Téma: CD přehrávače NAD

Zdravím vás. Plánuju nahradit Technics SL-PS670D něčím lepším. Padly mi do oka přístroje NAD. Na řadu 54X finančně nedosáhnu, ale uvažuju o 515 nebo 52X. Mohl by mi někdo - nejlépe Sinclair - poradit, zda se tyto stroje ve srovnání s konkurencí v této cenové hladině vyplatí, podobně jako se to říká o zesilovačích? Není ta nižší třída příliš ošizená? Děkuji.

Re: CD přehrávače NAD

Vyplatí, má to velice slušnou topologii, dá se to bez problému slušně vylepšovat. Mám 525 a 521...Řady 54X používají jiné rozložení desky, součástky a místo EI toroid. Zvukově to ten Technics odstaví na vedlejší kolej.

Re: CD přehrávače NAD

To urcite, ale ten by odstavilo myslim kde co.

Web

Re: CD přehrávače NAD

Nooo, takovej starodávnej SL-P202A přeosazenej low-ESR Nichiconama a LME49720 umí hrát taky velmi uspokojivě...

Web

Re: CD přehrávače NAD

Musím se zastat, některý starší Technicsy nebyly vůbec špatný.

Re: CD přehrávače NAD

Řetězec Technics SL-PS670D -> BVA HeadAmp -> AKG701 hraje subjektivně o dost hůř něž AKG701 připojené bez zesilovače ke zvukovce SBLive. Zvukovka má lepší prostor, separaci nástrojů, silnější basy a ne tak jedovaté výšky.

Re: CD přehrávače NAD

Kup si od Jarouse tu C525 a budeš mrkat na drát.

Web

Re: CD přehrávače NAD

Tak Jarousova C525 mi unikla díky vlastní chybě při dražení na aukru. Ale mám předjednanou C521BEE, tak jsem zvědav na rozdíl oproti Technicsu:-)

Re: CD přehrávače NAD

Tak můžu konstatovat, že nákup C521BEE byl dobrý tah. Sluchátka konečně "začala hrát". Zvuk je celkově uvolněnější, přibyl prostor, nové detaily, důraz na basech, zkultivovaly se výšky, dá se to teď poslouchat i při vyšší hlasitosti. Díky za rady!

Re: CD přehrávače NAD

Stejný problém jsem měl s přehrávačem JVC smile)))
Aspoň vím v čem byl problém, užívej si zvouček tongue

Re: CD přehrávače NAD

Ha, další chycenej do voka smile
Teď by sis měl poslechnout třeba C542, to je jiné kafe...

Web

Re: CD přehrávače NAD

Taky máš AKG? Lidi si na forech často stěžují, že 701-čky hrají blbě (ostře, nudně, únavně apod.). Smutný je, že lidi často radí investovat do sluchátkových zesilovačů za desetitisíce nebo do nesmyslně drahých kabelů anebo doporučují čekat jako na smilování boží, než uplyne 300 hodin zahořování (nevím, kdo a kdy poprvé toto pofidérní číslo použil a jak se k němu dobral, ale papouškují jej uživatelé po celém internetu). Přitom je třeba říct, že zakopaný pes je většinou ve zdroji signálu, na nejž jsou analytické 701-čky extrémně citlivé. Starší obyčejné playery (Sony, Technics, Philips), které na sluchátka jako KPP nebo HD555 bohatě stačí, mohou hrát s AKG otřesně. Na druhou stranu rady jednoho prodejce na Slovanetu, který neustále vykřikuje, že bez high end playeru za 50 tisíc se to neobejde, jsou taky pěkná demagogie.

S NADem si to vskutku sedlo. Dovedu si představit, že vyšší model nebo kvalitní samostatný převodník by zvuk posunul zase výš, ale tento rok už upgrade neplánuji. Nechci být otrokem hifi:-)

(upravil opamp 16. 8. 2009 8:59)

Re: CD přehrávače NAD

Správně.

Ve většině CD plejerů je sluchátkáč tvořen "výkonovým" operákem NJM4560 či NJM4556. Ten sice zvládne asi 4x nižší zatěžovací impedance než běžný audio operák, ale "odmění" se asi 10x vyšším zkreslením. Na analytických sluchátkách to musí být slyšet.

Pokud ten NAD používá aspoň operák + buffer ze 2 + 2 trandů, musí to být slyšet. Ze stejnýho důvodu obvykle pomůže i kvalitní sluchátkáč.

Web

Re: CD přehrávače NAD

Sinclair: dá se srovnat C565 & C545 co se týče zvuku? Nebo je na tom C565 o dost lépe?

Web

Re: CD přehrávače NAD

Myslím, že použití DAC od Wolfsonu je u C565 krok vedle, paradoxně levnější C545 s Burr Browny hraje subjektivně dle mého názoru lépe...pokud oželíš USB vstup.

(upravil TigiGold 16. 8. 2009 11:54)

Re: CD přehrávače NAD

opamp: Možná si nerozumíme. Já nesrovnával sluchátkové výstupy Technicse a NADu (NAD sluchátkáč vůbec nemá). Srovnával jsem fixní výstupy těchto dvou playerů, k nimž byl v obou případech připojen BVA Headamp. U Technicse není dramatický rozdíl mezi sluchátkovým výstupem a fixním výstupem se samostatným zesilovačem, obojí hraje s AKG blbě:-)

Re: CD přehrávače NAD

Aha, OK, pochopil jsem to jinak.

Web

(upravil Kritik 16. 8. 2009 14:49)

Re: CD přehrávače NAD

Jarous: vzhledově se mi C565 víc líbí. Ale k zesilovači C355 by mi seděl lépe designově právě C545.

edit: škoda, že nemají sluchátkový výstup.

Web

Re: CD přehrávače NAD

Sinclair: Podle mého je C565 zvukově lepší než C545 která stejně již není aktuální. V podstatě denně využívám průchozí převodník kterým je tento CD přehrávač vybavený. Podle mých zkušeností jde o povedený stroj který mám již více jak rok vše funguje naprosto bez problému můžu vřele doporučit. Poslouchám na zesilovači C375 který jsem doplnil o MDC digitální modul.

Já mám doma už víc jak rok NAD C375 kterou jsem si před časem doplnil o MDC digitální modul vše funguje k naprosté spokojenosti. Pokud to zvukově porovnám ze starším HK 980 co jsem měl dřív tak jednoznačně posun nahoru. NAD je rychlejší a pevnější na basech, prostor má hloubku na to jsem u HK nebyl zvyknutý. Za mě naprostá spokojenost poslouchám na CD NAD C565 kde nemám taky žádné výhrady jak ke kvalitě tak i zvuku. Dřív jsem měl CD NAD C542 kde jsem opakovaně měnil mechaniku a už mě to přestalo bavit dělal mi to ještě p.Malaník ale to je už tak 5let zpět v té době ještě fungoval ...   dnes jak to tu čtu je situace naprosto odlišná.

Re: CD přehrávače NAD

rad by som ozivil tuto temu otazkou ohladne pouzitia NAD T514 hlavne ako prehravaca CD zaujima ma hlavne vasa skusenost ci do toho ist ,alebo nie popripade ci neni moc kazovy a tak nekde na nete  som ho videl za 60€ tak sa mi to neak nezda nebolo pisane ze je nejak poskodeny
Inak mam C350