Téma: Kde sehnat FLACy?

Název tohoto threadu je jasný a srozumitelný. Takže sem prosím pište nějaké linky kde se dá stáhnout hudba v tomto (super)kvalitním a (téměř) bezztrátovém formátu. Já jsem zatím ještě nikde žádný web zabývající se výhradně touto tématikou nenašel. Zkoušel jsem hledat na několika torrent serverech, ale alba, které jsou tam ke stažení jsou v opravdu ubohé kvalitě. sad

Re: Kde sehnat FLACy?

Jenom podotknu - co je na flacu "téměř" bezztrátové? Co já vím, tak je to pouze velmi intenzivně zazipovaný vaw přímo určený k přehrátí z archivu. Tedy skutečně bezztrátový.

Re: Kde sehnat FLACy?

To je, díky kompresi přímo na míru audiodatům to má i lepší kompresní poměr, než běžné univerzální pakovače. Ovšem bohužel to nic nemění na faktu, že lidi jsou prasata a nestydí se dát do oběhu sice FLACy, ale zapraskaný s výpadkama atd... však jsi slyšel u mě floydy ne? High hopes plný lupanců... fuj. Ti co tomu trochu rozumí obvykle k těm flacům přikládají i log z EAC.

Re: Kde sehnat FLACy?

Bohužel už jsem se taky setkal s FLACy, co praskaj. Na torrentech se jich dá najít dost. Teď třeba stahuju Oldfielda - skoro celou diskografii, logy tam většinou jsou.
Jaks přišel na ten "téměř" bezztrátovej formát?

Re: Kde sehnat FLACy?

Někdo tady o tom něco psal, ale už si asi nevzpomenu kdo...

Re: Kde sehnat FLACy?

no jo, little zase ukazuje svojí odbornost co se týče počítačů a všeho kolem smile

(upravil Karlos 13. 6. 2007 21:13)

Re: Kde sehnat FLACy?

FLAC stands for Free Lossless Audio Codec, an audio format similar to MP3, but lossless, meaning that audio is compressed in FLAC without any loss in quality. This is similar to how Zip works, except with FLAC you will get much better compression because it is designed specifically for audio, and you can play back compressed FLAC files in your favorite player (or your car or home stereo, see supported devices) just like you would an MP3 file.

Co víc dodat

Re: Kde sehnat FLACy?

Co tím myslíš? Umíš kamaráde taky něco jinýho než rejt do ostatních? Tím slovem "téměř" jsem se jen a pouze pojistil proti tomu, kdyby mě třeba napadl furious, kterej by mi třeba tvrdil že převedením do FLACu se ztratí kvalita. smile

Re: Kde sehnat FLACy?

nene, převedením do FLAC se kvalita neztratí, ale může se ztratit už při ripování CD (praskání, lupání, ...) pak záleží na kvalitě povrchu CD, mechanice a výplní mezi židlí a klávesnicí smile

Re: Kde sehnat FLACy?

Fleky se sháněj blbě, je jich málo. Na torrentech toho moc není. Taky by mě zajímalo, kam na ně. smile

Web

Re: Kde sehnat FLACy?

Johnyn: tak řeknu ti že ani z netu sem nestáh flac coby praskal, ani při ripování se mi nic takovýho nestalo.

Re: Kde sehnat FLACy?

No jo, na jednom! albu z netu se mi to praskání fakt stalo (naštěstí výjimka). Pak když ripuješ CD se škrábanci, co tvoje mechanika nedá....jinak je to fakt bezztrátový. Tudíž nemůžu souhlasit s littlem, že kvalita FLACů z torrentu je ubohá. Mam jiné zkušenosti.

Re: Kde sehnat FLACy?

nieco som videl na torrentspy.com ... viac toho bolo na mininova.org ... vcera som dal tahat oldfielda <23 albumov - skoro 7GB> a dnes ku veceru to bolo hotove aj ked mi to posielalo iba 14 ludi <je pravda, ze smo odoslal 3,5GB> ... nasiel som tam noveho ozzyho v nejakom wavku, takze to zajtra budem palit na cd smile

Re: Kde sehnat FLACy?

zkuste hledat i ape, těch je víc

Re: Kde sehnat FLACy?

Tou ubohou kvalitou jsem myslel alba ve formátu mp3, většinou s bitratem nepřesahujícím 192kbps. roll

Re: Kde sehnat FLACy?

Tak to jo, já to pochopil, že mluvíš pořád o FLACu. Včera jsem narazil na Satrianiho (2 alba) ve FLACu - proti mp3 kolem 200kbit slyšitelnej rozdíl.

Re: Kde sehnat FLACy?

little - jak je to dlouho, cos MP3 obhajoval? smile

Jinak s těmi flacy. mám tuším evanescence od kohosi a tam je dokonce pěkně periodické lupání podle rotace CD, pak přeskočení... nejdřív jsem si myslel, že to tam patří, relativně se to překryje s rytmem, ale fuuuj.

Re: Kde sehnat FLACy?

vcera som chcel stiahnut este jeden album, nenaslo mi to na tych, kde chodim casto. tak som to napisal do googla a naslo mi niekolko stranok, vela torrentov.

(upravil Hanzi 14. 6. 2007 20:02)

Re: Kde sehnat FLACy?

http://www.hqshare.net/
Je potřeba se tam zaregistrovat, ale stojí to kua za to! Je tam hafo jen Flac a Ape muziky. Většinou se skenem přebalu, log fajlem a s popisem alba.
No a když bych just chtěl jenom Flacy a Apy, tak můžu v hledání Emuly zadat filtr na uvedené přípony.
Vypozoroval jsem, že co se týče menšinových hudebních žánrů, nebo míň známejch věcí, najdu přes emulu víc, něž přes torrenty.....