(upravil kvakošš 11. 6. 2007 17:36)

Téma: síťový filtr pro cd a dvd

Myslíte že má cenu se pokoušet dělat filtr jen k cd a dvd?Mám doma totiž dva menší troidy který mi utáhnou tyto věci.Když by to pomohlo chystám se udělat větší projekt s dvěma trafi. Nejspíš bych postupoval podle tohoto schématu (odkaz níže) s tím že bych tam dal ty dva troidy
-má cenu dělit filtry podle typu zařízení analog/digital, o jaké změny v zapojení se jedná?

http://karafiat.unas.cz/audio.html   -  schéma filtru je v textu níže

Re: síťový filtr pro cd a dvd

podle mě hovadina

Re: síťový filtr pro cd a dvd

EMI filter máš už priamo vstavaný v solídnejších výrobkoch. Len totálna čína to neosadzuje. Takže význam toho čo chceš urobiť nechápem. Čo si sľubuješ od filtra?

Web

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Slibuji si od toho odrušení el.sítě, znamaná vysoké frekvence atd. ..  Snaha zlepšit si o krapku sůj zvuk.Právě proto se ptám jestli má cenu odrušovat samotné CD bez zesilovače.Samozřejmě mám jen kvalitní výrobky pro aoudiofili a ty to stejně nemají.A když tak jen ňáký jednoduchý filtr.

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Tak tie svoje kvalitné audiofilské prístorje odfoť zvnútra. Som mooooc zvedavý. Keď vyrábam zosilovač, vždy dám sieťový PC konektor s EMI filtrom. Odrušenie VF bordelu zo siete je lepšie(tým myslím praskanie pri zapínaní spínača letovačky a podobne). Ak tvoje prístroje tieto filtre nemajú, potom niesú audiofilské, nie?! Máš v tvojich mašinách spínané zdroje alebo klasika trafáky?

Web

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Problémi při zapnutí ledničky a podobně nemám.CD mám sony esprit, myslím že tam je normální trafo + cosi(boužel si nepamatuji přesně měl jsem ho rozebraný před pár měsíci) A zes Onkyo integru 900 , tu sem boužel ještě neměl rozebranou a ani to nejspíš neplánuji.      Je  tedy dívné že ten kdo si koupí kvalitní síťový filtr, vždy pociťuje zlepšení a to i s drahou aparaturou...

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Čo očakávaš od filtra? Napíš presne.

Web

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Furious ti to vysvětlí.

Ten, kdo si koupí filtr, VŽDY bude slyšet zlepšení. Je to jako s kapacitorem v autě, jako s čiptuningem, jako s pemzami pod CD.

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Michal: Filter som vyskúšal a stačí iba dvojitá tlmivka na spoločnom feritovom jadre a tri kondenzátory. Zlepšenie som pocítil v odrušení spínaného zdroja od notebooku a stlmenie praskancov od letovačky. Ale skúsil som aj highend riešenie a už ďalšie zlepšenie sa nekonalo... Ak od filtra Kvakošš čaká pevnejšie basy, čisté stredy a neskreslené výšky tak je na omyle. Ale môžem mu ten filter vyrobiť za akciovú cenu iba x ticíc a potom určite pocíti zlpšenie aspoň o dve triedy lol

Web

Re: síťový filtr pro cd a dvd

podle mě je to hovadina - cenná řada zkušeného člověka...

Já jsem mél DIY filtr před CD přehrávačem a rozdíl byl hlavně v prostoru a v čistotě zvuku.(celý spektrum).Měl jsem to i před zesilovačem ale nějak "zpomalil" zvuk (asi zmenšená dynamika).Stíněný sítový přívod je ale úplně něco jiného - tam je neskutečné zlepšení v přehlednosti a v konturovanosti zvuku.Rozhodně má cenu udělat filtr k CD přehrávači - všechno co zmenšuje VF bordel přispívá k poslouchatelnosti CD.Pokud máš hudbu tak rád jako ja a třeba sleduješ rozdíly jako třeba lépe "rozumět" co zpívá zpěvák (anglicky), reálnost nástrojů - URČITĚ má smysl udělat ten filtr.

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Pak jsem měl jednou půjčení síťový filtr od PS Audio (USA) - typ Ultimate Outlet - když jsem to vyzkoušel tak jsem se nestačil divit - dynamika nezměnená (měl jsem to pŕed zesilovačem LM 3886), basy úplně jinde.Pak jsem to rychle vrátil protože na dobré věci se snadno zvyká - radši jsem investoval peníze do nahrávek smile

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Já sice Iridescenta nijak v lásce nemám, věčně mi oponuje (ale zaplať za to pámbů, aspoň někdo smile ), ale tady s ním musím souhlasit. Neuvěřitelné. LM3886, domorobo bedny s TVM a zaručené zlepšení zvuku díky filtru. Tohle je fakt už hranice.

Kluci, kluci. čipujete tady 1.2HTP.

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Správně miluji hudbu, pro kvalitní a přesnou hudbu jsem ochoten udělat hodně(i když to je občas jen pokus).Nu zkusím ho tedy postavit a uvidíme jestli se ňáká změna dostaví.Podle výkonu těch troidlů to hravě zvládne i to dvd.

Furious: Neměl jsi ve svém DIY projektu slabý trafo že to "zpomalovalo" zvuk.Co jsem zkoušel počítat trafo na zes. vycházelo dost velký

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Michal: použitím LM 3886 se dá udělat velice muzikální a kvalitní zesilovač (hudebně), možná to nemá super DF a nemá výkonovou rezervu ale poslouchat hudbu se na tom dá velice dobře, stačí když vyhledáš v Googlu Gainclone a Gaincard.
kvakošš : měl bys zkusit pemzu, možná se už najde konečně někdo kdo ocení moji cennou řadu s pemzou smile

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Ach bože... LM je dobrý zosík, veď medzi slepými je aj jednookú kráľ. Proti nemu nič nemám. ale zlepšiť "detailnosť, zrozumiteľnosť, konturovanosť zvuku" len ďaľším trafom a kondíkmi... Kua, keď je to tak fantastické, dobré a vynikajúce, prečo sa to nemontuje už  v továrni do všetkého? Furious, vysvetli mi prosím PRICÍP AKO TO DOKÁŽE zlepšiť zvuk. Chcem vedieť fyzikálny princíp. Inak vieš načo je EMI filter? Pekne mi na všetko odpovedz, smrdí to tu šarlatánstvom..

Web

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Pemza?Co pa to je?

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Michale, co máš proti HáTéPéčku? smile Mně se to líbí, umí se to pěkně rozjet a snad to ani moc nežere... A levný pojištění.

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Franku, sme za jedno. (jazdím s 1.0 HTP a je to vpohode) Keď už je tu OT, tak aký je tvoj názor na filter?

Web

(upravil Hop377 11. 6. 2007 23:32)

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Vazeny nepodcenujte filtre, na hifinazory su borci, co DIY filtrom vyrieslili akusitiku miestnosti. smile http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?ac … amp;page=1 11   Led 2007 13:35:35 smile

Re: síťový filtr pro cd a dvd

Já si časem chci taky nějakej filtr ubastlit, ale mnohem víc než na nějakym filtru záleží na bednách, zesu, místnosti a zdroji zvuku.