Téma: Jak na bednu

Ahoj..tak chci dělat na autosub JBL GT5/12 bednu...objem bude 50L protože bude BR....A chci se zeptat...stačí bednu sešroubovat a utěsnit silikonem ?? Slyšel jsem i o verzi piliny s herkulesem (lepidlem big_smile ) ....že to dobře utěsní nebo cobyste poradily ...případně na co si dát pozor ?

Re: Jak na bednu

Úplně nejjednodušší je spojovat šroubama na tupo v kombinaci s lepidlem(herkules postačí víc než dostatečně). Prostě na jednu desku naneseš rovnoměrně lepidlo a k tomu přišroubuješ druhou desku. Nejlepší se si to všechno předvrtat. Silikon používám z vnitřní strany spojů, kdy ho nanesu a pak prstem rozetřu.

http://elweb.cz/c/47a.gif

Re: Jak na bednu

Díky moc...Jak koukám na to schéma co si jsem dal...tak mám tu první desku v který bude hlava šroubu ...udělat díru o tolik větší než je průměr šroubu ?

Re: Jak na bednu

Kluci to vrutujou, ale ja vzdycky JENOM lepil a bedny prezily i totalni havarie bez uhony. U sroubovanych beden to beru tak, ze sebou budu vozit zbytecne krabici vrutu. smile Stejne tam byva vetsinou mnozstvi vyztuh, takze pevnost je i jenom pro lepeni naprosto dostatecna, pokud se nebavime o bednach velikosti lednicky.

U toho spravne/spatne jde o to, aby vrut tahnul hlavickou proti te druhe desce a zavit nevezel v te desce, kterou ma tahat hlavicka.

Re: Jak na bednu

hanz, ne to má bejt samozřejmě na průměr.

Re: Jak na bednu

Takže jednodušše vyvrtám díru na průměr vrutu..a zapustim jeho hlavu do materiálu aby nevyčnívala....

Re: Jak na bednu

aano.....

Re: Jak na bednu

Michale já taky lepím, ale když nejsou k dispozici dostatečně velké svorky, tak si holt pomůžu vrutama. Taky jsem zastáncem toho, že lepený spoj může držet stejně nebo lépe, než spoj šroubovaný.

Re: Jak na bednu

Jasny. Disponuju svorkama 1m, takze pokud delam neco delsiho, pomuzu si jinou posloupnosti lepeni hran na sebe tak, aby ten rozmer pres metr nebylo treba stahovat proti sobe.

Re: Jak na bednu

Super díky kluci.. smile ..jojo proč by ne...ale nemám ty svorky odkaz prosíím ... O:-) nebo jak se to přesnějc jmenuje díky wink

(upravil babakus 5. 2. 2009 15:44)

Re: Jak na bednu

Zajdi si do jakéhokliv OBI, Baumaxu či Bauhausu a na 100% to tam najdeš (dlouhé, krátké, tenké, tlusté). Já tomu nadávám "truhlářské svěrky"

http://www.ikup.cz/upload/122979/AM2_344446.jpg

Re: Jak na bednu

Jo tyhle jasný...To budou potřeba kua dlouhý na tu bednu hehe...Díky chlapy smile

Re: Jak na bednu

bedna se dá stáhnout zcela v pohodě upínacíma pásama s rohatkou

http://img.takeit.cz/img_product/200/01438/01438926_foto_200_ca14af6105.jpg

Re: Jak na bednu

Jj dík nějak ot budu muset vymyslet... smile

Re: Jak na bednu

ja když šrouboval tu tlakovou hornu od visatonu ,vypleskal jsem tam cely lepidlo na DTD a 200 vrutů  přesně, a to jsem ještě každý máčel v lepidle smile)) až bude zemětřesení,schovám se tam asi .

Web

Re: Jak na bednu

cože to je nějak moc ne? Po kolika cm tak dáváte šrouby.. ??

(upravil 7tech 6. 2. 2009 15:28)

Re: Jak na bednu

Hlavně nekupuj ty svěrky, co jsou na fotce od Babakuse. Plasty hned prasknou a sjedou, plocháč se ohne a potom se svěrka rozpadne - upadne ta litinová část. Větší mrdky jsem neviděl.

Re: Jak na bednu

Jo, to co rika 7tech je pravda.
Nicmene je pouzivam uspesne dal. Plosnak mi drzi, plasty se rozpadnou, ale oni jsou tam stejne k prdu a u novych jsem ho sundal hned (ta litinova plocha neni plocha, takze ho rozdrti, nebo ho proste ztratis) a ta litinova cast (pevna) upadla u jedne, tusim ze to byla tak 30cm dlouha verze, ale nic se nedeje, steje drzi rozeprenim, akorat jsem si ji vytunil sroubkem skrz plosnak, aby mi nepadala na nohu.

Re: Jak na bednu

jj ok a kolik dáváte vrutu ? 200 se mi zda kotel big_smile

(upravil Hajtek 6. 2. 2009 16:09)

Re: Jak na bednu

Já jsem na rozměr 100x250 (zadní stěna) dal tuším 6 vrutů. Těch 200 je masakr, to je tam víc železa než dřeva big_smile
Pokud máš nějaký lepší lepidlo a pořádně to stáhneš, tak sou vrutu zbytečnej luxus. Řek bych že do ca 20 by ses z nějakou rozumě velkou bednou v poho vešel