Téma: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Neví něko, kde bych na tenhle podělanej krám sehnal ovladač? Na netu sem jich stahnul několiv, ale všechno je to stejny. Rozbalim to, ale setup nebo cokoliv podobnyho jaksi chybí. Díky

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Tak zvol update ovladače ze správce nástrojů a podstrč mu cestu k tomu adresáři, on si to z inf nasaje sám wink

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

tak se mi to nakonec podarilo. sam nevim jak, rozebral sem PC (2x), zkusil vsechny sloty na desce, stahoval drivery z nekolika umistení a svete div se, po 3 hodinach se to rozjelo. nevim teda jak nebo proc, protoze sem furt delal to samy, ale aspon ze tak. Bohuzel, na X64 vistach mi nejde seriozne nastavit ani Foobar, takze to nakonec zatim vidim tak, ze se toho zbavim a prestanu si delat ambice na pouzití HTPC jako slusnyho playeru. Ta zas..nakrabice me začíná už pít krev. Nestát to desetitisíce, snad bych stim i prasknul jakej mam vztek.

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

popis to trochu vic... me na winXP 32bit jede HD2 naprosto bez problemu a instalace napoprve a bez problemu.

jinak uplne nejednodusi bys to mel kdyby sis koupil zvukovku se slusnym SPDIF out a k tomu od Tomase Ticheho velkej HS-DAC s regulaci hlasitosti(na dalku), nebo jinej externi DAC...

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Mám brata HD2 - Prodigy 7.1 Hifi a nemal som žiadny problém s drivermi. Nedávno prešiel na Windows 7 a kartu (nie len zvukovku, aj grafiku, USB bluetooth...) som nemusel ani inštalovať, všetko fičalo pekne na prvý šup samo. Foobar som ešte neskúšal, ale verím, že nebude mať problém.

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Že se Vám sem seru, ale nevíte někdo, proč některý zvukovky dělají na Vistách krávoviny? Tim myslim přeba pulzování jednoho jádra cpu na 0-100%.

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

predoze jehoVista je nepodareny kram .skus Win 7 a vsetko sa zmeni

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

No já se svým terratecem ve Win7 tvrdě narazil... jehovistí ovladače šly nainstalovat ale nefungovalo nic sad takže zpátky XP a je klííííídek smile

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

A co zkusit origo VIA ovladače? Ty ve W7 fungujou, akorát vám pak nepujde ASIO.

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Tak nebudu cpát creativu, terratecu a jinejm origoš via ovladače ne?

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Tak creativu asi nee...
Jasně, nemusí to fungovat. Vyzkoušet se to ale může. Tušim, že Julča mi tak jela.
Mě třeba u mýho Onkya nic jinýho nezbývá, protože samo drivery nedělá. A proto vim, že ty VIAcký ve W7 choděj.

(upravil dawsoo 1. 6. 2009 19:43)

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Visty a dál jsou na audio obecně na ....... myslím že to je tim ASIO je jedinný kvalitní řešení vážněji míněnýho audia v PC .. dál myslím není co dodávat smile Buď XP nebo jiný OS.

Není co dodávat...

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Máš bohužel pravdu. I W7 nejsou pro audio dobrý. Vlastně to samý, co Visty. Naštěstí mi funguje aspoň kernel stream, nebo pak asio přes asio4all. Ale bez těchto věcí to tvrdošíjně resampluje. Bacha na to. Zlatý XPa, nebo linux.

(upravil Milan 2. 6. 2009 0:29)

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Tak sem to nakonec rozjel. Za vydatný pomoci Milana /Mirulu/ na ICQ, za což ještě jednou děkuju. Už sem to chtěl zahodit a rozšlapat. Ještě to není uplne ready, ale musim říct, že když se  to nakonec nerozjelo, posadilo me to na prdel. Nicmene sem pak narazil jeste na dalsi problemy. Brumelo mi to a docela dost. Tak sem vypnul komp, brum se ustalil asi na 50% povodniho volume, to jsem moc nechapal, tak me napadlo to flaknout vsechno do jedny zasuvky a brum temer zmizel. Ne uplne, kdyz otocim volume do polohy, kde me sousedi uz nemaj radi a dam ucho k reprakum. trochu to porad slysim. Nicmene ted uz to neni takovy, ze by to bylo např. v tichejch pasazich slyset, takze uz je to vcelku stravitelny, ale jako CD player to porad neni. Ale zase to hraje lip, nez vsechny playery, co sem si mohl za poslednich par dnu vyzkouset, takze ač zjistuju, ze kompjutr mi nejde moc naruku /ale priznam se, sem polovicni lama/, asi si budu muset zvyknout a naučit se to ovládat. Nevim jestli by se to dalo nejak elegantně vyresit treba nejakym filtrem nebo necim podobnym. Myslim ze zdroj mam vcelku dobrej - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41895

Taky sem odinstaloval veskerej SW od Creative Xfi a stejne mi vpravo dole zustal Creative volume panel, kterej normalne funguje, ackoliv v program files neni od Creative nic. Kdyz na nej najedu mysi, naskoci okenko a v nem je napsano "volume panel prodigy hd2". Kdyz na to kliknu, mam tam poťak s volume a pod tim obri napis creative....Asi chyba v matrixu. Mozna to ale nekdo, kdo to umi obsluhovat zvladne vyresit.
Co mi ale nejde do hlavy je to, že karta by pokud vim mela ovladat ASIO, ale nejak se nezadarilo (mozna je to vistama 64bit) a musel sem ASIO4all stahnout a nainstalovat. .....
Kyselim: O tom sem uvazoval. docela vazne. Ten digi vystup je spatnej nebo ten tomasuv DAC ma jen koax vstupy? Jestli jo, tak uz o nem zase vubec nepremyslim. S koaxem moc kamos nejsem a i kdybych vymenil tu zvukovku za jinou, co ma koax vystup, stejne budu chtit MINIMALNE jeden optickej vstup, ale spis vic.

Deadman: no jo ale Win 7 nejsou visty a verim tomu, ze kdybych mel nejaky osekany 32 bit widle, chodilo by to taky.

mirulu: kamos mi rikal, ze pokud neni zvukovka vylozene vista ready, muze to zlobit, to mozna bude ono. Nicmene HD2 ma bejt vista ready a bez problemu to taky neni.

right13: vidis, to je tvuj nazor, ja si to samy myslim o win7. Ja se svyma Vistama Ultimate zatim nemel jedinej problem. 7mičky sem videl jen z rychliku, ale vubec me to neoslovilo.

Johny: a to je docela blby....

Dawsoo: kdyby me aspon necim stvaly, tak bych o tom uvazoval, ale krome tyhle mensi nekompatibility nemuzu na tuhle verzi oken nic spatnyho rict. K XP se vratit nechci, pokud nebudu muset. Coz doufam nebudu. Nic pro ti XP, ale fakt sem je nemel moc rad. To uz bych snad radeji postavil do svoji 2+1 treti PC jen na audio a filmy a dal tam Linux, coz mi prijde dost uchylny. Ale radeji nebudu rikat nikdy. buh vi jak to dopadne.

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Podle mě zvukovka, vyrobená v roce 2008 (viz. muj případ) tak "vista ready" by měla bejt. Holt oni udělali jedny ovladače v tom roce 2008 a asi nehodlají dělat jiný

Web

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

no jako bejt to letos, tak jo, ale loni? Já vím, že hned jak se objevila Xfina s certifikaci, skocil sem po ní. Nebylo toho na trhu zase tolik nebo sem to nevedel.

Web

(upravil dawsoo 3. 6. 2009 21:12)

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Milan:
Rozumim... ale je to jen o tom vybrat si co člověk chce a o tom co člověk od OS očekává  a co požaduje... pro mě jsou všecky nový win nepoužitelný totálně na audio/video,a i v dalších věcech mi rovněž víc vyhovujou na kost osekaný XP tak že vypadaj a chovaj se jak win2k kerý byly posledním dobrým OS od MS.XP jsem taky neměl rád,ale kvůli podpoře 24/192 jsem na ně tenkrát přešel (W2k uměly jen 96 - dalo se to ochcat překopírováním "jedný knihovny z XP do W2k) ale věděl jsem jak je donutit k poslušnosti... kde se chová systém přesně tak jak si ho nakonfiguruju a nedělá nic za mejma zádama... nechybí mi u nich nic na věci který dělám na PC... Vista a spol nabízej navíc jen věci který nepotřebuju ba naopak vaděj mi,plus ani nechci trávit několik dní hledáním a pokusama  jak všecky ty sračky a omalovánky natvrdo povypínat nebo vykopat ven (což u někerejch ani nejde páč jsou prakticky v jádru OS) ve spojení s tou mizérií na audio na kterou upozorňovali všichni na všech vesměs zahraničních lepších audio fórech od počátku = daný principem všech těch debilních ochran který defakto ve výsledku omezujou kvalitní přehrávání a tok dat player-api-driver-železo bez zásahů a různých mezisrágor a kontrol systému) Microsoft defakto u profíků skončil protože jakejkoliv driver kterej by chtěl tyto jejich systémový omezení obejít by deaktivovaly. brum o kterým píšeš dělá zemní smyčka PC-Zesík... musíš buď u zesu přerušit cestu kolík od signálový zemně... pokud to nedělá on tak to dělá jinej kompomnent a bude stačit ho odpojit... to je důvod proč já třeba to řeším PC-Ext DAC. Napsal jsem to proto že to není chyba karty ale výrobce OS kterej je na tyhle věci kde jde prvořadě o kvalitu zvuku díky přepracování aby na něm nebyly porušeny žádný licenční sračky z USA (Bluray a spol) nevhodnej.

Abych nemluvil do větru... visty jsem samože zkusil měl jsem je jako druhej systém a po 14 dnech musely ven big_smile vadilo mě tam naprosto všechno big_smile Pro mě to byl jen Obrovskej na HW náročnej otravnej nablblej pro konfiguraci HW i SW nepřehlednej systém.A nebylo to o tom že by můj PC byl HW nedostatečnej core 2 duo 2,6Ghz+4G ram.Až XP dosloužej a LINUX bude mít větší podporu u výrobců SW tak myslím že je jasno kudy se vydám dál..

Není co dodávat...

(upravil Johnyn 3. 6. 2009 21:37)

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Docela zajímavě se chovají W7, když hraju přes Foobar+kernel stream. V podstatě deaktivujou ovladač zvukovky, jakmile pustim jinej program používající zvuk (občas stačí i firefox) - jako byste ve správci zařízení danej HW zakázali big_smile Foobar hraje dál, ale zbytek je bez zvukovky.
Bohuže se to neumí samo opět zapnout, je třeba po vypnutí foobaru růčo třeba přes ikonku vpravo dole na liště.

LINUX - viz dawsoo. Zkusil jsem, vše chodilo, ale používat oblíbený SW přes wine mě moc nebralo... Linuxí alternativy mě neoslovily.

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Johnyn:
Mě právě taky ne big_smile chtěl bych třeba měření a nějaký více profi sw vidět na emulaci v LINUXU obávám se že by to asi nebylo ono... proto jsem stále u svejch starejch XP, a dalších x let asi dál budu (který ač by to potřebovaly mam bez reinstallu přes 4 roky což je u mě starýho bejvalýho warezáka co říct lol) Já osobně jsem zjistil že prakticky netřeba ani novejch verzí sw co používám paradoxně jsem teď poslední dobou spokojenej všecko co používám mi maká jak hodinky... jen ARTu by měl Matejan překopat aby fachala v 24/192 kloudně big_smile jsem línej dělat si jig na jinej sw.

Není co dodávat...

Re: AUDIOTRAK Prodigy HD2 - ovladač?

Johnyn:
Já nevim, jestli by ty problémy se W7 zmizeli. A jestli by to pak fungovalo dobře.

Dawsoo:
no jako zdá se mi že to tady začíná smrdět 3tim PC, čemuž bych se fakt rád vyhnul. Ale docela rád bych právě zachoval x64 systém, už jen kvůli investicim do HW. TO sem si nemusel kupovat tenkrat docela drahou C2D E8400 a stejně tak kartu s podporou DX10. TO je to co by mi vadilo asi nejvíc. Rád si něco zahraju a nový věci jsou všechny defacto jen DX10. Ne že bych to nepřežil, ale spíš by mě štvaly všechny přestavby a výměny dost drahyho HW, který by najednou postrádali smysl. To, že se mi líbí vzhled, prostředí a Aero bych asi přežil. Já se ale obávám, že stejně jako si opustil W2K (Jel sem několik let na Mileniích a měl sem je taky rád), dřív nebo později tě stejně něco donutí opustit i XP. Možná ne hned ani příští rok, ale pak si myslim, že Microsoft začne pomalu XP pohřbívat. Třeba se ale pletu. Je fakt, že ale tento PC mám jen na zábavu, takže by se to dalo asi ještě nějak přehodnotit. Které věci omezují kvalitní přehrávání? To jako by to mohlo s XP hrát líp jak s Vistama? Jen kvůli nějakejm ochranám? To snad ne... Neporadíš jak na to v tom zesíku abych to mohl vyzkoušet? Sem přesvědčenej, že to není problém karty, to určitě ne. Počítám, že kdybych tam vrátil Xfinu a zapojil to, že to bude dělat taky. Bylo to slyšet trochu i u bedniček Genius. A to jak s interní zvukovkou - to byl fakt hnus a musel sem hned koupit interní (Xfi), cimž se to zlepšilo, ale nezmizelo uplně. Mě ty Visty taky nejprve štvaly, nemohl sem nic najít, pořád nějaký okno, ale až s odtupem sem je docenil, když opomenu Aero a DX10, tak pro mě jako pro uživatele, kterej tomu rozumí spíš povrchně je to lepší, maj většinu ovladačů, většinu věcí si vyřeší samy a jsou blbu vzdorný. Například moje přítelkyně byla schopná do měsíce XP naprosto pohřbít.  Její komp sem musel každej kvartál formátovat, jak to bylo všechno zadělaný. Visty má víc jak půl roku a šlapou pořád stejně. Tak je prej problém Visty a XP navzájem sesíťovat tak aby se navzájem viděli. Linux je zajímavej, ale to bych viděl už zcela jistě na další PC. Nevim jestli sem byl jedinej, ale na XP mě neuvěřitelně sralo to, že PC nešel nakopnout zpátky v momentě kdy usnul a odpojili se disky. Takže to roztáčelo hodiny víc než bych si přál. Teď když mi usne komp, žere 12W, což se mi moc líbí. A taky sem měl neustálé problémy se Satovejma diskama a mechanikama

S tim DACem tak nějak počítám, akorát co sem koukal, tak z toho co psal Tomáš mi vyplývalo, že nemá smysl to propojovat optikou. A mě by se hodil spíš pravej opak. HD2 má jen optiku, muj sat rec má jen optiku, DVD má obojí. Nic jinýho propjovat nepotřebuju. BTW: Jak tys to napojil na Julinu? Ta má taky jen optiku ne? Jestli to hraje líp na koax, tak bych musel zase vyměnit kartu, protože by mě štvalo, že to může hrát líp. U saťáku bych to přežil, tam mě to netrápí, i tak by to měl být přínos.

Web