(upravil little 12. 2. 2009 21:35)

Téma: Kde sehnat WT61P4?

Dobrý večer. Nevěděl by prosím někdo, kde sehnat tento procesor (popř. nemá ho někdo)? Nebudu se hloupě ptát, čím ho nahradit, pochybuju, že něco takového je nahraditelné.

Datasheet zde:
http://www.weltrend.com/product/display … _v1.03.pdf

V datasheetu je napsáno doslova:
"8-bit 8051 compatible CPU with 16-bit address bus and 8-bit data bus operates at 12/24MHz.

Abych to upřesnil, můj LCD (Hyundai L70N) monitor, který mi léta k mojí spokojenosti sloužil, umřel a to tím způsobem, že nejdříve se vůbec nechtěl "rozjet" impulsní zdroj a až po přeosazení elektrolytů se rozjel, bohužel jsou nyní přes celou obrazovku pruhy a jakmile z patice odstraním tento mikroprocesor, je celá obrazovka bílá, z toho soudím, že je problém v něm.

Předem děkuji za odpovědi.

Re: Kde sehnat WT61P4?

Máš do toho aj program? Hexa alebo bin súbor. Ak nie, tak Ti nepomôže ani plný kamión procesorov. Behanie pruhov v obraze, pekne... Skús elyty, keď nič, a napätia budú sedieť, smer zberný dvor alebo zohnať rovnaký a zložiť so šťastím jeden funkčný. Spýtaj sa na bastlírne, možno dakto bude mať.

Web

Re: Kde sehnat WT61P4?

Program schází, myslel jsem, že tam má tan procesor "jen" řídící funkci (a program je nahrán už od výroby). Několik elytů jsem již vyměnil za Nichicony, ale žádná změna. Ve zdroji je nějaký vysokonapěťový 68uF/400V kondík. Musím za každou cenu dodržet přesnou kapacitu? sad

Re: Kde sehnat WT61P4?

Nemeň kondíky ako sa Ti zapáči, začni tam, kde sú tepelne namáhané. 68 alebo 47 alebo 100 je v tomto prípadne úplne fuk, filtruje usmernenú sieť. Keď zdroj ide nechaj ho tak, málokedy je suchý alebo prerušený prívod v ňom. Meraj či má procák správne napájanie. Pokiaľ nemáš schému tak tam moc toho nespravíš. Meniče pre podsvietenie fachčia oba? Po ich odpojení neukazuje panel tak ako má, len tmavo? Pokiaľ na nič neprídeš, tak ku kontajneru.

Web

Re: Kde sehnat WT61P4?

little napsal:

(popř. nemá ho někdo)?

Právě jsem ho vykuchal. Chcete ho ještě?
Pavel

Re: Kde sehnat WT61P4?

S procesorem nic nebude, problém hledej jinde.

Re: Kde sehnat WT61P4?

Měl jsem stejný problém na notebooku. Hledej na youtube nebo google něco jako graphic card oven fixing a podobně.
Mě sice displej fungoval, ale měl jsem přes něj asi pět zelených pruhů. vyndal jsem grafiku a dal na 200 stupňů na 7 minut do trouby. (bez plastů samozřejmě) A hle, po vychladnutí byla zase v pořádku. Je to už cca půl roku a pořád ok. V tvém monitoru bude taky deska řízení samostatně, takže to nebude problém vyndat, a jestli ti ho není líto v případě neúspěchu vyhodit, tak do toho.
Bude to nejspíš vlasová trhlinka v nějakém spoji a vlivem tepla v troubě se zase spojí.

Re: Kde sehnat WT61P4?

Jednodušší máš pořídit grafiku novou, než  se pokoušet reinkarnovat kšunt v kuchyňské troubě mad

Re: Kde sehnat WT61P4?

Nesouhlasím. Byla to práce na hodinku a výsledek se dostavil.

Re: Kde sehnat WT61P4?

Přesně tak, dá se tím opravit, odzkoušeno..

Web

Re: Kde sehnat WT61P4?

Taky jsem jednu starou 88GTS upekl, chvilku fungovala, asi to chtělo propíct víc...

Re: Kde sehnat WT61P4?

Nu dobrá, ale já bych nevěřil prostě tomu, že to "pečení v troubě" při teplotě pro přetavení bezolovnaté pájecí slitiny značně nedostatečné, něčemu nějak významně a na dlouhou dobu může pomoct. Mě by se hlavně především nechtělo se sejřit s nějakým demontováním plastů, elytů a spol. Grrr...  Kdyby bylo nejhůř, zajdu na smeťák pro nějakou Geforce MX400... či něco lepšího smile

Re: Kde sehnat WT61P4?

Zajdi si na smeťák pro novou základovku do NTB... smile Někdy to pomůže dlouhodobě, někdy jenom krátkodobě.

Re: Kde sehnat WT61P4?

Sakra chlapi, vy si ze mě děláte srandu. Čtyři roky starý téma a vy to taháte ze smetiště dějin. Lidi co opravujou grafický karty nebo cokoliv jinýho stylem "hodim to voe do trouby....se to voe prohreje ne to psali na netu pyco" by zaslouzili po drzce. Jakmile se jednou ten cín pod BGA čipem vyhřeje, tak to můžete péct do halelujah, ale dýl než na týden dva plnýho zatížení vám to nepomůže. Ale to je vám jedno, vy to prostě prodáte jako funkční a za ty dva tejdny se bude někdo jinej vztekat, jak jsou ty "džíforsky" osmý řady nespolehlivý. To skoro hraničí s podvodem, ale co taky v téhle rozkradené zemi jinýho čekat, že.

Re: Kde sehnat WT61P4?

Já jsem si nevšiml, že je to tak starý, jinak bych sem nepsal. Každopádně takhle "opravenou" grafiku bych si nikdy nedovolil prodat a taky tu nikdo nepsal, že by to prodával, tak nevím, co to vytahuješ. Já tu svoji nakonec hodil do šrotu, měl jsem ji jenom chvilku na počítání PhysX. A kamarád takhle upekl základovku z Xboxu a chodí mu už něco přes rok bez problému.

Re: Kde sehnat WT61P4?

V tom případě jim jděte do Teleplanu a podobných firem vysvětlit, že rebailing, který provádějí u všech Xboxů, kde se vyskytne tenhle problém, je úplně naprd a zbytečný a že Xray kterým zkoumají pájecí body pod BGA čipy je úplně k ničemu. Kamarád měl spíš z pr**le kliku, víc bych za tím nehledal.

Re: Kde sehnat WT61P4?

A taky za tím víc nehledám, tak se nerozčiluj.