Re: EM151

Otas prašť mě jestli se blbě dívám. Já ten reprák taky neslyšel, ale když to porovnám s tím co máš doma, tak za poloviční cenu není tady co řešit. A jestli někdy v minulosti Hubert o něm prohlásil, že je famózní, jak píšeš, tak to bude mít jiný důvod.

Re: EM151

15NW76 je o něco více středobasová, než ta RCF. Zvukově je tedy na středech velmi pěkná (měl jsem i EM151, mohu porovnat, proti té to zpívá, ten driver má navíc jasný až ostrý zvuk).
15NW76 se používá také i v SW (nový bashorn Megaton), ty repráky si nejsou užitím až tak moc vzdáleny.
Hubertovo prohlášení znělo - v diskusi o tom, jaký reprák by zvládl pořádně středy i basy - cituji "že to by snad mohlo zvládnout jen takové superrepro, jako LF15X400".
Samozřejmě si nemyslím, že vyjedu na ozvučení velkého sálu bez SW. Ale v mezích 15" s Xmax 8mm a vyšším Bl v dostatečně velké bedně se toho dá udělat už dost.
Je samozřejmě pravda, že v době tohoto prohlášení nebyly k dispozici ani 15NW76, ani 15PL100, což jsou docela slušné alternativy.
Ale přesto cítím (?!-je to zčásti iracionální záležitost - rozumím samozřejmě vašim pochybnostem) tu LF15X400 jako lepší stroj. Oni se s penězi - cenou určitě nepletou, takových, co jí volí namísto dvakrát levnějších, je určitě více a bude to mít nějaký důvod. Zní to jak od ruského snoba, ale ceny se odvíjí od čehosi, předpokládám, že na téhle úrovni převážně od užitné hodnoty.

Re: EM151

Otas, ty jsi jak škráblá gramofonová deska. jestliže někdo PA staví a nekupuje hotové, tak to nebude proto, že by peníze snášel jak slepice vejce. Ty cpeš to nejdražší co je do EM 151-ky. Hlavně, že to má užitnou hodnotu adekvátní ceně. Proč ty nepoužíváš třeba UMX.96 od EAW? Je to špička, kterou v tvém okolí málokdo překoná. Teď jsem se podíval na diskusi Prodance o LF15X400 a 15NW76 o které ty tady píšeš. LF15X400 má 13 (slovy třináct) příspěvků za 5 (slovy pět) let. 15NW76 si spočítej sám. Takže pro mě je to jednoznačné: nedoporučuju LF15X400 do EM 151 nebo čehokoliv jiného z důvodu ceny a neoblíbenosti u zákazníků fi. Prodance.

Re: EM151

Já to tam hodil jako provokaci, pokud jsi to nepochopil. Nebral totiž standardní osazení.

Počty příspěvků bych jako kritérium nepovažoval, dám-li tam Eminence Delta 15, tak to určitě zvítězí.

Jsou dvě filosofie stavby:
1. Postavit obstojně hrající co nejlaciněji.
2. Postavit výborně hrající laciněji, než lze koupit od firmy. Kdybych tuto variantu před 4 lety nezvolil (cpěte někam driver za 8500,-, Hubert se hoodně divil mému požadavku), asi by se ta kombinace nestala hitem minimálně tak brzo.
Stálo mne to 24800,- za kus - orig. Megaton, ale odpovídalo to výsledkem něčemu od EAW za minimálně dvojnásobek.
Tolik pro vysvětlení mé pozice.
Mým problémem je, že výrazným zlepšením je teď pro mne tak NT 59.

Re: EM151

Otas: ale to NWčko se v té horně nemusí zdaleka tak hýbat - asi tak jako v tom fullrange satelitu. Kdežto Xko se musí hýbat aby se využilo, nebo aby se nespálilo, a to se neslučuje s tak dobrými středy kvůli hmotnosti a konstrukci membrány atp...

Re: EM151

Krašpe:
Já Ti nějak nerozumím. NW je v bashornu, což vlastně spojuje vlastnosti basreflexu a horny. Kdyby tam nebyl požadavek na vysoké Xmax, tak lze použít jiná repra s vyšším Bl (např. PD 15SB) s lepšími výsledky. Tak jako i místo té LF18X400 (nebo 18PZB100) ve velkém bashornu.
Zásadní rozdíl bude v SPL dosažitelnému od BR ozvučnice a od bashorny. Jinak ale v pohybu membrány nějak nevidím zásadní rozdíly.

Re: EM151

to právě jsou, jinak by se na horny používal právě LF18X400 (i tak se asi používá) 15TBX100 a další. Do horen se používají repra s menším zdvihem.

Re: EM151

Já už to konečně vidím, moje chyba: Zaměnil jsem při argumentaci termín Hornflex (termín prý vymysleli v Prodance) za bashorn.
Pak se už snad shodnem.
Použití X400 a NW 76 v hornflexech dává tušit obdobné základní parametry (vysoké Xmax a slušné Bl + rychlou odezvu).

Re: EM151

jenže X400 má Xmax ještě větší, a rozhodně větší a lepší cívku na basy, co víc vydrží.

Re: EM151

tady to teda žije,newíte o nějakém jneém repru do té EM151ky kolem 2600 kč?díky

Re: EM151

Podívej se na sousední příspěvek od Promecon, tam je všechno vysvětleno a nevotravuj.
Na rozdíl od Tebe Promecon šel jasně za svým cílem, věděl co chce a na skutečný reálný výsledek se můžeš podívat na fotce, opravdu pěkné dílo.
Jsi zvyklý chodit po netu, tak se alespoň snaž.

Re: EM151

je pravda, ze je dost tazke vybrat najlepsi reprak v danej cenovej a kvalitativnej kategorii..ale ked si otvoris napr. prodance, tak si popozeraj reproduktory zoradene podla ceny..   !!!vacsinou to byva tak, ze drahsia vec je vacsinou aj lepsia a kvalitnejsia..ale nemusi to tak vzdy byt..!!! je tam reprakov plna rit..

ale nechapem, co stale riesis, cim osadit tie EM151-ky..ti nestaci klasicka Delta 15 ?? kto ti bude ladit vyhybku atd...zbytocne si vyrabas problemy..
ked uz tak hod tam Eminence kapalite 3015..to je o dost lepsi reprak..je to skoro v tvojej cenovej kategorii..