Re: poraďte

to speede: ked mal zapojene obidva naopak to nemohol byt problem, iba ak mal jeden naopak tak by hrali v protifaze a potom by mohol stracat basy, a radit niekomu aby si dal do predu koaxy je asi najvacsia debilina aku som pocul, do predu jednoznacne komponenty t.j. stredobas a osobitne vyskovy reprak.

Re: poraďte

Vidis peny, a ja bych zrovna strasne rad dal dopredu koax, pokud bych nejaky kvalitne hrajici (tedy bez obriho zdvihu na vyskach) nasel...

Re: poraďte

A můžete mě říct co je na koaxech do dveří špatnýho?? 1. pochybuju, že by ty dveře tlumil 2. jemu nejde o kvalitu přednesu, ale o hlasitost 3. myslíš, že by se dělal s kompama?? beztak bych mu to tam dával já nebo jeho kamarádíček co mu na autorádio doporučil 75Wrms ovály.
Peny: s těma oválama máš asi pravdu, páč u jednoho sem polaritu přehazoval (nekamenujte mě) 3x smile

Re: poraďte

Koaxy do dveri sjou nesmysl, protoze ti vysky hraji do lytek. Vyrobci s tim vicemene pocitaji a tak maji autokoaxy tak zhumusenou charakteritiku, ze se skoro nedaji pouzit v ose, ale prave jenom hodne mimo osu v pripade, ze se hlavni osovy vykon ultumi nekde o nohu, zistane pod palubkou nebo tak. Dat koax bez upravy treba na palubku nebo vys do dveri, tak ze hraje vicemene primo do ucha je spatne, protoze hraje mizerne, at je to Sencor nebo Focal.

Re: poraďte

lebo koax ma vyskovy reprak priamo v sebe a su povacsinou umiestnene nizko v dverach a tak ako Michal povedal ti hraju niekde do lytka a preto potrebujes osobitne vyskac dat niekde na palubovku alebo do A stlpika aby si ziskal aspon trosku pocuvatelny zvuk, s tlmenim dveri to nema vela spolocne lebo dvere sa tlmia hlavne pre basy a pre uzavretie pirestoru zatial co vysky nemaju ozvucnicu a ani ju nepotrebuju.

Re: poraďte

Já tomu teda moc nerozumim.ale u mě v autě jsem měl ve předu koaxy a ještě jsem měl přidaný výškáče v palubovce,je teda fakt že ty koaxy nic moc nehrály,ale ty výškáče tomu hodně pomohly proto bych taky radši volil komponenty...

Re: poraďte

tak dal jsem na vaše rady a je to trošku lepší..... hrajou už aspoň jako ty papírový originály....:) ale mě to nestačí...nejsem z tím furt spokojenej....:)  vymyslel jsem takovou ptákovinu a vůbec nevím jestli je to uskutečnitelný....:D máme starší hifi (https://ssl.aukro.cz/item552450890_vez_aiwa_nsx_v70.html#gallery spíš pro obrázek smile repráky tam jsou docela slušný a hrajou docela pěkně....(asi tak jak bych chtěl v autě:) jsou tuším 6ohm 70w rád bych jeden jeden vzal a strčil ho jako basák....:) nejvetší problém je že absolutně nevím jak... jediný co tak jsem v manuálu od rádia přečetl že jsou v něm zástrčky na AUX který by měly sloužit pro sbf.... poradí někdo jak pokud možno jednoduše lze (jestli lze) zapojit ten reprák jako basák?

jo a abych nezapoměl rádio mám stále http://www.exa.cz/autoradio-pioneer-deh … -3926.html předem moc dík!

předem se omlouvám jestli tu vymejšlím moc velký hovadiny....:D jsem amater..... vymejšlím co jde a hlavně aby to nestálo skoro nic...:)

Re: poraďte

bubu, s tým mostíkovým výstupom na subwoofer priamo z rádia ti nepomožem, lebo som stratil návod, no prezradím ti vstup do "tajného" menu. Pri vypnutom rádiu stlač a podrž joystick... tam sa to myslím robí

Web

Re: poraďte

ak mas na radiu iba predne repra tak to mozes zapojit na vystup na zadne repro na radiu  keby ze to chces napojit na RCA vystup tak potrebuujes este zosilovac.

Re: poraďte

On to snad není můstek, ale prostě zadní repra přepneš na "sub" (jak píše mrtvola) a pak na pravý kanál (fialový dráty od rádia) zapojíš 4, nebo 2 ohmový repro. Pokud chceš co nejlevněji osubit auto bez externího zesilovače (jetý se zárukou se dají sehnat už nad 1000Kč http://www.ahifi.cz/zlevnene-auto-hifi/?sortmode=2 ) spíš bych viděl udělat bednu a do ní nacpat 2x 8" basák. Dva z toho důvodu, abys získal plochu membrány a citlivost. Otázkou je kolik do toho chceš vrazit. Nebo prostě vzít dvě reprobedny, dát je do kufru, napojit na rádio a uvidíš co ti to udělá...

Re: poraďte

kybych na to měl víc než pár stovek tak takovýhle blboviny nevymejšlím... mít na to peníze tak koupím nějakou aktivní tubu a nic neřeším.... smile (http://www.ahifi.cz/subwoofery/fli-trap-10-active.html)

Re: poraďte

za tu cenu kupis nejaky reprak (bednu v garazi zbuchas) a nejaky dvojkanal . mozno aj lacnejsie nez za tych 3900

Re: poraďte

Co je pár stovek? kdyby nějakých 8, určitě bys neudělal chybu tímhle http://reproduktory.tvm-valmez.cz/hlubo … p-208.html v takovýhle nějaký bedně http://audioweb.cz/vase-wema1.htm .