Téma: Elektrická pistole na barvu

poradte prosím nejakou levnou a slusnou Elektrickou pistoly na barvu s kompresorem by to bylo asi moc drahé..
neco takového

http://www.aaaobchod.cz/strikaci-pistol … 459_109618

http://www.aaaobchod.cz/pistole-na-barv … 459_109618

Web

Re: Elektrická pistole na barvu

Občas mají něco levného v plusu smile.
Jinak, kdybys chtěl utratit o něco víc, dají se pořídit různé kompresory bez expanzky, stojí o něco víc ale nedržíš v ruce přes dvě kila a mají podstatně větší výkon.

Web

Re: Elektrická pistole na barvu

to fakt samotna elektro pistole vazi kolem dvou kilek?Mysleno samo bez barvy v nadobce smile

Re: Elektrická pistole na barvu

Elektrická pištol stojí zahovno, robil som s dvoma a aj striekacia pištol na vzduch z pneu sady za 500 korún je oveľa lepšia.

Re: Elektrická pistole na barvu

na farbu to nie je dobré, len na niektoré laky. a aj tak sa to moc neoplatí

Web

Re: Elektrická pistole na barvu

Elektricka striekacia je dobra tak na striekanie plota, mam ten pocit. Alebo maximalne na striekaci tmel, lak nie. Velmi to pluje, zere vela farby a ma to blbe nastavenie. Ked to berie menej farby, tak to akoby flusa pluvance a velke kvapky, alebo naopak, to tlaci vela farby a steka to.
Asi by to chcelo velmi drahu elektricku, alebo radsej predsa len vzduchovu.

Re: Elektrická pistole na barvu

Elektrická nemá prietok vzduchu, preto flusá. Do vzduchovej tlačí kompresor vzduch jak o život, elektrická má 100-200 W paródiu lol.

Re: Elektrická pistole na barvu

Naprosto nesouhlasím s označením elektrických pistolí jako vysloveně špatných, mám 2 kousky od Wagnera (180 P a 450 SE) nechá se z nich dostat solidní výsledek, ale:
1) Chce to trochu cviku
2) Je třeba kontrolovat množství barvy, standardně mi neplive ani neprská, pokud nepřisaje vzduch při malém množství barvy v nádobě, narozdíl od tlakové, která pouze přestane stříkat
3) Potřebná je správná údržba a čištění, jakmile se to podcení, tak se výsledek rozhodně nezdaří...

Pokud nemáte k dispozici kompresor a chcete slušnější výsledek, tak je to dobrá volba, já osobně doporučuji Wagnerky...

(upravil jean 30. 8. 2009 9:18)

Re: Elektrická pistole na barvu

A čo to stojí? Najlacnejšie kompresory stoja pod 100€ a striekacia pištol sa dá kúpiť ani nie za 10€. Ten tvoj zázrak stojí 7600 kč. A stavím sa, že aj s tou lacnou pištolou nastriekam lepší povrch ako hento.

Re: Elektrická pistole na barvu

To Jean:
Kompresor nesmí být nejlacinější - kvůli kondenzaci vody ze vzduchu, takže na levný produkt rohodně zapomeň. Na lakování běžných dvousložkových laků a barev ti stačí klidně i 180 P a ta se nová nechá sehnat okolo 1800,- a to by mně zajímalo, jak se dostaneš na takovou částku s kompresorem a slušnější pistolí (rozhodně ne tou za 10 Euro).... Byl jsem svého času podobně skeptický jako ty, ale kamarád, který je opravdu špičkový truhlář mne vyvedl z omylu a přesvědčil mne ke koupi elektrické pistole a nelituji toho. Pokud chceš naprosto profesionální povrch, pak ano - je třeba mít solidní kompresor a pistoli, nehledě na bezprašnou místnost s odtahem a filtrací vzduchu, ale počítej s reálnou investicí okolo 12000,- Kč za pistoli s kompresorem, ale to se asi na DIY bedýnky nevyplatí.... Měl jsem k dispozici i solidní setík kompresoru s pistolí a kupodivu byl výsledek celkem srovnatelný při použití stejného dvousložkového polyuretanového laku a podmínek stříkání. Já netvrdím, že je to zázrak techniky, ale svůj účel za danou investici splní velmi dobře. Nezatracuj to, pokud to nevyzkoušíš...

Re: Elektrická pistole na barvu

Vono hlavně co mám zkušenost ty nejlevnější kompresory neudrží stálej tlak, prostě když se stříká dýl tak to začne padat. Potom pokud se drtí chvilku dýl než je v návodu /tuším u nejlevnějších šuntů 5 minut běhu a 30 minut pauzy/ to začne kurevsky dávat oleje do vzduchu což je uplně špatně. I za lepším kompresorem by měl bejt filtr, kde se vzduch alespoň z části očistí, jde to i bez něj a výsledek je docela dobrej, jenže nejlevnější kompresor pouští onen olej a to je totál v řiti na stříkání čehokoliv co má vypadat slušně.
Mám doma nějákej kompresor ze střední třídy a i ten na stříkání stačí tlačit vzduch tak tak. Když stříkám tak jede nepřetržitě a to má v návodu taky napsaný pauzy velký jak prase a krátkou dobu běhu. Předtím jsem měl nějákou obří dvouválcovou čtyrpístovou kurvu, co měla expanzku z železničního vagonu, ten natlačil 12-13 atm a pak šíleně dlouho stál i při nepřetržitým stříkání než se znovu spustil. Bohužel šla z domu, protože se přestalo věřit expanzce a než aby šla na tlakovku, koupilo se to co mám teď.
Mám doma i elektrickou pistoli, stála okolo trojky. Stříkání s ní stojí za prd, na kvalitní lak je blbá a plotek radši natřu štětkou. smile

Re: Elektrická pistole na barvu

Na elektrickou pistoli se vykašlete. Je to fakt bída. Známej, lakýrník, by mohl vyprávět. Nakonec si koupil nějakej solidní kompresor, tenkrát za solidní peníze a špičkovou pistoli od Wágnera, tehdá asi za dvacku. Doteď s tím dělá a nemůže (nemůžeme) si ji vynachválit. Přemýšlím, že bych si od něj nechal přestříkat autí, má vepředu pár škrábanců. Kvalita je špičková, bez jakýchkoliv flusanců. Jednoduše jako od profíka.

Uvažte, že tyhle věci se nekupují dvakrát do roka, ale měli by vydržet co možná nejdýl. Vážně na tom nešetřete  smile

Re: Elektrická pistole na barvu

Vzduch je vzduch,to potvrdí každý lakýrník.
Chce to ale kvalitní kompresor s odlučovačem kondenzátu a oleje a dobrou pistoli (Sata a pod.) a to není laciná záležitost.
Ty laciné elektrické pistole z horního odkazu nedoporučuji,nemají většinou tvrzený pístek vybračního čerpadla a tak je abrazivní složky barvy,nebo třeba i matovadlo v laku velmi rychle poškodí.Elektrická pistole se hodí jen na určité druhy barev a laků a je i náročná na přesné řědění barev.
Něco jiného je už bezvzduchové tlakové stříkání ( Vyza ),to tolik nepráší a nezvedá prach jako vzduch,takže má menší spotřebu barvy a menší nároky na čistotu místnosti.Na hobby použití je to ale také příliš drahé.To se vyplatí tak truhláři který lakuje více kusů a větší plochy.
Naopak ve firmách kde se dělají větší série kusů se nestříká lak vůbec,ale už nějakých  20 let se pro dosažení kvalitního povrchu vše polévá v polévačkách.
Já mám velmi dobrou zkušenost s jednou starší věcičkou kterou tady nikdo nezmínil - vyráběl to kdysi Drukov a je to nízkotlaká stříkací pistole na vysavač.Na starém vysavači Eta který jsem jen na toto zachoval nasunu hadici na druhou stranu do otvoru výfuku vzduchu z motoru a už můžu stříkat.Kvalitou se to vyrovná stříkání s kompresorem a práší to o hodně méně.
Dnes by se to dalo přirovnat systémem k různým stříkacím centrům,jako jsou třeba tato..

http://www.uni-max.cz/strikaci-centrum-uni-air/d/      http://www.uni-max.cz/strikaci-centrum-mini-set/d/

Re: Elektrická pistole na barvu

To Leonardo:
Celkem vyčerpávající příspěvěk, naprosto souhlasím...:-)

(upravil KomarD-Jeay 31. 8. 2009 10:39)

Re: Elektrická pistole na barvu

A co elektricka pistol a striekaci tmel, da sa to?

Ma vyznam si kupit to striekacie centrum, ake vysledky voci pistoli s kompresorom sa daju ocakavat?
A ak, tak ktore?

Re: Elektrická pistole na barvu

Tak ted nevim,jestli sem tak dobrej,nebo sem tenkrat sahnul v baumaxu dobre,ale mam malinkej kompresor uz tak deset let (vlastne sahnul tenkrat tata...),co vim,tak stal asi tri litry+ sada nejakejch tech nesmyslu k tomu,spolecne s pistoli asi za dvojku necelou a od ty doby,co sem se naucil si poradne postelovat pistoli nemam se strikanim nejmensi problem,ani vodu,ani olej mi to neprska a to ho chudaka trapim treba dvacet minut v kuse...ono je sice hezky si koupit kompresor za desitku treba,ale kdyz to nekdo nema "v ruce" to strikani a pouzivani pistole,tak ho to nezachrani.Tim nejak nechci obhajovat to,co se prodava za trojku dneska no,ale na to,ze to tolik nestalo a neni to zadna poradna znacka,tak se docela snazi smile Ono se da celkem kouzlit i s malem,kdyz si to clovek posteluje,spravne si naredi barvu a zkusi si to predem na necem...ono to striknuti chce proste asi nejaky zkusenosti a hlavne nemit lachtani ruce smile

Re: Elektrická pistole na barvu

Vona ta ludra za dvojku odešla po jednom stříkání podvozku auta. Neodešel, jenom začal stříkat olej, že normální ofukovací pistolí přiloženou na ruku zachvilku /tak 5 vteřin/ udělá olejovej flek. smile

Re: Elektrická pistole na barvu

Taky mám už nějakých 5 let malej kompresor s nádobou 25l. Byl asi za trojku včetně příslušenství jen jsem k němu dokupoval dlouhou hadici. Na běžný domácí použití stačí a drží, jen se mu nechce rozbíhat když je zima.
Naběhá toho docela dost, od různýho vyfukování, foukání kol i příležitostnýho stříkání.
A musím potvrdit že nesříká ani vodu ani olej, protože mám na opasku odkalovač s regulátorem tlaku (ten zbyl při rušení lakirnickýho boxu ve fabrice a byl na vyhození protože je starej a vyhazovali všechno) a nádobka odkalovače je stále prázdná.

Jen jsem musel zajít za lakýrníkem aby mi ukázal jak tu pistoli seštelovat a že nejdůležitější je nešetřit ředidlem a vždycky po použití ji pořádně vyčistit. Stříká to podstatně lépe než lektrická a navíc se ten kompresor dá použít i na jiný věci.

Nedělám si iluze, makat 8hodin denně by nevadržel, ale občas něco doma bohatě stačí. Hodně taky bude záležet co se koupí za značku, jak moc je to ošizený.

Re: Elektrická pistole na barvu

Ja mám kompresor 3 kW orlík, odlučovač oleja a vody mám, takže mám nejakú elektrinu na háku. Teraz mám kompresor požičaný od kamoša nejakú erbu a ani ten mi olej do farby nehádže. A tie erba kompresory idú od 3000 kč. Okrem toho na domáce občasné žvejkání stačí aj bezolejový kompresor smile

(upravil check 28. 11. 2009 23:14)

Re: Elektrická pistole na barvu

Tak jen pořád nevím, jestli ten kompresor musí být bezpodmínečně bezolejový, nebo může být i olejový a použít odlučovač oleje?

Web