Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 6)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Aldax SPV250

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 102]

Re: Aldax SPV250

Danda, robí to aj voľne položené na stole. Je vyrobené namieru ešte v časoch keď audio trafá nerobili. Ale v zákazke bolo napísané nižie sýtenie a väčší priemer drátu na sekundári.

Web

Re: Aldax SPV250

Ani ja si nepamätám, kedy naposledy som videl jednocestný typ usmernenia. Podľa mňa záleží na tom, kde kto žije a meria. Kvalita prípojky nie je všade rovnaká, niekto problémy má, niekto nie.
V každom prípade by mala byť sieť dostatočne tvrdá, aby ju nejakých pár kW v jednej polvlne sťahovalo(worst case)..

(upravil danhard 22. 5. 2009 9:32)

Re: Aldax SPV250

wwsly a na druhou stranu zaplatí o 5 korun více za kond, na který jsou mnohem vyšší nároky.
S jednocestným usměrněním jsem se setkal tak maximálně u nějakejch nabíječek, nebo v holicím strojku, kde nezáleží na tom, že výstup pulzuje tou padesátkou.

Ale to jsou pidipříkony, které tu síť nerozhodí.
Stačí ale jedna "regulace" přímotopu diodou ...

Re: Aldax SPV250

Fény sú takto regulované. Jedna dióda a je to...

Web

Re: Aldax SPV250

taky, aby ne, když topnému tělesu je jedno tvar napětí a ventlilátor se s tím taky vypořádá

Web

(upravil opamp 22. 5. 2009 10:23)

Re: Aldax SPV250

No ale ten příkon pár set wattů už není zanedbatelný s ohledem na působení na síť.

Nehledě na to, že síť je sice možná celkem "tvrdá" na nízkých frekvencích, ale výš už tak moc ne (indukčnost vedení).

V elektrárnách a rozvodnách se dokonce impedance sítě pro vyšší frekvence záměrně zvyšuje tlumajznama, aby snáze prolezly signály HDO (alespoň tak mi to vysvětlili na exkurzi na elektrárně Lipno, když jsem se zvědavě ptal co ty vzduchový špulky na vedení).

Web

Re: Aldax SPV250

No to není a právě proto je tam toho bordelu čím dál víc.

Web

Re: Aldax SPV250

My se učili, že pro vf (???) se síť považuje za impedanci kolem 100 ohmů.

Web

Re: Aldax SPV250

Impedance sítě silně závisí na typu a provedení sítě (venkovní, kabalová...) a dost se mění v závislosti na kmitočtu- od jednotek až po stovky Ohmů. Přitom pro realizaci odrušení je to dost podstatný parametr...

Web

(upravil danda 22. 5. 2009 21:51)

Re: Aldax SPV250

OP amp: Ty veliký vzduchový tlumivky (zde "reaktory") nejsou z důvodu nějakého přenosu či co, ale mají za úkol zvyšovat impendanci vedení tak, aby při zkratu to nevyrvalo dráty vč. izolátorů.. Dělal jsem v tom a viděl, co to dovede...
Jediný smysluplný systém odrušení je nejprve eliminovat zkreslení sinusu třetí harmonickou pomocí LC filtrů. Jsou to obrovský železný tlumivky a obrovský olejový kondenzátory s tyristorovými spinači řízenými procesorem..řeší se to na rozvodnách souběžně s kompenzací účinníku. Až poté přichází na řadu filtrace vf a potažmo pulsního bordelu. Odrušování je VĚDA.¨

Edit: že se pan SUPERVŠEVĚD nevyjadřuje?? Není nemocen?

Web

Re: Aldax SPV250

Dám příklad. Z rozvodny 6kV  je napájen transformátor 6kV/400V, tím napájíš úsekový rozváděč.Protože potřebuješ mít zajištěný napájení, jdeš z vývodů úsekového rozváděče na stejnosměrný rozváděč, který ti napájí akubaterie., které tvoří zálohu při výpadku proudu.Tu máš zhruba  na 15 minut.Potom jdeš na střídač.Tak a teď do toho vlož záložní zdroj dieselgenerátoru, který přichází na řadu při výpadku úsekových rozváděčů, tj. napájení po prdeli a zjistíš, že se ti v síti objevuje rušení z usměrňovačů. A v tuto dobu jsi celkem v pr….protože  špičkové napětí  ze spínání diod je vysoké, sinusovka je zubajda a DG jej vyhodnotí jako nestandartní provozu a  odmítá start. Potom přichází na řadu měření, zjištění kolik spínaných zdrojů bylo v dané chvíli pověšeno na jednotlivé fáze, v jakém stavu jsou akumulátory, máš všude pověšený zapisovače apod. Není to sranda.

(upravil Dingo 30. 6. 2009 6:09)

Re: Aldax SPV250

Vám vrčí trafa a nám zase doma rytmicky se zesiluje a zeslabuje svit světel - pravidelně kolísá napětí a to o několik voltů (zhruba 3vteřiové intervaly) nedělá to pořád, jen někdy a navíc v nepravidelnou dobu i když myslim večer nebo ráno to je pravidelně.
Přitom fabrika tady má svůj trafák a je dávno odstavená a není tady poblíž žádná firma co by měla taková odběr, že by to takhle kolísalo.
netuším kdo a ni čím to způsobuje, každopádně když si něco čtu, tak je to docela rušivé.

Tady je malé video co to dělá s ručičkou voltmetru "píchutýho" do zásuvky. Že to začlo poznám tak, že mi bliká-pohasíná zářivka v lampičce.

http://megaupload.cz/0id00H8AAAEAAHZwIu … 2-avi.html

Re: Aldax SPV250

To by chtělo vloupat se na hlavní pojistky do baráku, když to dělá, a měřit tam. A nenechat se zabít.

Když je někde povolenej šroub (dost často to bejvá v nulovacím můstku), zacloumá s napětím v síti i blbá elektrická trouba. Jistý výrobek MORA má triakovou regulaci a způsobuje právě ono blikání v několikasekundovém intervalu.

Web

(upravil sinclair 30. 6. 2009 8:26)

Re: Aldax SPV250

Ano, elektroplynových sporáků MORA řady 8 a 9 jsou ještě kvanta a jsou v nich triakové regulátory řady QR311, které sic spínají v nule, ale zato v celkem pravidelných intervalech spínají plný příkon trouby, tj. 2, 2,5 nebo i 3kW.
Totéž /to mrkání světel/ dělají i mikrovlnné trouby v režimu rozmrazování nebo ty inteligentnější, co "dávkují" výkon. Nárazy do sítě při zapínání MOT transformátoru mikrovlnky jsou značné.

Loni na jaro jsem takhle vlezl do dílny, že budu něco dělat. Měřáky poletovaly, světlo /2x 150cm-58W trubice/ naprosto nesnesitelně blikaly a voltmetr, co mám na rozvaděči poletoval +/-10V. Nedalo se fakt dělat, tak jsem se na to vysral a šel jsem pěšky uličkou. Blikalo dokonce i veřejné osvětlení..Úplně náhodou jsem si všiml, že o pět baráků dál v nové přístavbě RD něco hrozně sviští. Tak jsem šel za zvukem a objevil jsem tam kromě dvou ožralých zedníků nějaký elektrický průmyslový vysoušeč - sušili s tím omítky. Mělo to podle štítku 30kW, nastavený to měli na plný koule a vevnitř zřejmě triaky nebo SSR, spínalo to po cca 2 sekundách a mydlilo to sítí v celé ulici.
Hned ve vedlejším baráku u dílny mám výrobnu zákusků, tam má zase majitel čtyři třídveřové elektrické trouby, každá trouba má 6kW, takže dopoledne a odpoledne lomcuje sítí zase on. To je jeden z důvodů, proč už chodím dělat téměř výhradně v noci, až po osmé večer.
Trafo pro ulici má 315kVA, vedení jsou třicet let stará AlFe lana a zcela evidentně je to celé v prdeli.
Psal jsem už dvě stížnosti na EON a ani se nenamáhali odpovědět.
Naděláš hovno...

Web

Re: Aldax SPV250

Sinclaire, v takovymhle pripade, zvlast, kdyz ti na tom stoji alfa i omega dilny, neni resenim agregat nebo neco podobneho, co by te (samozrejme za nemale naklady) ucinilo na kvalitach proudu v siti a rozmarech okolnich lidi nezavislym?

Re: Aldax SPV250

Hmm, oni se EOŇáci bohužel "vejdou" do normy.. Spíš než generátor (kterej musíš krmit) by tam seděla 10 - 15kVA on-line UPS (paraziti cpou neustále prachy do nových, tak by se možná nějaká starší dala sehnat levně). Ale všechno tohle je na h***o - pořádek by si měl udělat především EON. Neustále se ohánějí tím, že před 30ti a více lety nebylo tolik "výkonných spotřebičů" a jestli je sinclair na konci distribuční větve, tak to musí být fakt zážitek... sad

Re: Aldax SPV250

Do hlavní pojistkové skříně nepolezu, i když vím kde je - je venku a je to tady na sídlišti samej špehounskej šmejd. Radší to oznámím na obecním úřadě a snad s tím něco udělají. Máme tady v bytech 1rok starou elektroinstalaci. Mimo jiné provedenou kvalitně a neošulenou, co je ošulený je to že je na celý byt jeden proudový chránič. No a to poblíkávání-kolísání začalo zhruba před půlrokem.

Re: Aldax SPV250

toto by som aj ja rad vedel. mam v panelaku dielnicku.je to byvala susiaren pradla.a je tam tam hlinenny privod od istica z panelakoveho hlavneho privodu.istic som menil.lebo stary uspesne zhorel. a robievala mi elektrika take bludy.ze pri zapnuti pajky.nejakeho pristroja,pripadne lampy mi napetie v sieti kleslo na 100V a hotovo. podotahoval som a precistil vsetky sruby po ceste k isticu,moc to nepomohlo. zrazu to prestalo a (musim zaklopat na drevo tuk tuk) uz to nastastie nerobi. co to mohlo sposobit? kde mam hladat pricinu tak velkeho poklesu napetia? dakujem

Web

Re: Aldax SPV250

Prechoďák. Hľadaj ďalej....
Len aby si nemal kábel seknutý v stene ako sused. Proste ho sadajúce panely cvakli a nesvietilo sa mu na hajzli...

Web

Re: Aldax SPV250

Ano, EON bude alibisticky tvrdit, že se v pohodě vejde do normou dané tolerance +/-10%. Jsem přibližně uprostřed celé trasy a vedení, které tu uličku napájí je na konci sesmyčkováno a nafázováno s dalším transformátorem tuším 250kVA. Je to prostě starým vedením, ty AlFe lana jsou už jednak nahnilý a jednak je jejich průřez pro dnešní spotřebu domácností nedostatečný, proto ty napěťové skoky-úbytky při sepnutí nějakých větších spotřebičů.
Hlavně že jsem před 10 lety nechal preventivně udělat nový přívod do baráku, je to CYKYZ 4x35mm2 a je mi to platný jak mrtvýmu polobotky...
UPS není řešení, jednak mají UPSky hóódně divoký výstupní průběhy a i kdyby to byla modifikovaná sinusovka, stejně se na napájení spotřebičů s transformátory, natož tak měřáků nehodí. A musela by to být UPS jak almara za stovky tisíc, protože občas potřebuju odebírat ze sítě i 3,5kVA, když po opravě testuju nějaký výkonnější koncák.

Sendy bude vědět, že Křižík vyráběl svého času elektronický stabilizátor síťového napětí - defacto to byla v dnešní terminologii "pračka", protože se tam těch 50Hz zgruntu znovu vyrábělo. Dělaly se pro výkon 2 a 5kVA, výstup téměř sinusovka /přestože v tom byl tyristorový střídač/ a já debil jsem asi před těmi 10 lety jednu tu 5kVA potvoru rozebral...

Web

Příspěvky [21 až 40 z 102]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Aldax SPV250

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£