Téma: Signál

Zdravím,myslíte si,že je bezpečné tahat z kompu signál na velké výkony??Já z něho tahám a zesiluji tak na 170W,nevim,bez subsoniku.Byl by to razantní rozdíl,kdybych používal subsonic??Protože třeba když jsem to tahal z DVD přehrávače,tak ta dělalo kravál podstatně větší.
Mě by zajímalo,jetsli je to tak v praxi jak si myslím,ale ze subsonikem nemám zkušenosti,že:(z pohledu repra-Xmax ) 250W se subsonikem se bude rovnat dejme tomu 180W bez-Samozřejmě jen tak střílím

Re: Signál

Tak střílej dál, ale jinde...nejlíp na střelnici.

Web

Re: Signál

Wolfe, problém není v tom, že nevíš to, na co se ptáš. Tak by to bylo v pořádku. Ty ale ani nevíš na co se ptáš, co k čemu je a nejhorší je, že máš o věcech NAPROSTO mylné představy. Viz tvoje výstupy na Dexonu. To, žes (asi) postavil nějaké skříně a dal do nich PA repra z tebe nedělá stavitele, zvukaře ani nic podobného. Nic osobního, ale prostě si nejdřív srovnej co vlastně říkáš.
Protože u tebe je to fakt co věta to perla. A hlavně se zase nenaser, nemáš důvod.
Jak jsi přišel na ty výkony? Proč myslíš, že když to dělalo z přehrávačem "větší kravál" tak pomůže subsonic? Kde jsi vycucal těch 170W? To je jako 250W zesilovač na 3/4 potenciometru?
Prostě ten problém uchop jinak.

Re: Signál

Vubec si mě nepochopil,ale vubec.Ještě tady něco plácáš o mých mylných představách.žadneho zvukaře ze sebe nedělam,to zaprve-protože neradím lidem jako ty.Kdybych byl zvukař tak se snad neptám.Chci vědět akorát jednu věc,pujdu na to od jinud,protoze zas jako vzdy nebudu pochopen.
Kdyz například uvádějí deltu 12LF ze se do ni da pustit 200W se sub.do 40hz,tak kolik asi do ní muzu pustit ciste bez subsoniku se vsím vsudy?Nerikejte ze to zas nechapete

Re: Signál

128,231W. Takže si udělej čárku na potenciometru. Jak poznáš, kolik tam pereš? Máš na to dysplej?

To fakt nemá smysl.

Re: Signál

má pravduwolfe. Začni od začátku a pěkně to popiš, třeba se najde někdo kdo tě z toho vyhrabe.

Re: Signál

Tos co porád,uz sem psal ze si chci udelat představu,kolik muzu !zhruba! pustit do te delty bez subsoniku,kdyz o ni pisou ze snese 200w se 40Hz filtrem.Jak mám z toho logicky vědět kolik do ni muzu pustit,kdyz zadny subsonik doma nemam.?
Misto toho tady pisete kraviny o mych vystupech a jaky nejsem krypl a kdovi co jeste,a ze nevim o cem mluvim a dalsi a dalsi picovinky.

Re: Signál

ynteligence - to je pane věc smile

Re: Signál

wolfe nikde neni napsáno že do Delty 12LF se subsonikem 40Hz můžeš pustit 200W. Vždy záleží na tom jak je bedna naladěná (objem, br). Jestli chceš vědět kolik do ní můžeš pouštět tak si to nasimuluj to snad neni tak těžký ne? (za předpokladu že víš v jakym objemu jí máš a jak je lazenej br)

Re: Signál

vim,beru to jako příklad z eminence.com z toho jejich kabinetu

(upravil hot.shot 5. 6. 2007 21:42)

Re: Signál

já to vim moc dobře kde jsi to vzal, ale ta informace je k ničemu když k tomu nepřidáš informaci v jaký bedně. Subsonic bych ti dodoručil si nějakej sehnat/ubastlit, 40Hz je na domácí použití zbytečně moc, použil bych 30Hz / 24dB/okt

Re: Signál

Já si myslim že na doma by to šlo i bez.

Re: Signál

Není to výkonu, tu emi můžeš zničit třeba 20W, když budeš chtít, ale právě o těch frekvencích a jejich vztahu k ladění bedny.
Spekulace "kolik výkonu" do ní můžeš pustit je postavená na hlavu. Samozřejmě, že nižší. Ale číslo ti nikdo nepoví a proč, to jsem ti naznačil v předchozím příspěvku. I kdyby ti někdo plácnul třeba 100W v plném pásmu bez subsonicu, jak poznáš, že TEĎ tam jede bezpečných 80 a teď už nebezpečných 120? Nezapomeň že 100 a 200W je rozdíl sotva 1db a to uchem nepoznáš ani kdybys byl dirigent, zvukař a netopýr v jedné osobě. To by poznal možná furious s pemzou, ale smrtelník ne. A nějaké "že budu dávat potenciometr jenom na půlku" je hovafina taky. Neznáš vztah vstupní citlivosti a výstupního výkonu do dané impedance. Pokud bys uměl logaritmy a znal tyhle vztahy, měl jsi neměnnou úroveň vstupu, dalo by se možná uvažovat o nějaké značce, ale jinak je to hemzání blbostí. Limitér tam předpokládám není, protože kdyby tam byl, byl by tam i subsonic a protože to by ses zeptal "ja mám nastavit limitér" a né "kolik snese watůch".

Re: Signál

Míšo, ty decibely..... 100 a 200W  dává 3db rozdíl.

Re: Signál

No, vidíšto, jaké dělám chyby. Pardon. Tak si teď vezmi 125 a 200 (jak psal wolf) Pak si k tomu přičti tepelnou kompresi, pokud má 200W zes, tak pokles napětí při vyšším otevření, ono to nebude od toho 1db daleko. smile smile
I ty 2-3db jsou téměř na hranici rozpoznatelnosti.

Re: Signál

big_smile jo, to máš pravdu... no každopádně se řádného výsledku nedoberem nikdy.... možná bude jednodušší koupit nejakej subsonic a vřadit ho třeba do signálové nebo výkonový cesty(podle typu). pak není o čem. moc drahý to neni.

Re: Signál

Subsonic do výkonový cesty? Hmmm...

Re: Signál

Taky koukám. Možná nějakej kundenzátor tak kolem 1000uF, ale aspoň na 100V. smile Ale nevím nevím. smile

Spíš než to, tak vrazit kundík do signálové cesty. Tedy pasivní filtr, ale na signálové úrovni.