Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » problém s NAD 304

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [17]

Téma: problém s NAD 304

Získal jsem jej ve stavu, kdy občas vypadával některý z kanálů nebo oba. Tyhle výpadky nebyly moc časté a daly se řešit otáčením potenciometru volume, ale v samotném poťáku ta porucha myslím nebyla, protože se výpadek neztratil hned při jakémkoli pohybu, ale až pří výrazně vyšším výkonu.
Nějak jsem s tím dokázal žít, až teď jsem měl trochu času, tak jsem jej rozebral a vyčistil. Některé části pcb byly výrazně tmavší asi působením teploty a některé spoje byly obalené zčernalou kalafunou (nebo co to bylo) tak jsem pár pochybných spojů přeletoval bodovou pájkou, s nadějí že by to třeba mohlo pomoct. Bohužel jsem se spletl a efekt byl opačný, už nehraje vůbec, respektive při nejvyšším výkonu je hudba v obou kanálech slyšet ale velice slabounce.
Našel jsem dvojici pojistek, které jsou v pořádku a pak další 4 pojistky s bílým sklem, do kterých vidět není a zatím je nemám čím změřit.
Vím, že si tu asi vyslechnu, že jsem do toho radši neměl vůbec vrtat, ale kdybyste měli nějaký nápad jak ho zase oživit, tak bych byl vděčen. Nevím jestli by v dnešní době byl ještě nějaký servis ochoten se vrtat ve stařším stroji. Nějaké schéma jsem na netu nenašel, podle kterého bych se v součástkách nějak zorientoval. Mohu kdyžtak udělat fotky a dát na ně odkaz.
Předem dík za každou radu

Re: problém s NAD 304

vyčkej rad mistra sinclaira,ten do NADů vidí asi nejlíp z místních.

(upravil sinclair 25. 7. 2009 16:04)

Re: problém s NAD 304

Tak kdo jiný by to měl spravit než autorizovaný servisák NADu, vyskytující se na amatérském fóru ? smile
304 je slušný stroj, ale už má něco za sebou, u mne dostane to, co po těch letech potřebuje...
Servisní dokumentace samozřejmě JE k dispozici a po opravě můžeš dostat její kopii.

Web

Re: problém s NAD 304

sinclair:
Ještě platí že ti můžu poslat na opravu C350?
Konce jdou, odprásknul jsem vlastní blbostí ovládací část. Psal jsi o zdlouhavých dodávkách naprogramovaných obvodů.
Děkuji za odpověď.

(upravil sinclair 25. 7. 2009 16:15)

Re: problém s NAD 304

Už mám vytvořenou zásobu, tak snad budu mít, co je třeba. Pošli, adresu kdyžtak mailem.

P.S.: nejdou vstupy, nebo jdou všechny najednou?

Web

Re: problém s NAD 304

Nejdou přepínat vstupy, napíšu v pondělí co se podařilo-víc info mám na disku v práci, Víceméně jsem skončil na daném obvodu. Abych pravdu řekl, ani není důvod se k 350 vracet. Ten Tvůj rajčák dual je fakt bomba.
To co dělá s malýma mrdkama XN125 je neskutečný.
Kolega s Conrádama už má připravenou patrovou plechařinu.

(upravil sinclair 25. 7. 2009 17:12)

Re: problém s NAD 304

Ukázka ze servisního manuálu

http://sweb.cz/servisdok/C304SMpre.pdf  /preamp/

Web

(upravil ondra Ch 25. 7. 2009 21:12)

Re: problém s NAD 304

Koukám, že u NADu je integrovaný operační zesilovač sprosté slovo... smile)
Dnes se moc nevidí řešení vstupních obvodů bez integrovaných OZ..

Web

Re: problém s NAD 304

Ondro:
Jsem silnoproudař, proto se vyhýbám přesnému označení. Vím jen to, že jsme pro opravu (z mého hlediska a za pomoci zkušeného kolegy) udělali maximum.Ten operační zesilovač je možno koupit, bohužel mu nejsme schopni vnutit vlastnosti jiný.
Ale nechci kurvit vlákno Vartovi-promiň.

(upravil sinclair 25. 7. 2009 21:58)

Re: problém s NAD 304

Tak prrr. V C350 je OZ jen jeden a to tuším na phono předzesu, jinak jsou tam diskrétní moduly a jestli mě paměť neklame, tak stejně jako u C340 je tam CMOS integrovaný přepínač vstupů TC9273-010 a pak už jen populární jednořadý uPC1237HA v ochraně, jinak samý tranzistor.

Pánové, dokonce ani C325, C355 či C375 jako zástupci poslední generace zesilovačů NEMAJÍ OZ v signálové cestě...v těchto dvou modelech je dokonce už i uPC1237HA jako neperspektivní nahrazen miniaturním SMD modulem se shodnou funkcí. C275 ale OZ má, na symetrickém i nesymetrickém vstupu jsou OPA134 a v DC servu nějaké LFko.

Web

Re: problém s NAD 304

To jsem nečekal, jak se to tu rozjede smile natož přímo autorizovaného servismana.
Našel jsem, že na stejný problém vypadávání kanálů si stěžovalo už více lidí:
http://www.diyaudio.com/forums/showthre … genumber=2
Taky je tam odkaz na tu dokumentaci
http://www.audio-circuit.dk/Schematics/ … int-sm.pdf

Jsem z Ostravy, což je do Luhačovic pěkný kousek a poště bych to nesvěřoval. Ale nijak na to nespěchám, tak se třeba časem nějak budeme moct domluvit.

(upravil sinclair 26. 7. 2009 10:53)

Re: problém s NAD 304

Že ti lidi jsou tak blbí a klidně na servisní dokumentaci nechají razítko svého zaměstnavatele..to znamená stopu, kde to ukradli...
Já bych za tohle na hodinu vyhazoval z práce a s takovým hodnocením, aby si ten člověk už nikde v Anglii, Skotsku ani Irsku v oboru neškrtnul.

Web

Re: problém s NAD 304

smile Jenže ona servisní dokumentace není nějaké zaklínadlo, které ten konkrétní stroj samo opraví. Je to spíš na rukách a hlavě servisáka. Pokud je někdo dobrej, tak to opraví i bez toho.....
To je můj názor...

Web

(upravil sinclair 26. 7. 2009 10:52)

Re: problém s NAD 304

Ondro problém je někde jinde...Přemejšlej trochu, když už nepřemejšlel dotyčnej zloděj.
Tím, že v práci tu dokumentaci ukradne a pověsí ji na net v podstatě přihrává práci neznačkové a neautorizované konkurenci, která by se k dokumentaci jinak nedostala. V konečném důsledku on tak vlastně sám sobě krade práci a řeže si pod sebou větev - v krajním případě, až bude mít dokumentaci od kdečeho kdejaký debil - tak klidně může přijít o práci, až firma nebude mít tolik zakázek a bude ji třeba zeštíhlit.
Je potřeba to vidět v trochu širších souvislostech. A speciálně některé NADy jsou skutečně natolik obvodově komplikované, že tam bez manuálu spravíš tak leda zdroj..
Bez dokumentace se dělá krom Transiwattů skoro všechno blbě a hrozně dlouho to trvá, což samozřejmě zákazník platí. Mně to povídej, já jsem i některé tuningy musel dělat bez dokumentace, jen s překreslenými fragmenty zapojení.

Web

Re: problém s NAD 304

Mea culpa, mea maxima culpa. Noob jak se patří. Já po tom rozmontování a smontování zapoměl vrátit propojovací kolíky mezi "pre amp" a "main in". uui

Re: problém s NAD 304

Myslím si ale, že dotyčný problém to řešit nebude smile

Web

Re: problém s NAD 304

No hlavní problém, že nehrál vůbec, to vyřešilo smile jestli budou vypadávat kanály, to musím zjistit dlouhodobějším poslechem, zatím se drží

Příspěvky [17]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » problém s NAD 304

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£