Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Zdravíčko Pánové,

Pořídil jsem si do auta autorádio Sony cdx-gt230. Mám ho položené na stole připojené na jedno repro Z=8ohm. Nezdá se mi, že při poslechu na jednu třetinu hlasitosti, nejde na zadním chladiči udržet ruka. Toje normální jev? Zajímalo by mě jakou teplotu bude mít chladič po zasunutí rádia do auta a připojení všech repro? Zkoušel jsem i změřit napětí a proud odebíraný rádiem U=13,6 V I=0,9A Píšu rovnou na smetiště protože tohle je takovej lama dotaz, ale snad mi na něj někdo odpoví.

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Myslím, že autorádia kúria vo všeobecnosti ako besné. A po zasunutí do palubky ešte viac...

Web

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Ten chladic na autoradiich stoji za starou belu, takže málo vyzáří. Spotřeba 1A je prd... Pokud by tam bylo něco špatně, papkalo by víc...

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Zkoušel jsem včera udělat porvnávací test s autorádiem Sencor SCD 8224DR Hned na první pohled je vidět že u Sencora je chladič lepší (více žebrovaný) a také Sencor méně hřál bez problémů se na něm dala udržet ruka. Ale zase ta kvalita zvuku sad Bojím se u toho rádia Sony že zabudované v kaslíku se neuchladí. Má to rádio nějakou tepelnou ochranu?

Jinak toto rádio mám v plánu zamontovat do Fábie I společně se zesilovačem Rodek R4100A a subem BullAudio ESW-12. Přemýšlím jaké Repro použít do plata napadly mě JBL GTO927 http://www.ahifi.cz/reproduktory/jbl-gto927.html Krmil bych jě tím Rodekem. Co vy na to ?  Jen pro úplnost přední repro jsou z výroby TVM a časem dojde i na ně.

(upravil babakus 18. 6. 2009 12:07)

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

V dnešní době naprosto normální jev ta teplota. Takhle topí 90% autorádií a je jedno jestli je to SONY, ALPINE nebo Pioneer.

Edit: taky se vám připadá originál zvuk ve Fábii přebasovaný a bez středů? Typickej bum-cink?

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Fabia je klasika bumcink, jo, aspon ty, se kterymi jsem mel tu cest. Muzsky hlas v radiu v podstate nejde poslouchat, je to jedno velke huceni.

K tomu hrati - hrejou vsechy a to nejlepsi, co muzes udelat je
a) vykasat se na to a brat to jako fakt
b) pokud to jde, vypnout koncove stupne v nem a pouzit poradny zesilovac (Alpinky to umi snad vsechny, jak ostatni konkretne nevim)

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

To Michal: Zkusím variantu A)

U Fábie mi vadí hlavně zadní výškový reproduktor který je v zadních dveřích. Zvuk je nepřirozený "bum zepředu a cink do levýho ucha "

Co myslíte na ty ovály od JBL ? Nebo radši nějaké jiné v podobné cenové kategorii ?  V autě poslouchám Hlavně Dance a Rock.

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Taky mě trápí nadměrné zahřívání autorádia. Chladič taky stojí za prd, už nějakou dobu přemýšlím nad jeho předěláním. Řekl bych, že nadměrné zahřívání je u autorádií úplně běžný jev, bohužel. sad

Re: Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Zadní výškáče bych přesunul na zadní sloupky, nebo vedle plata, basáky nechal kde jsou. Zapojení bych ponechal na rádio. Přední repra bych vyměnil za komponentní a zapojil na zesilovač. Ovály jsou dělaný kvůli posílení basů. Ovšem ve spojení se subwooferem jsou zbytečný. Do nějakých 80Hz ti bude hrát subwoofer a výš přední kompa. Proč k tomu cpát ovály, se kterýma bude cvičit tlak od subwooferu?

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Sony cdx-gt230 hřeje jako blázen

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£