Re: Super Scooper 18"

Ale velkost je dan za poziadavky akustickeho tlaku a hlbky. Hrat so 100dB/W a viac od 25Hz sa bohuzial s malymi srandami neda.
Dalsia moznost je postavit tapped horn ala Danley alebo ako KF940 od EAW. Lenze je tam zase ta velkost, ale zvuk a hlasitost je niekde inde ako u scooper.

Re: Super Scooper 18"

tak jeden říká že to zvládá Tekky a druhej že některý moc ne tak jak teda?tak mi řekni co myslíš tím že to nezvládá oktekk atd,jak to poznam?

Re: Super Scooper 18"

neříkám nezvládá. říkám, že v něm je pár skladeb, kde bude snížená citlivost na basech, protože to jede opravdu hodně hluboko. Jenomže to u Scoopera. obzvláště v mizernéém počtu je prašť jako uhoď, navíc do něj nedáš ten plánovaný reproduktor... doporučuju poptat poslech MT18SUB a jiných konkrétních beden (Bandpas typu "X1") na foru prodance, tak jako já. Za flašku všimného jsem si mohl několikrát pustit vlastní sample a vyzkoušet si, zda je to to pravé pro mě nebo ne. Vydá to za tisíce slov tu na foru.

Na foru se blbě radí, obzvláště když nemáš šajn jak co hraje. je potřeba to ject někam poslechnout. MT18SUB hraje dost, ale pod 40Hz hraje víc bassreflex a bandpass, kterej ale asi nepohraje zas tak moc moc, navíc bandpass má zas trochu jiný basy.

Dj pietro: tady nikdo nemluví o stylu. tady jde o to, že jsi asi nikdy neslyšel oktekk a jiné šílenosti, a nevíš co a jak hrajou. Je uplně jedno že hrajou tekk a system, ale jakým způsobem. řeknu ti že šílený, a že v jejich "hudbě" toho často pod 40Hz najdeš hodně, stejně jako v mírnější hudbě, nebo u jiných konkrétních tvůrců uplně jiných žžánrů, a na to se bedny pasovat dají.

Re: Super Scooper 18"

ako si myslel ze akym sposobom?? ..ak nekto "hra" sposobom ze na pulte ma basy permenentne vytocene uplne doprava tak ano to je sialeny sposob hrania...ale na to sa nedaju stavat repraky
samozrejme ze je vela skladieb kde toho je dost aj pod 40hz..a nielen v techne ...staci spravit frekvencnu analyzu a pekne vidis "kde a kolko"
tu sa fakt zle radi lebo okrem stylu hudby neviem kde to ma hrat, pre kolko ludi, aky je zvysok aparatu (hlavne stredovyskova sekcia),ake zosilovace....

Re: Super Scooper 18"

tady nikdo nemusí mít basy na pultě vytočený doprava. vůbec ne... milionkrát opakované téma o frekvenčním spektru a dynamice signálu. když prostě nějakej šaman za pultem (copiright by Hubert big_smile ) valí lidem do vnitřností basy s dynamikou 3db, ve dvacetiminutovém setu kolem ladění reproduktoru, tak jde usmažit docela lehce i bez vytočenejch basů. Jde i o šílenou produkci, nedejbože když se to sejde s tím šílencem za pultem.

Re: Super Scooper 18"

Oktekk som si az stiahol zo zvedavosti a nemal som pocit, ze by tam islo nieco vobec pod 50Hz. Co o tom vsak mozem povedat, ze je to priiiiserneee, i ked som uz mozno pocul aj horsie, ale toto je hruza des.
Bedne treba pocut, o charaktere a sile zvuku sa tazko pise, ak vobec nejako zmyselne.

Re: Super Scooper 18"

Komar: no, nevím co jsi od nich poslouchal. Rozhodně jsem neměl namysli, že oni prostě hrají pod 40Hz. Tedy on většinu ten MT18SUB zahraje. Jen vím, že mají jisté skladby a specialitky, jako kadždý kdo vyrobil hodně hudby, a že umí jít  i pod 40Hz.... Myslím že jednu dobu měli v inventáři právě nějakej speciální reprák s větší než metrovou membránou smile

Re: Super Scooper 18"

Máš pravdu, nevim přesně co to bylo za SS, ale měli totálně velkech chlazenej vodou.

(upravil Crashpc 8. 2. 2009 0:08)

Re: Super Scooper 18"

Jenom, tak prosrandu, co poslouchám, a co někdo považuje za hardcore hudbu s mega basama:
http://leteckaposta.cz/958072707
Tak přesně tohle MT18SUB přenese slušně, bez zbatelných poklesů na citlivosti.
Pokud někde zaznamenávám nedostatek spodních basů, tak to nebejvá v systémkách, ale v progressive hudbě všech žánrů. dnb,trance atd... Tam kde se naráží na hardcore je to většinou uplně v klidu, a MT18SUB bych se nebál použít.

//ještě jsem zapoměl dodat, že přesně na takovouhle hudbu je nebezpečné dávat 2kw zesilovač, jak to někteří dělají ale u jiných žánrů, kde si basák trošku může odpočinout. Tady jede prostě furt do plnejch s velmi nízkou dynamikou. tady vybírat zesilovače do/kolem 1000W. tedy jindy slabá RMX1850HD a 2450 jsou zde velmi aktuální.

Re: Super Scooper 18"

Na takovou hudbu není nebezpečné dávat 2kW zesilovač, tato hudba je sama nebezpečná už od 0,5W.

Re: Super Scooper 18"

a čemu prosimtě?

(upravil Dj_pietro 8. 2. 2009 2:07)

Re: Super Scooper 18"

toto je skladba s mega basmi?? no neviem ..nejak extra to nevycnieva po basovej stranke oproti inym skladbam podobneho stylu..
aby som nekecal pustil som si to na studiovkach

Re: Super Scooper 18"

právěžě nevyčnívá. je to typický zástupce tvrdší hudby, který se valí do hlavy lidem na diskotékách. Chtěl jsem tím naznačit, že takovéhle sračky umí MT18SUB a jemu podobné bedny s přehledem přenést. i s ekvalizací.

Re: Super Scooper 18"

A ty mi pověz co proti mě máš a proč tak OTčkuješ a nenapíšeš mi mail. Je ti prd po tom kde je beru. Některý beru, a jinde myslim. S tou slámou začni u sebe.

Re: Super Scooper 18"

Kreši, máš vlastní PAčko? Jak postavený a z čeho?

Web

Re: Super Scooper 18"

sinclair: pracuje se na tom.. 2x BC18NW100 pod postelí vs RMX1850HD, satelity tenhle rok nevím jestli stihnu, k nim už mam RMX850... jednoduchá menší setava. Spíš mi pověz co to má co dělat s člověkem kterej chce do jednoho scoopu (nedejbože postavit další) cpát Eminence reprák.

(upravil Jawis 10. 2. 2009 9:04)

Re: Super Scooper 18"

Hele chlapi mi je po tom celkem prd, ale tady se musím crashe trochu zastat. Netvrdím že je super odborník jako vy z VIP zóny a má tak bohaté zkušenosti, ale prostě se toho dotazu na začátku ujal vy ostatní jste neměli moc zájem se k tomu vyjádřit. Prostě tomu klukovi podle svého nejlešího svědomí a vědomí přetlumočil (na můj vkus až nadmíru trpělivě) to, co tady od starších a zkušenějších posbíral. Pokud se vám nelíbilo co psal tak jste ho měli zarazit už dřív a ně ho shodit po třech stranách diskuse. Na druhou stranu kdyby tady měli radit jenom PA-čkáři co mají alespoň 200 000 Kč v aparátu, tak by se tady na odpovědi čekalo celkem dlouho. Ale je to Vaše fórum. Tohle je jenom můj osobní názor.

Re: Super Scooper 18"

OT:  teda, já nemám ani energii na to číst celé vlákno. Třeba by to chtělo sepsat FAQ sekci pro úplné začátečníky. Tam by byly odpovědi na stále opakující se dotazy, navrhuji:

......... čím osadit 1850 Super Scooper, že kappa LF basuje lépe než beta, že eminence není high-end, že zesilovač má být v optimálním případě 1,5 - 2 krát výkonnější než je dlouhodobý AES/RMS příkon repra a proč, že repro může lehce shořet nebo se mechanicky poškodit, dokonce že 500 W repro může shořet i s 450 W zesilovačem, že volume na předním panelu nenastavuje výkon ale zisk a že i když se vytočí jenom na 3/4, zesilovač tak stejně může odevzdat svůj plný výkon pokud bude dost silný vstup, že na prodance v sekci měření je několik odladěných sestav - instantních návodů - pro zájemce o stavbu domorobo kompaktů s odladěnou vexslí, a že repro s Qts kolem 0,8 a Fs 73 Hz se nehodí do dlouhého  zvukovodu pro fakt hustý basy, že pro velké výkony se používá driverů s 1,4" a 2" vyústěním a větší kmitačkou, ale ty zase nechodí tak pěkně v poslední oktávě a že pro subbas bassreflex přímotop není důležité, zda má repro katalogovou citlivost 99 nebo 100 dB, pže ta je měřena v jiném pásm........

Samozřejmě přeháním, nechci podceňovat a urazit vzdělanou většinu. Ale chtělo by to něco jako deset přikázání pro nováčky. Kdo to sepíše? No možná by stačilo, kdyby nováčci zabrousili trochu do historie fóra, protože spoustu věcí už se tu řešilo až do zdárného konce. Pak by konečně mohla přijít na řadu seriozní témata, např. jak 30 metrů od beden dosáhnout 140 dB a jaká nejlepší dynamické ekvalizace k tomu, aby to ještě hrálo příjemně big_smile

(upravil Crashpc 10. 2. 2009 10:46)

Re: Super Scooper 18"

Já nevim, poslední dobou mě nahání už docela dost lidí. Je pravda, že často provádím praktiky popisované Jawisem. Ale rozhodně ne stylem "vidím něco podobného, tak Copy&paste". Mě spíš nejde dohlavy, jak tady kdejaký VIP "tlustý prase válející se v kanclu v teple za kompem" (věru, tvrdě si to vybojoval, na to nemám námitky)mektá něco o tom že to tu je samej bullshit, ale aby se teda sebralo, a pomohlo, nebo aspoň zlikvidovalo bullshit pomocí admina, to ne.

//moula:

Už nějaký ten pátek chodím na různá fóra, a vím že takhle to nefunguje. Jediné co funguje je udělat FAQ pro stálé přispívající usery. Pokud přijde nováček, měl by podle levelu být odkázán na správné místo.... Na takové místa by jsme měli udělat stálé odkazy...
1)doporučená literatura základní matematiky,fyziky a elektro
2)literatura o elektroakustice
3)FAQ pro nás s možností nalinkovat userovi správný odkaz aby si to přečetl a mi to nemuseli psát.
4)pak teprve radit.

Protože ty userové si prostě dvacetistránkový FAQ nepřečtou. Promile z promile lidí to udělá, ale většina to začne dělat tehdy až za nepřeštení bude hrozit BAN, a takovou klientelu tu antonio asi mít nebude, aby mu to nevadilo.

Re: Super Scooper 18"

Moula: Toho se tady nedožijeme. Kdo zvučí profi (já, ale i ostatní tu na foru) tak tohle ví smile a má na to uplně jiný aparáty. A pochybuju že se tu někdy budou řešit tech. parametry a nastavení značek jako EAW,RCF, NEXO, Turbosound a jiné. sad