit a hlavně zpříjemnit přidáním třeba +3dB na výškách, nebo zapnutím loudnessu při tichém poslechu večer. Téměř nikdo nemá ideální soustavy, nemá je ideálně umístěné a akustické vlastnosti místnosti jakbysmet. Výrobci DOBRÉ audiotechniky tohle všechno dobře vědí a proto i do svých nejvyšších modelů dávají to, co pořádný zesilovač má mít.
Udělat defacto koncový zesilovač jen s regulací hlasitosti a primitivním přepínáním vstupů /pohříchu malé a garážové firmy/ umí kdejaký blbec, opatřit to pak hromadou marketingových žvástů o puristickém výrobku zvládne kdejaký PR elév.
Je dost škoda, že nemůžete vidět, jak dokonale mají u NADů řešené např. koncové zesilovače a linkové moduly. Přístroje zhusta obsahují jen jeden či dva integrované obvody a to nikdy v signálové cestě, většinou jde o DC serva a ss ochranu. Dokonce i u AV receiverů jdou korekce nekompromisně vypnout, stejně jako u zesilovačů řady C35x a 37x. Důležité ale je, že ta MOŽNOST do signálu zasáhnout tam zůstává, o což jsou majitelé "puristických" přístrojů ochuzeni.
Několik takových puristických přístrojů jsem nedávno v ruce měl, byly to třeba zrovna aparáty Advance Acoustic a obvodově i provedením jsou to jen marketingově vychválené a předražené sračky.

Web

Re: Zesilovač 2.1

Prodává někdo moduly/stavebnice zmáknutých korekcí ? Myslím jak po zvukové stránce, tak elektricky (kvalitní potáky ap.) ..

Web

Re: Zesilovač 2.1

Pěkná rozprávka to jo, ale...

Re: Zesilovač 2.1

Asi takhle: já za sebe jsem rád, že se tu rozjela "korekční diskuze", ale pokud jsem předchozí Bystroušův příspěvek pochopil správně, tak naznačil, že je to jeho thread. Co to šoupnout jinam a pokusit se vytvořit něco jako "stavebnici" jak píše reeb. Vím, že komunitní projekty nedopadají vždy nejlépe, ale co kdyby se zadařilo... trachto, reebe, sinclaire,... (je máj! wink

Re: Zesilovač 2.1

Birkoff, máš pravdu. Smazáno, přesunuto.

Re: Zesilovač 2.1

tak jak seš na tom Bystrouši ?

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

(upravil Bystrouš 28. 11. 2009 18:01)

Re: Zesilovač 2.1

Doplnil jsem pár hodnot součástek. Zatím nevím jak s tou dělící frekvencí, jestli tam mam něco střelit a nebo počkat až to budu mít celý a vyzkouším různé dělící frekvence. Nejdřív ale chci udělat jednu testovací desku, kterou oměřím, jestli funguje jak má. Teď  mě ale trápí škola, takže doplním časem..
Jsem rád že je o to trochu zájem.

Re: Zesilovač 2.1

Dělicí kmitočty můžeš navrhnout až po doděláš desku. V tom problém nevidím.

Web

Re: Zesilovač 2.1

Ahoj vespolek!
2 Bystrouš: Taky se teď snažím stavět zesilovač 2+1 od píky. Můžeme si vyměnit pár rad?? Třeba jak si daleko??
Moje představa sub 250W,sat 2x100W. Právě taky řeším vyhýbku.
Díky moc M.

Příspěvky [61 až 80 z 227]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač 2.1

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£