Re: Super Scooper 18"

Vždyť na to byly plánky, na kterých byly jasně napsané rozměry. Záleží jen jestli se má aparát rozrůstat a jestli jsi ochoten nosit.

Re: Super Scooper 18"

Crashi, smekám před tvou trpjelivostí a schovívastí.

Biotekk: Už ti to napsal asi 10x. Na kolika akcích jsi poslední dobou byl?? A kolik Scooperů jsi tam viděl?? Zdá se ti to být běžně používaná bedna?? Je konstrukčně hrozně složitá a nefunguje tady poměr --- vynaložené úsilí při stavbě:kýžený výsledný efekt. Nikdo s tím tady nemá velké zkušenosti a proto to nido nedělá. Ale věř tomu, že kdyby to bylo až tak dobrý jak si myslíš nestavěl by nikdo nic jiného než tohle.
Já ale vím o co ti jde. Ty chceš prostě postavit bednu na kterou bude každý čumět. Aby ti mladí 13-ti letí pitomečci čuměli s otevřenou hubou ješte než to uslyší. Každý nezasvěcený si řekne taková velká a složitá bedna to ale musí hrát a ten týpek co mu to patří to musí být MAXI KING. Není to tak??
Takže už přestaň blbnout postav pořádné BR. dle origo návrhů pro BC nebo RCF, nebo ještě lépe několik hornflexů tady 1000x diskutovaných. Sice ti malí feťáčci nebudou tolik čumět hned zezačátku, ale sednou na prdel jak to pustíš.

Ale nic si z toho nedělj. Každý se chce ze začátku nějak odlišovat.

(upravil jardapeši 5. 2. 2009 12:50)

Re: Super Scooper 18"

Crashi pročítam fora a přikláním se k Jawisovi!!!
Smekám před tebou za tu výdrž!!!
Biotekk:Postav prosimtě něco osvědčenýho jak ti říká Crash a máš klid!Prostě ten Scooper je stavěnej pro PD a nic jiného tam bejt nemůže!!!!!!!!!!protože aby ti to hrálo jak se říká "jako kráva" musí tam bejt to PD a krmit to aspon RMX4050 a to je zase jiné peníze!!Když nemáš na to prachy tak se na to vyse* nebo postav něco MT18sub a neuděláš chybu,je to prověřený a budeš "hodně " spokojenej určitě líp a to o hodně než kdyby jsi tam hodil  eminenciPřesně jak říká Jawis:Vyděl si někde že by se hojně používaly ty Scoopery?Já výdám jenom z většiny MT18sub.Konec

Re: Super Scooper 18"

Kámoš má asi deset skůprů a nedá na ně dopustit, jezdí s nimi skoro vše, na menší akce venku i v sále mu stačí jeden pár. Jedna bedna hraje jako dva obyčejné basreflexy. Když do skůpra zkoušel dát nějaký levný reprák, časem se mu začala na jedné straně propadat membrána... Hraje to dobře, mně se ten zvuk až tak nelíbí, každý má jiný vkus. A taky si změř, jak máš velké auto, abys je nepostavil a nezjistil, že se ti tam vejde jedna a půl smile  když čtu, že se divíš, že je tak velká.

biotekk: tak si zajeď na pár akcí a poslechni si, co jak hraje. Uvidíš, jak je na tom konkurence. Aspoň přestaneš pořád dokola opakovat, že nevíš, co postavit. Já mám podobný problém, taky nevím, co postavit, vážně. Řeším to už rok a pořád na to ne a ne přijít, dokonce jsem se ještě ani neodvážil zeptat někoho tady na fóru smile

(upravil jardapeši 5. 2. 2009 13:11)

Re: Super Scooper 18"

mě se prostě líbí víc zvuk z Bassreflexu a z toho MT18subu i když to je myslím hornflex nebo ne,ani nevím!myslím si že nějaký Wbiny a horny ti nikdy nezahrajou takový bassy při třeba 40-50hz jako bassreflex.ale to můj názor a vnucovat ti ho nebudu.

Re: Super Scooper 18"

V desti kusech už zahraje dobře skoro všechno. Slišel jsem 8KS EM15 Bass s basákama z hadexu za 530 Kus a dokud to relativně lechtal dalo se to i poslouchat. Ten Scoop v žádném případě nebude špatný (to ostatně nikdo netvrdí). Jde o to že v takhle extrémních podmínkách dokáže pracovat jenom opravdu dobrý reprák s velmi jakostním pohonem. Levnější reproň sice bude hrát a zvukově to bude taky fajn (ta bedna jde hodně odspodu), ale chraň vás ruka páně pustit do toho pořádný příkon. Slabší reproň se v tom uplandá k smrti.
To moula: to že hraje jako dva BR. je celkem jasné. Má asi o 3dB vyšší citlivost než běžný BR což představuje jakoby dva nekoherentní zdroje. To souhlasí. Bojím se ale že z jednoho scoopu nikdy nedostaneš stejné spl max jako ze dvou BR osazených stejným reprem.

A navíc Umíte ty scoopy někdo ladit??? Já teda ne. Na BR. případně BP. už si troufnu. Ono zbouchat bednu dle obr. z netu je jedna věc, ale zoptimalizovat to pro konkrétní repro je druhá věc. To už se tady ale ostatně řešilo v souvislosti s 186HORNem.

Re: Super Scooper 18"

Jawis:hele type nejsemžádnej machýrek rozhodně ne,a na mejch akcích nejsou 13 ti letý smradi;)ale cajk tvuj názor

Re: Super Scooper 18"

ono je to tak ze Basreflex ma najblizsie ku "skutocnosti" s dobrym reprakom v dobre naladenej ozvucnici to produkuje "hi-fi basy" ma to rovnu charu a ide to dost hlboko..
vsetky ostatne konstrukcie ako wbiny, horny, skopery a rozne ine ozvucnice  sa stavaju za ucelom nahnat citlivost v nejakom pasme...(ale zase na ukor prenasaneho pasma) to sa najviac dari az pri vyssich basoch takze hraju subjektyvne vyssie aj ked na nejakych 45 to moze mat rovnaku citlivost ako ten BR...tomuto casto pomaha skupinovanie po 2..4..a viacerych kusoch kde ten pokles k nizsisim kmitoctom je uz menej markantny..
pri jednom kuse je vacsinou treba pouzit taku ekvalizaciu ze straca zmysel ich pouzivat a lepsiu pracu odvedie BR
Je uplne nezmyselne tu uvazovat ci dat do toho skopra nejaky iny reprak...mozne by to bolo ale musi mat EBP a BL take ako 1850 a taky repron velmi nepoznam ..a aj ked taky najdes lacnejsi ako to PD nebude ..takze tieto uvahy nemaju zmysel
ja sa tiez divim ze niekto ma tolko nervov vysvetlovat to iste dokola ....ak miekto ide stavat scoper pre 1850 a nema ani trochu jasno v TS tak tu asi neni co riesit

Re: Super Scooper 18"

jasný no

Re: Super Scooper 18"

nojo ale co sem koukal tak ten MT18sub není moc dobrej na DNB a Tekkno,a já hlavně hraju tekkno...takže to asik není moc dobrej nápad ne?

Re: Super Scooper 18"

odkial si zistil ze neni na tekkno?? a vobec co urcuje vhodnost resp nevhodnost danej ozvucne pre dany styl hudby?  nato je nejaky specialny parameter? big_smile

Re: Super Scooper 18"

na nějaky jinym foru psaly že při vyších hlasitostech nestíhá moc DNB a Tekkno

Re: Super Scooper 18"

a kde najdu nějaký plány abych se podíval jak to vypadá

(upravil pepeq 5. 2. 2009 21:48)

Re: Super Scooper 18"

To, že by nestíhal DnB nebo tekno je hovadina. To psal někdo se slabim reprem a hnal do něj víc než stáhal. MT18SUB nevidíš na tek párty jenom proto, že jsou malý, nezabíraj místo a lehce se do nich nableje. Stavět jeden scooper je podle mě taky kravina. Konstukčně vypadá MT18SUB jako zmenšenej scoop, tak proč ho nedělat?

Re: Super Scooper 18"

a co by se tam hodilo za repro do toho MT18SUBU???

Re: Super Scooper 18"

musím lehce uznat že na to DNB to na jistý skladby nemusí být nejlepší, protože pod 40Hz už to opravdu hodně padá s citlivostí. Rozhodně bych ale neřekl že nějak moc víc oproti scoopu nebo něčemu jinýmu. na obyčejnej průměrnej DNB set a 99% tekk produkce krom pár výjímek (skladby oktekk a tak podobně) to stačí, je to menší, a levnější. Optimum pro MT18SUB je RCF LF18X400, po něm LF18G400 po něm LF18G401, a pak to docela padá už k menší použitelnosti.
Osobně bych nad MT18SUB zapřemýšlel.

Re: Super Scooper 18"

taky přemejšlim o něm ale právě skladby jako Oktekk,radium,narkotek,cardiak atd posloucham a někdy i hrajem,takže to mi trošku vrtá hlavou

Re: Super Scooper 18"

To ze je mt18sub nevhodny na urcity styl hudby je hovadina ako svet..ma svoje frekvencne pasmo ktore zahraje dobre a je mu ku*va jedno ci sa jedna o  house alebo jazz...to je akoby si povedal ze v nejakom hrnci nemozes uvarit gulas ale paprikas ano

Re: Super Scooper 18"

Ked uz tak silno dumate nad tymi submi, co tak skusit USB sub? Je to vytvor asi od Funktion One, konkretne asi F218 MK2 alebo F215 http://www.funktion-one.com/ konstrukcne su v principe asi vsetko rovnake. Je to bandpass horn s velkou hornou a osadenim 2x18. Hra to asi od 50Hz aspon co pamatam, co pisali na speakerplans fore, ale ma to velky tlak. V stacku asi 2boxy uz hra od 45. Hlbsie ide F221 s 2x21" reprami. Pisu tam nieco o 6" cievkach a najnovsie vymene feritu za neo magnet, takze to bude osadene asi PD 2150 a v novom PDN 2151.
Ked chcete velmi hlboky bas, tak skuste 2x18" IB218. To je zase bandpass 4radu, vraj special loading, dokonca v pripade mensich subov pise ze patented, ale niekde uz bol aj nakres toho. Mozem to nacmarat, ak niekto chce vediet ako to vyzera.
Je k tomu este specialna horna, s ktorou to hra hlasnejsie a este hlbsie, asi od 25hz ci kolko to.

Re: Super Scooper 18"

mno neviem mne ten infrabas s tym infrahornom pride uz moc velka krava..
ale taka 118mk2 vyzera vpoho..je to docela male