Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » mid,high

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: mid,high

Zdravim, Vlastním doma tyto reproboxy, zatím neosazené.

http://s4.postimg.cc/hbqpn2ed5/2303_489481341_1.jpg

a teď nevím, jestli osadit čtyři tyto bedny Eminencí Delta, a na to dva nebo čtyři drivery od Selenia. Nebo jestli postavit čtyři EM151. Potřeboval bych ozvučit docela velký prostor. Je mi jasné, že mi poradíte EM151 ale já bych raději, kdyby někdo dokázal vypočítat, jak hluboko do bedny osadit drivery, aby vyzařovali stejně jako ty horny.

Re: mid,high

To co pises ma vic problemu, nez se na prvni pohled zda.
Nevim za prve co myslis tim vetsim prostorem a jestli bedny budou pak dve a dve na stranach podia nebo je to uvazovano nejak jinak.
Obecne nez pak dat 2ks EM151 nastranu je lepsi uvazovat o jedne bedne 2x12" nebo 2x15" a k tomu 1,4", protoze ten zahraje lepe nez dva 1" umistene u sebe.
Dal pouziti te bedny cos tu dal foto - takove bedny maji velkou citlivost, ale pouze v uzkem pasmu, pokud jsou na 15" repro tak odhaduju v rozsahu 100-1000Hz a levne jednopalce jako Selenia D220 od 1000 Hz nezvladaji hrat, takze takove bedny potrebuji k sobe min. 1,4" drivery, aby to bylo reseno spravne.

Re: mid,high

Takže myslíš, že dvě 2" D3305Ti přehrajou čtyři 1" D220Ti?

Re: mid,high

No je se na to potreba divat tak, kdy se akust. tlak zvysovanim poctu repro scita a kdy ne.
Pokud mam jeden basak a da vedle nej druhy, tak ziskam vyssi akust. tlak, protoze se vzhledem k vlnove delce jejich akusticky tlak slozi dohromady.
Jenze u vyskacu to tak neni - tam obvykle neni zadouci, aby dva vyskace hraly stejnym smerem, protoze se mohou i odcitat. Proto se pak spis davaji bedny vedle sebe jako do pul kruhu a zvysuje se tim pokryti prostoru.
Takze v jednom smeru uhraje vic jeden 2" nez dva 1".

Re: mid,high

a kdybych ty výšky normálně postavil na ty horny, nebude zvuk nějak posunut? Hrálo by to souměrně?

Re: mid,high

Zkusím vyjmenovat problémy, které má toto uskupení:
1. dosud neladěná výhybka - musí se použít jiné, než již naladěné, mění se účinnost středobasu
2. nejasná kmitočtová charakteristika z tohoto zvukovodu, pravděpodobně zdůraznění zvuku právě v těch kmitočtech, které vcelku nepotřebuješ
3. problém s umístěním driverů, ladí se pro jednu rovinnou ozvučnici
4. problém s dělícím kmitočtem - viz výše - bude potřebný výrazně dražší driver
5. více driverů k sobě se snadno nedává, obvykle to výrazně zhorší zvuk (line array je na dost odlišném principu)
Určitě se najde více argumentů. Tyhle bedýnky vypadají na oko hezky a vychytaně, jenže výsledek není dobrý, jsou těžké, velké. K nim pak budou nutné přádné subbasy, další drahý, rozměrný a těžký balík. Je lepší ty subbasy kombinovat tak, jak bylo popsáno výše.

Re: mid,high

Suby teďka neřeším, Do těhle horen bych osadil Emi Delty. Nechal bych to bez výhybky, na středy i výšky bych dal jinej zesilovač a dělil to aktivní výhybkou.

(upravil Lukáš33 12. 3. 2009 16:37)

Re: mid,high

Ty si to představuješ,jak hurvínek válku.

Jakou to má přírubu?

Re: mid,high

No ja jsem predpokladal aktivni vyhybku. Lepe procesor.
Jo vyskova bedynka s driverem muze byt posazena na vrchu te bedny na fotce. Pokud to bude deleno procesorem s nastavitelnym delay, tak je i jedno jaka tam bude horna.
Pokud to bude jednoducha aktivni vyhybka, bylo by lepsi, aby horna byla hluboka podobne jako ten stredobas na fotce. Jako je napr. tenhle http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=89355

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » mid,high

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£