Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 7)

Audioweb.cz » Reproduktory » Levný střeďáky a středobasy

  Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 7 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 137]

(upravil Shade 27. 2. 2009 9:29)

Re: Levný střeďáky a středobasy

no tak ja som nauceny vykat starsim ludom... a to je tu dost ludi na fore, kedze mam 20 uui
myslis, ze by nebol problem s kombinaciou pp+pografitovany papier ci co to+ kov ?
ten seas vyzera solidne, len nebudu vadit tie peaky od 6k ?
ten monacor ma naujal prave tym, ze tam nevidim jediny peak

(upravil dawsoo 27. 2. 2009 9:34)

Re: Levný střeďáky a středobasy

Monacor bacha musíš se pořádně koukat na měřítka těch grafů smile 10dB dílek,ale na mě nedej... vyber si podle sebe co se ti líbí... já monacory beru že jsou slušný repráky ale zas stojím nohama na zemi ten 25TAF je špičková vejška tak proč ji nedopřát špičkovej střed žejo smile

Není co dodávat...

Re: Levný střeďáky a středobasy

no ked uz nemam dat na teba tak na koho ?
na seba ? to si priznam ze do repro sa vyznam asi tolko, ze pozrem charku, peaky a breakupy a pokial je to akotak rovne tak mam kandidata....
ale take veci ako cistota prednesu vzdusnost a podobne pseudo sluchove vnemy nemozem posudit, lebo som v rukach mal este malo repro, na to potrebujem mudrejsich a skusenejsich wink

(upravil dawsoo 27. 2. 2009 10:11)

Re: Levný střeďáky a středobasy

Shade:
Proto to právě píšu takhle... kdybych ty reproně měl v ruce tak ti napíšu jasně ano-ne takhle jen mohu odhadovat... alibisticky se jen chci vyhnout tomu že ti řeknu ber to je to super a pak se ti to nebude třeba líbit...nebo naopak.. v čem mohu bejt nápomocnej jsou rady okolo repráků který jsem měl doma na hraní a slyšel jsem je,měřil jsem je... u ostatních to jen odhaduju (sice už se tak moc dneska nepletu ale stejně) navíc jak je o mě známo nejsem kamarád s papírem (na membránách) ,proto se i v týhle oblasti raději se držím zpět v radách co vybrat a co použít. Bejt tebou bych posečkal ... Třeba se tu objeví Jarda nebo Pistolník a řeknou ti k tomu víc a další názory.... pak si myslím že budeš i ty mít více jasno.

Není co dodávat...

Re: Levný střeďáky a středobasy

dawsoo,díky za tip,vypadá solidně,i podle parametrů,i cenově.Máš nějaké zkušenosti s koupí od našich Polských bratrů?

Re: Levný střeďáky a středobasy

presne by ti rekl antonio. Udelali sme malou hromadku a slo to jako pomasle... repro byli doma raz dva, a v poradku, no problem a cena super. K otestu toho ushera se dostanu kdyz to pujde dobre behem dalsiho tydne. Tak zas budu vedet vic smile nicmene pod toho audaxe by mozna byla lepsi volba ten monacor pro tebe. Zatim nejsem schopnej rict a nevim jestli budu az si jej na chvili pustim jestli ten zvlastni zlom v chare bude vadit nebo ne a zda tento repron pujde pouzit dost nahoru... nicmene v proraumu je stavebnice kde je pouzitej v 2p tak snad jo wink

Re: Levný střeďáky a středobasy

kyselym:Tvoje info je velmi zajímavé.Monacor je taktéž v užším výběru.Potřebuji něco krapet levnějšího,momentálně v té sestavě není měnič který by byl kvalitativně nějak vysoko.K obměně dojde později,až dostavím barák a zjistím akustické poměry nové poslechovky...

Re: Levný střeďáky a středobasy

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=6677

Není co dodávat...

(upravil Jarous 1. 3. 2009 23:17)

Re: Levný střeďáky a středobasy

Shade: MSH-115 jsem měl půjčený na omrknutí domů, ač plecháče, za mne jsou 100% OK, co se týká zpracování, není to rozhodně žádný problém, kroucení nebo rezonance nehrozí, plechařina je silná a pevná. Uchometricky jsou dost dobrý, neseroucí, neutrální. Asi kvůli vzhledu a plechovýmu koši, je za tu cenu nikdo nechce. Evidentně je určený ke kombinaci se SPH-212, nebo SPH-265, což bude stejný výrobce, ty 10" se chystám vyzkoušet, 8" byly dost dobrý. David radí Seasy, ty jsem ovšem neslyšel, litý koš je rozhodně velký lákadlo a kvalita u Seasu je si myslím téměř jistá. Asi jsem ti moc neporadil.

Re: Levný střeďáky a středobasy

Update přidány Tangbandy v postu č.1 smile

Není co dodávat...

Re: Levný střeďáky a středobasy

Dají se ty Tangbandy někde sehnat?To širokopásmo mě docela zaujmulo.Jaké je použitelné pásmo?

Re: Levný střeďáky a středobasy

se ptas u sirokace? cely... jen dole je to limitovano vychylkou, urcite to neni na diskoteky wink

Re: Levný střeďáky a středobasy

To by byl střed k subbasu...Ani výškáče nětreba...

Re: Levný střeďáky a středobasy

Dawsoo má k mání W4, mrkni do inzerce. Pěknej to kousek wink

(upravil dawsoo 5. 3. 2009 9:17)

Re: Levný střeďáky a středobasy

Anti & Juglist:
Ty TB W5 jsou širokopásma avšak pokud by se měly použít ve vícepásmu tak pro tuhle velikost je optimum dělení mezi 450-700Hz rozhodně ne nízko (zatížitelnost,výslednej témbr) ty menší W4 jsou spíš střeďáky hodně podobný těm malejm Audaxům HP100F0... rozdíl je jen v litém kovovém koši (audax má plast)a polypropylenové membráně (audax má skelný vlákno) dělení podobně jak audaxy kolem 700-900Hz.Jinak pozor!! výškáče je vždy třeba... všechny širokopásma extrémně směrujou (čím větší tím horší) ,což se při poslechu i v ose velmi výrazně projeví zabarvením reprodukce (odrazy jsou frekvenčně nevyrovnané převažuje pásmo kde ještě nesměrují) proto ve výsledku pokud není vyloženě ultra-zatlumená místnost výslednej zvuk je i přes rovný měření zahuhlanej a tupej.

Není co dodávat...

(upravil MaBat 5. 3. 2009 10:10)

Re: Levný střeďáky a středobasy

Jen malá poznámka - u těch širokopásem, puštěných až nahoru (bez výškáče) nemusí být nutně výsledný zvuk "zahuhlanej a tupej" - jak znám širokáče já (Fostexy), díky svý konstrukci mají na výškách v ose výraznej nárůst, tj. celkovej vyzářenej výkon, určující "témbr" při poslechu v "rozptýleném" poli, nemusí být nutně výrazně "vejškově chudej"... Já měl třeba opačnej problém, pořád těch výšek bylo na můj vkus moc, musel jsem to i tak stáhnout. TB neznám, dost možná - tím, že jsou víc dolu - se takhle chovat nebudou.

Co jsem chtěl ale říct - širokopásmo obecně podle mě není dobrej reprák na středy do třípásma, už jen svojí zatížitelností (pokud se tím tedy nepřemostí jen pásmo mezi basákem, kterej jde hodně nahoru a výškáčem, kterej jde rozumně dolu (ty membrány širokáču se podle mě nedají pouštět moc vysoko), což ale nevím, jestli je i tak optimum).

(upravil dawsoo 5. 3. 2009 10:34)

Re: Levný střeďáky a středobasy

Matbat:
Asi jsi neslyšel řádně udělanou bednu postavenou vedle širokopásma a neporovnal jsi je proti sobě v bytovejch podmínkách když tohle píšeš... je to nesmysl i když budeš mít převýšení na osový cháře tak díky vlastní velikosti membrány bude směrování natolik výrazný že k tomuhle efektu stejně dojde,to že tě sral přebytek vejšek nebylo ani to že jich bylo moc,ale spíš že byly zvlněný a zkreslený.... to že šíro není střeďák je jasný snad každýmu kdo umí vzít reprák do ruky,ale je třeba říci i B že není šíro jako šíro já mluvim o TB W5 se špičkovým neodymovým underhung pohonem PP nawi membránou a zkreslením skoro jako SS revelatory,ne o žádnejch bambusovejch tlampačovejch fostexech. Dělit to budu na 650 a 3,5kHz takže vhledem k citlivosti 90,zatížitelnosti přes 50 a použitýmu pásmu jsem naprosto klidnej. Původně to měl bejt seas U16RCY/P,ale nebyl ho nikdo schopen dodat a potom co jsem si ten TB proklepl jsem přesvědčenej že lepší ten TB bude a o dost.Seas má sice vyšší zatížitelnost,ale naopak nižší citlivost takže ve výsledku je to porovnatelný po týhle stránce.

Není co dodávat...

Re: Levný střeďáky a středobasy

Říkám, TB neznám, mluvil jsi o širokopásmech a napsal jsi "všechny širokopásma extrémně směrujou (čím větší tím horší) ,což se při poslechu i v ose velmi výrazně projeví zabarvením reprodukce". Kdybys ses omezil na TB W5, vyznělo by to úplně jinak.

(upravil dawsoo 5. 3. 2009 10:37)

Re: Levný střeďáky a středobasy

Ano o tom já mluvím... proto jsem napsal Anti-mu že je nutností použít vejšku nad to šíro i když jde do 20k ... širokopásmo je velkej kompromis i když se dá udělat dobře o tom žádná... ale pro plnohodnotnej poslech všech žánrů to bohužel není.

Není co dodávat...

(upravil Jarous 5. 3. 2009 10:43)

Re: Levný střeďáky a středobasy

MaBat: s tím #36  tvrzením výrazně nesouhlasím, praxe říká něco jiného. Mám 8" širokáč Visaton B200 použitý v OB prakticky jako střed a dělený na 250Hz a 4.7kHz, je enormě znát ta plocha na vyzářeném výkonu při reprodukci středního pásma. Homogenita směrovosti je i přes toto řešení poslechově velmi dobrá, kdo nevěří, rád předvedu.
Rozhodně je silně znát, pustím-li saxofon na 8" nebo 3-4". Neřeším to, že 8" začíná směrovat "relativně" již velmi nízko. Jinak TangBand W5 má Xmax 3mm, což je na širokáč slušná výchylka a nebude se to rozhodně při rozumných výkonech chovat i jako celopásmo špatně, než jsem je odvezl Davidovi, tak jsem je doma testil a je to rozhodně dost dobrý.
Co se většinou týká vyšších kmitočů u širokáče, vetšina z nich má v ose výrazné navýšení, pokud se rozhodnu toto navýšení v ose filtrovat za účelem dosažení osové vyrovnané kmitočtové charakteristiky, začíná jejich mimoosová směrovost vynikat podstatně více.

Příspěvky [21 až 40 z 137]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 7 »»»

Audioweb.cz » Reproduktory » Levný střeďáky a středobasy

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£