Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Beyma 18g40/4ohm

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 25]

(upravil stg 27. 3. 2009 13:04)

Téma: Beyma 18g40/4ohm

zdravím
potřeboval bych poradit, rozhoupal jsem se pořídit nové zesilovače na naše PA, zatim to byla hromada šrotu alá omnitragik atp. Po pár dost špatnejch zážitcích po kterejch sem byl zralej na bohnice chci qsc big_smile
To co řešim je jaký zesilovač/e nakoupit pro tyto repra v 4 ohm verzi  http://www.beyma.de/fileadmin/seiten/do … /18G40.pdf - osazeny jsou ve w bin - hraje se na ně techno.
Ptám se tady, protože mi přijde že lidé odsud mají s beymou docela zkušenosti. To na co se chci hlavně zeptat je, jak moc můžu věřit těm reproduktorům v jejich spolehlovosti, když je zapojím paralerně dva na stranu tudíž do dvou ohmů a budu to krmit RMX 4050HD - vydrží těch 2000w/2ohmy ? Samozřejmě bych to nepral naplno, ale stejně nedokážu odhadnout kolik by toho vydrželi a kolik ne.
Další varinatou je koupit dvě RMX1850HD a mít je vždy na dvě bedny, zůstala by tam ale rezerva na straně reproduktoru = nemusel bych se bát prasáckejch djs, ale zas jestli to není škoda nevyužít reproduktor naplno.

Další věc kterou řešim je, že počítám s tím že časem ty beymy pudou do světa, ale chctěl bych mít zesilovače dimenzovaný tak abych mohl koupit i něco lepšího - silnějšího. z čehož mi vycházejí dobře obě vyrianty, 1850 v můstku na stranu nebo 4050 do 2 ohm. Další možnost 2450, ale tu moc na basy nedoporučují protože má slabý zdroj.

díky za jakoukoli radu.

Re: Beyma 18g40/4ohm

Prasáckej DJ to spolehlivě oddělá i při 500W, takže na to se také spoléhat nedá. Osobně si myslím, že RMX4050HD/5050 by byl slušněj krok. Přinejhorším to ty beymy při 1000W odserou, a bude to důvod koupit jiné repro. V případě šíleného DJ bych se ale bál aby neodešly i ty další, případně lepší. Prostě nejdřív se k tomu musí člověk chovat, a pak teprve řešit nějaké technické problémy.

Re: Beyma 18g40/4ohm

jo to je jasný, lidi co na to hrajou pravidelně jsem už vycepoval... ale občas přijede někdo cizí a to pak můžu vědět a umět cokoli, ale tim  to neubráním že smile

Re: Beyma 18g40/4ohm

Měj vždycky někde bokem připravenou trubku, a jen co začne kravit, hned ho flákni přes ty pařáty big_smile pak ho ještě jednou jebni po palici na vzpamatovanou...
Jinak to totiž nejde. Výkon, který potřebuješ dostat z repráků je přímo úměrný exponenciálně úměrný riziku jejich poškození.

Re: Beyma 18g40/4ohm

jo o tom už jsem přemejšlel big_smile

jinak jak je to tedy s tou spolehlivostí? je bezpečné do těch repro pouštět o něco víc nežli je jejich RMS (700w) ?

(upravil george 27. 3. 2009 16:07)

Re: Beyma 18g40/4ohm

V žádném případě nepoužívej i tento zesilovač do dvou Ohmů. To že je to na něm napsáno nic neznamená. Zvol jinou koncepci a nechoď pod 4ohmy.

Re: Beyma 18g40/4ohm

mohu se zeptat proč? už jsem to párkrát slyšel/četl s tím, že je to bezpečné ...

Re: Beyma 18g40/4ohm

Kde jsi to četl? V Dikobrazu? Sinclair tady přesně popsal co se děje v zesilovači při této zátěži a jaké jsou důsledky. Hledat ti to nebudu, najdi si to sám. Kdo chce kam, pomozne nu tam.

Re: Beyma 18g40/4ohm

dobře ok kouknu po tom .. hlavně klídek a nohy v teple jo ? big_smile
jinak jsem to četl různě po forech např. nyx atp. nevim přesně kde..

Re: Beyma 18g40/4ohm

ano, opravdu klídek. A rozvaha. Něco pravdy na tom je, ale každej zesilovač na to trpí jinak.

Bezpečnost je dána právě bezpečným přístupem obsluhy, a částečně hudbou, a psanými parametry reproduktorů.
Z principu to bezpečné je. v praxi je to těžkej hazard. Ti ohleduplnější kupují slabší zesilovače, respektive silnější a chovaj se k nim, a ta prasata hold musej mít slabší zesík a stejně se jim to pak povede dojebat.

Re: Beyma 18g40/4ohm

Ale to aj tak nič nemení na to že 4050HD do 2ohm v pohode pojde....Ale geoge furt svoje sinclair písal o tom že ten zosilovač dostava na fraka a záleží na dimenzovaní koncou pokial viem ja!To vy georgy si kupite subaru impreza a budete s nim jaszdiť 50 ne?

Re: Beyma 18g40/4ohm

RMXka ale nejsou žádná subaru, nýbež nejlevnější zesíky co takovéhle týrání bezpečně ustojí. Ostatní zesilovače už to běžně neustojí, a hoří... HD zesilovače už tak zvládnou i poměrně normálně pracovat, a až vyšší řady jsou na to obvodově a na koncích opravdu dymenzovány správnými počty a typy polovodičů, tak, aby nepřekračovaly "trvalé" SOA ani ve špičkách.

Re: Beyma 18g40/4ohm

Jo Crashi, dobře jsi to napsal o levnějších zesilovačích. Je to tak. Já neznám zapojení 4050, ale pochybuju, že obsahuje 30 párů kvalitních koncových tranzistorů, které by odpovídaly uvedenému výkonu. I když se 4050 nepoškodí, mám tu něco pro ty, kdo chce hrát do 2Ohmů. 1. Při vyšších výkonech může dojít k vypnutí jističe střídavého napájení (8A na každé trafo). Nic se neděje, jistič se resetuje a jede se dál. 2. Při trvalém provozu s vysokým výkonem může dojít k aktivaci tepelné ochrany, kdy se výkonový obvod zesilovače odstaví a indikátor Protect se naplno rozsvítí. Opět se nic neděje, po ochlazení zesilovače se obnoví normální provoz. No a když vám za jednu akci dvakrát vypadne jistič a dvakrát se zahřeje zesilovač,v tom lepším případě, opět se nic neděje. Akorát počet blbců na akci se zůžil na jednoho.

Re: Beyma 18g40/4ohm

Jo, tak nějak. Známka toho vypínání ale jasně dává najevo, že impedance zátěže způsobuje příliš velké výkonové ztráty, na které zesilovač není stavěný = a proto vypíná. Pokud vám zesilovač nevypíná, začínáte se oddalovat týrání a přibližovat hraní smile

Re: Beyma 18g40/4ohm

tak jsem po tom kouknul smile

je to ctrl+c z nyxu

co je na tom za problem ?? mame 4x 8ohm na strane , cili 8 beden a to na jeden RMX 5050 a hraje to dva roky, aniz by shorela jedina civka nebo zesik ...

to je uplne v pohode.. 2,6ohm ti ten zesik dohonce setri vic nez 2 ohmy.. zalezi na tom co to bylo za zesik no.. ty rmx HD na to fakt maj, sou delany hlavne na 4ohm mustek coz je 2ohm na kanal.

né do dvou, ale do 2,6 tzn tři 8ohm bedny na kanál, na čtyři a série těch heavy duty zesíků od QSC je na to přímo dělaná pro provozoz do nížších impedancí...


no tak jen pro zajímavost.

Re: Beyma 18g40/4ohm

Toto už je na chocholouška. Zmaš to celé po sobě, nemusí tu každý číst jaký jsi blbec.

Re: Beyma 18g40/4ohm

di do prdele

Re: Beyma 18g40/4ohm

george sice neumí argumentovat, ale já té odkážu zpět na příspěvek č 12.....  2,6 Ohmu už je veselejší, obzvláště pro HD zdroj, ale pokud tranzistory musí přes své SOA, nejde tvrdit, že jsou na to stavěný.

Re: Beyma 18g40/4ohm

ono to ctrl+c z nyxu nebylo myšlený jako argument -> no tak jen pro zajímavost. <- toto jsem nepsal jen tak... ať se raději naučí džordž čist, myslet a potom může zkoušet někoho urazit!

Re: Beyma 18g40/4ohm

Ne, ani potom by rozhodně něměl někoho urážet.

Příspěvky [1 až 20 z 25]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Beyma 18g40/4ohm

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£